Roadshow i Beerzymes 20/4 2017 Sct. Knuds Gymnasium og HF

Roadshow i Beerzymes: Bliv klar til den landsdækkende konkurrence. Nøgleord innovation og karrierekompetence. Udspringer i et praksisorienteret og problembaseret undervisningsforløb baseret på fremstilling af den mest innovative øl.

Arrangør: FaDB-Kurser

Titel: Roadshow i Beerzymes: Bliv klar til den landsdækkende konkurrence. Nøgleord innovation og karrierekompetence. Udspringer i et praksisorienteret og problembaseret undervisningsforløb baseret på fremstilling af den mest innovative øl.

Underviser: Klaus Høybye, Svend Erik Nielsen, Christian Rix

Tid: 20/4 - 2017.

Tilmeldingsfrist: 20/3 - 2017

Deltagerantal: min 10 max 21 I tilfælde af overtegning vil FaDB-medlemmer

Pris: 1650,- for medlemmer af FaDB. Prisen er inklusiv forplejning. Prisen for ikke medlemmer er kr. 3300,-

Indhold
Kurset ”Roadshow i Beerzymes” er en optakt til landsdækkende konkurrence. Det er et kursustilbud for lærere, som ønsker at deltage i konkurrencen med deres elever, og gerne vil have et inspirations ”kickoff”.
På kurset vil bliver arbejdet med principperne, og relevante biokemiske processer, der foregår under en brygning. Kurset vil også indeholde en præsentation af, hvordan man kan brygge øl med elever uden de store ekstraudgifter til indkøb af udstyr. Selve brygningen består af: knusning af malt, mæskning, fraløb og eftergydning, urtkogning og urtkølning. Ud over det praktiske med at brygge øl med elever vil kurset give en indføring i: Enzymer og deres optimum, kulhydrater og deres strukturer, spirringsprocessen og herunder respiration, gæring, mikrobiologi, sterilteknik, samt påvisning af sukker og alkohol.
Både teori og praksis vil kunne bruges direkte til undervisningen i gymnasieskolen og vil være koblet direkte til den landsdækkende konkurrence.
Kurset vil ud over ølbrygningen indeholde praktiske forsøg med data logger, samt mindre forsøg, som har en biologisk og biokemisk tilgang til fermenteringsprocesser.
Materialet har fokus på koblingen mellem det problemorienteret og løsningsorienteret. Det problemorienteret undervisningsmateriale har således udspring i ”Vi har et nyt problem! Find en løsning!” Det er således eleverne som skal finde på en smartere og vildere måde.
Lidt mere om den landsdækkende konkurrence ”Beerzymes”:
At konkurrencen og elevernes projekt har udspring i det anvendelsesorienteret, har været af særlig fokus for projektet. Således at eleverne får en oplevelse af at deres løsning på problemet har en anvendelse.
Der er en særlig stor fokus på at få førende erhvervsfirmaer i spil. Det er gjort for at skabe en kobling mellem uddannelse og erhverv. Vores arbejde og projektbeskrivelse har udmøntet sig i, at flg. firmaer har ønsket at deltage i projektet:
Novozymes bidrag: Enzymer der sendes ud som kit til de skoler, som deltager i konkurrencen. Husbryggeriet Jacobsen bidrag: Testpanel og afholdelse af den landsdækkende konkurrencen.
Munkebo mikrobryggeri bidrag: Præsentation af innovative ølbrygning. Herunder metode til hvordan man opformerer egnsspecifikke gærstammer.
Innovation i konkurrencen er det altafgørende redskab til at skabe den faglige interesse. Konkurrencen endelig form og tidsplan vil medio december ultimo januar være på plads. Vi er i skrivende stund i dialog med bl.a. Husbryggeriet Jacobsen og Novozymes.


    This is a required question
    This is a required question
    This is a required question
    This is a required question
    This is a required question