Læsevejlederdagen 2020 den 21. januar 2020 kl. 8.15-15.30, Medborgerhusets sal C
Målgruppe: Ressourcepersoner i læsning, læsevejledere og andre interesserede undervisere.
Instruktør: Anne-Mette Veber Nielsen og Thue Fast Jensen
Kursusledere: Lene Lerche og Benedikte Wegeberg, læsekonsulenter

Programmet for dagen i år tager sit afsæt i den vedvarende udfordring, som vi både på kommunalt og nationalt plan står over for, nemlig at elevernes læsefærdighed/læseforståelse på mellemtrinnet og i overbygningen er udfordret.

De nye nationale testresultater afspejler kommunalt ligeledes denne udvikling, hvor vi ser et signifikant fald på 4. og 6. årgang. Vi ved fra forskning, at efter kodningsdelen er ordkendskabet den faktor, som har størst betydning for elevers læseforståelse, hvorfor vi på den baggrund har valgt at invitere Anne-Mette Veber Nielsen, som er førende dansk forsker på dette felt. Hun har endvidere i samarbejde med sin kollega, Hanne Trebbien Daugaard udarbejdet et helt konkret materiale, Tag ordet med, som kommer med eksempler på, hvordan nyeste forskning kan omsættes til praksis. Dette ligeledes som en optakt til det forestående kommunale kompetenceløft, læsning i fagene, som alle skoler vil få del i.

Efter en god formiddag/middag med Anne-Mette har vi inviteret Thue Fast, VIA, til at komme med et oplæg om vejledningsperspektivet som ressourceperson. Som ressourceperson/vejleder befinder man sig ofte i et brændpunkt mellem strategi og ønskede ændringer i praksis, som kan være svære at komme i mål med. Dette oplæg vil ikke komme med svaret, men nærmere nuancere kompleksiteten og skærpe bevidstheden omkring, hvad vi kan være opmærksomme på, når vi arbejder på at skabe forandringer i praksis.

Tilmeldingsfrist: Fredag d. 17. januar (en tilmelding pr. person)
Forplejning: Formiddagskaffe og let frokost
Email address *
Skole *
Your answer
Deltagernavn *
Your answer
Eventuelle bemærkninger
Your answer
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
reCAPTCHA
This form was created inside of Silkeborg skoler. Report Abuse