Прашалник
Ова истражување е дел од проектот “Зајакнување на младинскиот дијалог за промоција на демократските процеси во духот на Евро-Атланските интеграции” спроведуван од Евро-Атлантскиот Совет на Македонија (ЕАСМ) и поддржан од CIVICA MOBILITAS. Податоците од истражувањето ќе се користат исклучиво за потребите на истражувањето и истите се јавни.

Проектот има за цел поттикнување на активно учество на младите луѓе во Македонија во градењето на демократските процеси, како предуслов за интеграцијата на Македонија во евро-атлантските структури. Проектот цели да постигне активен придонес во процесот на евро-атлантските интеграции преку развивање на дијалог, градење на капацитети и вмрежување на младите и младинските организации, студенти и студентски организации, подмладоците на политичките партии и млади професионалци.

Please press the 'submit' button after you fill out the form in order your answers to be recorded.

Thank you for participating in our survey. Your feedback is highly appreciated.

Возраст *
Your answer
Пол *
Место на живеење *
Your answer
Етничка припадност *
Your answer
Дали членувате или некогаш сте членувале во младинска организација, студентска организација или во подмладоци на политичка партија? *
Дали досега сте зеле учество како волонтер во некоја активност спроведувана од младинска или студентска организација? *
Дали сте запознаени со можностите како активно да придонесете во Евро-Атлантските интегративни процеси и пошироко во демократските процеси во нашата земја? *
Дали некогаш сте биле вклучени како учесник или волонтер во активности поддржани од НАТО или ЕУ? *
Дали сте запознаени со активностите во вашата месна заедница/општина во поглед на младинските политики и активности? *
Дали сте зеле учество во некоја дебата или иницијатива во рамки на вашата месна заедница/општина за прашања од ваш интерес? *
Дали досега сте зеле учество во дискусија или дебата во областа на младинските проблеми и политики на било каков собир, форум или предавање? *
На скала од 1 до 5, колку сметате дека младинските иницијативи може да направат промена во области за кои истите се засегнати? *
На скала од 1 до 5, колку сметате дека младинската соработка и дијалог имаат потенцијал да ги зајакнат Евро-Атлантските вредности, како демократијата, владеењето на правото и човековите права? *
На скала од 1 до 5, колку сметате дека волонтерството и членувањето во младинска организација, студентска организација или во подмладоците на политичките партии се од корист за Евро-Атлантските интеграции? *
На скала од 1 до 5, колку сметате дека учеството на младите во процесот на донесување на одлуки е од важност за демократскиот прогрес на нашата земја? *
Забелешки и коментари
Your answer
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Additional Terms