Aansluiting adviesraad
De gemeente Kortessem gaat volop voor participatie! Het gemeentebestuur houdt graag voeling met wat er leeft in Kortessem. Inspraak van burgers is dan ook een must voor een brede waaier aan onderwerpen. Om die inspraak zo efficiënt mogelijk te organiseren, zijn er in Kortessem verschillende overlegplatformen. Heb jij slimme ideeën of kritische opmerkingen? Sluit je dan aan bij een adviesraad over een onderwerp dat jou aanspreekt.

Met het oog op het bevorderen van een thema- of sectordoorkruisende aanpak en het vermijden van overlappende adviesraden wordt er in het nieuwe participatiebeleid een geïntegreerde benadering gehanteerd. Er wordt hierbij uitgegaan van drie overkoepelende raden:
- Vrijetijdsraad
- Ruimteraad
- Welzijnsraad
Deze overkoepelende raden kunnen telkens ondersteund worden door een aantal sectorale werkgroepen.

De kerntaken van een adviesraad zijn voornamelijk signaleren en adviseren. Die groep is telkens een realistische afspiegeling van de bevolking, met vertegenwoordigers van verenigingen, professionelen, deskundigen en geïnteresseerde burgers. Wat hen met elkaar verbindt? Hun gedeelde interesse voor alles wat er leeft en gebeurt in Kortessem. Je kan je engageren voor 6 jaar, maar dat is geen must. Ad hoc deelnemen aan agendapunten waar je echt je expertise of passie kan overbrengen, kan ook perfect.

Sluit je dus snel aan bij een werkgroep of adviesraad en werk mee aan een beter Kortessem!

Ik wil me aansluiten bij een adviesraad als... (Opgelet: je kan je bij de ruimteraad enkel aansluiten als privépersoon) *
Next
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy