Istraživanje o važnosti generičkih kompetencija mladih informatičara
Poštovani

Nadamo se da ćete uspjeti odvojiti desetak minuta svog dragocjenog vremena kako bi nam iz Vaše osobne perspektive pomogli pokrenuti vrlo važnu misiju osnaženja budućih informatičara, da tijekom studija osim tehničkih steknu i što više generičkih kompetencija neophodnih za osobni razvoj i aktivno uključenje na tržište rada.

Nastupajućim dobom Industrije 4.0 i digitalne transformacije poslovanja, ali i značajnim promjenama u društvu općenito, tradicionalne potrebe za vertikalnim, tehničkim znanjima (zanimanjima) postupno se smanjuju u korist generičkih/općih/prenosivih vještina poput rješavanja složenih problema, kritičkog razmišljanja, kreativnosti, rada s ljudima, emocionalne inteligencije i sl. (WEF, 2016, Future of Jobs).

Ovim smo istraživanjem odlučili kroz svojevrsni konsenzus hrvatske ICT industrije saznati koje od tih vještina Vi osobno smatrate važnima. Od vas tražimo 3 procjene nad istim, skraćenim i modificiranim setom Tuning generičkih kompetencija da vidimo postoji li manji skup vještina koje bi mogli staviti na agendu visokog obrazovanja, bilo kroz dijelove nastavnih ili izvannastavnih aktivnosti, a također upozoriti i same studente na njihovu važnost.

I naravno, posebno ćemo cijeniti Vaš komentar na kraju ankete!

Srdačno

Doc. dr. sc. Katarina Pažur Aničić
Voditeljica Centra za podršku studentima i razvoj karijera
Fakultet organizacije i informatike
Sveučilište u Zagrebu

Dr. sc. Vjeran Bušelić
Voditelj karijernog savjetovanja
Tehničko Veleučilište u Zagrebu

Next
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy