Peticija podpore zagovorniku nerojenih otrok in krivično sodno preganjanemu dr. Tadeju Strehovcu!
Duhovnika dr. Tadeja Strehovca preganjajo in mu grozijo z dvema letoma zapora, ker se pogumno zavzema za človekove pravice vseh ljudi, tudi nerojenih otrok. Podpišimo peticijo in se pokončno zavzemimo za svobodo izražanja dr. Tadeja Strehovca in vseh nas.

1. Za takojšnjo ustavitev protiustavnega in krivičnega sodnega procesa proti dr. Tadeju Strehovcu, ki ga hoče Okrožno državno tožilstvo v Ljubljani zapreti za dve leti zaradi njegovega zavzemanja za pravice vseh ljudi, tudi nerojenih otrok.

2. Za pravico kristjanov, da smejo javno moliti po svojih namenih (tudi za nerojene otroke) in izražati stališča v skladu s svojo vero, vrednotami in prepričanjem.

3. Proti preganjanju, diskriminiranju, žaljenju in šikaniranju kristjanov v Sloveniji in po svetu samo zato, ker želijo živeti in delovati v skladu s svojo vero.

4. Država ima dolžnost, da zaščiti nerojene in rojene otroke pred vsemi oblikami nasilja.

5. Državljanke in državljani imamo pravico svobodno povedati svoje mnenje ter se zavzemati za svoje vrednote brez strahu, da bomo preganjani! Ne dovolimo, da nam sodstvo na sodnem procesu proti dr. Tadeju Strehovcu protiustavno odvzame svobodo izražanja.

Koordinacija »Mi ne sodimo, mi pomagamo!« v podporo dr. Tadeju Strehovcu

S podpisom peticije dajem soglasje Zavod KUL.si, da v skladu z varovanjem osebnih podatkov, obdeluje osebne podatke in vam pošilja e-novice (http://24kul.si/pogoji-uporabe), s katerimi vas bo med drugim obvestil o dogajanjih v zvezi s krivičnim procesom proti dr. Tadeju Strehovcu. Od e-novic se lahko vedno prijavite/odjavite na: http://24kul.si/newsletter.html.

Ime *
Your answer
Priimek *
Your answer
Ulica in št.
Your answer
Poštna št. in kraj
Your answer
E-pošta *
Your answer
Prav je, da dr. Tadej Strehovec v krivičnem sodnem procesu ne ostane sam. Pred vsako sodno obravnavo bomo pripravili kratek shod s kulturnim programom. Ali se boste lahko udeležili srečanj pred obravnavami na Okrožnem sodišču v Ljubljani?
Napišite svoje osebno sporočilo podpore dr. Tadeju Strehovcu:
Your answer
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Additional Terms