Inscripció jornades REMOBLAR
Transformant els espais educatius.
23 i 24 de març Casal Solleric Palma


QUINS REPTES TRACTA EL PROJECTE?

El projecte neix de la necessitat de repensar els espais de les escoles per adaptar-los a les noves formes de pedagogia i d’aprenentatge. La idea del projecte es basa en la premissa de que al redissenyar els espais educatius es possibilita la creació d’espais pel pensament, pel treball comú, pel desenvolupament de la persona cap a models més col·laboratius.
Creiem que és important fer partícip en el procés de transformació a tota comunitat educativa (professors, personal no docent, alumnes, pares i mares, gent del barri, tècnics,...), generant processos d’aprenentatge col·laboratiu a través de la reutilització i l’autoconstrucció, que generin relacions intergeneracionals, inclusives i d’apoderament.
És ben cert que hi ha moltes iniciatives que des de fa temps treballen en aquestes línies, molts centres que estan experimentant noves dinàmiques i transformant els seus espais. Totes aquestes iniciatives han generat molta informació al respecte, que moltes vegades està dispersa i sembla difícil de consultar. El primer repte que ens hem posat és intentar organitzar aquesta informació per tal de poder tenir el material categoritzat, i possar-lo llavors a l’abast de totes aquelles comunitats que vulguin iniciar processos similars. La plataforma web és aquest espai en el que estam treballant actualment.
Per altra banda, el format de les jornades ens permet compartir totes les nostres experiències que són molt diverses: arquitectura, disseny, paissatgisme, gènere, cultura, participació, autoconstrucció, sostenibilitat… a la vegada que ens permet anar investigant des de la pràctica i sumant iniciatives per poder compartir aquestes maneres de fer entre totes les participants.

PER QUÈ PODEN SERVIR AQUESTES JORNADES?

Les jornades serveien per aquelles persones que vulguin iniciar un pocès de transformació d’un espai educatiu. A les jornades, l’equip Remoblar aproparà a les persones que hi participin aspectes com:

1) processos d’autoconstrucció i de treball col·laboratiu, que promoguin la inclusió, la cooperació i l’apoderament individual i col·lectiu;
2) la sostenibilitat, explorant processos de reutilització i d’aprofitament de recursos locals (materials, humans, energètics, temps, etc);
3) el treball sota lògiques open source, de generació de plataformes de treball obertes i col·laboratives, de compartir el coneixement generat;
4) la recerca i experimentació de vies alternatives de finançament.


A QUI VA DIRIGIT EL PROJECTE?

Aquest projecte va dirigit per una banda a la comunitat educativa, a escoles en concret que vulguin viure un procés de transformació participativa i autogestionada; però també a tècnics i tècniques que estiguin acompanyant aquest tipus de projectes i necessiten més informació.
Ens relacionam amb la comunitat educativa a partir de l'acompanyament als projectes de transformació dels espais i amb la inclusió de la comunitat educativa en grups de treball per tal d'investigar i dissenyar materials que possiblitin projectes autònoms.
Alguns dels col·lectius implicats ja han realitzat projectes a comunitats escolars pels que podrem compartir aquestes experiències.
Nom *
Llinatges *
Mail *
Telèfon
Formes part d'algun centre o espai educatiu?. Si vols, comenta perquè t'interessa participar a les jornades i ens servirà per preparar els materials.
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy