Wiskundequiz 3de & 4de middelbaar
2. Gegeven: kwadratische functie f(x) = x² - 4 en de lineaire functie g(x) = 2x – 1. Wat is de afstand tussen de snijpunten van de parabool en de rechte?
0 points
Your answer
3. De oppervlakte van vierhoek ABED is drie keer zo groot als de oppervlakte van de driehoek CDE. Wat is de verhouding /AD//DC?
4 points
Captionless Image
4. In de figuur hieronder bedraagt de oppervlakte van het grijze gedeelte 60cm2. Wat is de omtrek van het grijze gebied?
4 points
Captionless Image
5. Frank heeft vier kassa’s en vier sleutels in z’n hand. Hij weet echter niet welke sleutel past op welke kassa. Hij probeert dus proefondervindelijk de kassa’s te openen. Na hoeveel pogingen heeft hij zeker alle kassa’s kunnen openen?
4 points
6. De piste op de afbeelding bestaat uit een rechthoek en twee halve cirkels van dezelfde grootte. Twee lopers beginnen te lopen in tegenovergestelde richting met snelheden v en v/3. De lopers ontmoeten elkaar voor het eerst op punt C. De afstand tussen punten B en C is 80 m. (De punten A en B zijn de hoekpunten van de rechthoek). Hoe lang is de volledige piste?
5 points
Captionless Image
7. Een lineaire functie snijdt de y-as op 5 en het volgende is waar: ff(f(-3))=5. Hoe groot is f(2)?
5 points
Captionless Image
8. Welke van de getallen (uit de opties beneden) is geen factor van 7! + 8! + 9! ? (TIP: 3! = 3 · 2 · 1)
5 points
9. x, y en z zijn reële getallen. Gegevens: x – y = -6 en z – x = -6. Wat is de waarde van de veelterm -2x² + y² + z² ?
5 points
10. Omar en Dimitri willen A3-bladen versnijden tot papierreepjes. Omar versnijdt zijn A3-blad in 6 reepjes meer dan Dimitri. Ze besluiten daarop om elk reepje zoveel keer te versnijden als het aantal reepjes waarin ze de twee A3-bladen de eerste keer hebben versneden.
5 points
Ik blijf graag op de hoogte en geef mijn e-mailadres.
Your answer
Ik heb het privacybeleid van Fedactio gelezen en goedgekeurd. http://nl.fedactio.be/p/privacybeleid.html *
Required
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This form was created inside of Fedactio. Report Abuse