Vragenlijst inzake de uitdagingen en de mogelijkheden om beschikbare kennis aan te wenden voor het herstel van het boslandschap (Forest Landscape Restoration) - stakeholders en praktijkmensen
Dit onderzoek heeft tot doel de kennishiaten te identificeren en te onderzoeken in welke mate en hoe bestaande wetenschappelijke en praktische kennis beschikbaar is voor een grote groep onderzoekers in Europa en daarbuiten. De focus ligt op de bronnen en kwaliteit van het bosbouwkundig teeltmateriaal en op de praktische veldwerkzaamheden bij (her)bebossing.
Forest Landscape Restoration (FLR) is 'een planmatig proces dat tot doel heeft de ecologische integriteit te herstellen en het menselijk welzijn te verbeteren in ontboste of aangetaste landschappen' (WWF and IUCN 2000, Mansourian et al. 2005, Sabogal et al. 2015, Stanturf and Mansourian 2020) . Voor dit onderzoek zullen we enkele stappen van de implementatie-chronologie volgen zoals beschreven in Stanturf et al. (2019), i.e. planning, voorzien van plantmateriaal, voorbereiding van het terrein, aanplanting zelf en beheer en bescherming van de aanplant.
Climate Adaptive Forest Restoration and Reforestation (CAFoRR) richt zich op de volgende onderzoeksvragen die essentieel zijn  voor het succes van herstel: 1) het definiëren van de doelstellingen 2) het selecteren van het beste bosbouwkundig teeltmateriaal (Forest Reproductive Material - FRM) 3) de productie van hoogkwalitatief teeltmateriaal 4) het toepassen van de beste beschikbare aanplantingstechnieken en 5) ontwikkeling – na de aanplanting - van beschermingsmaatregelen en bosbouwkundig beheer.
Sign in to Google to save your progress. Learn more
Email *
Next
Clear form
Never submit passwords through Google Forms.
This form was created inside of Šumarski fakultet webmail servis. Report Abuse