2020 Buurtsafari De Buitenpepers
Email address *
Een safari langs de initiatieven van duurzame bewoners in onze buurt
In het ‘Duurzaam Weekend Den Bosch’ (9 tot en met 11 oktober) toont onze stad zich van zijn ‘groenste’ kant. We doen mee in De Buitenpepers! Kleinschalig vanwege de coronamaatregelen. En omdat je bij bewoners thuis op bezoek gaat. In een groep van maximaal vijf personen wandel je op zaterdagmiddag 10 oktober coronaproof langs vier ‘groene’ adressen. Je kunt kiezen voor een bezoek van vier van de zes locaties. Je krijgt een bevestiging van jouw aanmelding en op 8 oktober een mail met jouw persoonlijke route. Deelname is gratis!

We gaan uit van maximaal dertig deelnemers, verdeeld over zes groepen van vijf personen. De buurtsafari duurt van 14.00 tot 16.30 uur. Bij ieder adres ben je 30 minuten te gast. Bij deze aanmelding maak je vooraf jouw keuze voor vier locaties. Daarna kun je nog tot circa 17.30 uur alle deelnemers ontmoeten (coronaproof) op de Vierde Buitenpepers.

Heb je vragen? Neem contact op met energiegroepbuitenpepers@gmail.com of bel Gabbie van der Kroef, 06-40239581.
Naam *
Naam van tweede persoon eventueel
Straatnaam *
Huisnummer *
Mobiel nummer *
Groenbeheer, Derde Buitenpepers en de Buitenpepersdreef
Buitenpepershof + ‘Red de Bomen’, plus Werkgroep Natuur op Noord → Brandgang Derde Buitenpepers.
In de brandgang tussen het oostelijke deel van de Derde Buitenpepers en de Buitenpepersdreef krijg je uitleg over het groenbeheer in de brandgang en het plantsoen tussen de huizen.
Josine Weijers en Evert Jan Ulrich vertellen over de aanpak van de bewoners om de bomen ‘te redden’ en de biodiversiteit van bomen, planten en struiken te verbeteren.
Buurtbewoner Maurits Tax laat zien hoe de Werkgroep Natuur op Noord in de hele wijk Noord werkt aan het natuurbehoud en het vergroten van de biodiversiteit.
Groenbeheer, Derde Buitenpepers en Buitenpepersdreef oostelijk
Dakisolatie en collectieve inkoop woningisolatie → Buitenpepersdreef 194
Je bent welkom op de duurzaam geïsoleerde zolder van Anine Vloedgraven en Gabbie van der Kroef. Je krijgt uitleg over dakisolatie, vloerisolatie, de kosten en de opbrengsten, evenals het aanvragen van een SEEH-subsidie bij de landelijke overheid. Leverancier Roy Gaffert vertelt over zijn werkwijze en de keuzes van isolatiematerialen. Ook krijg je informatie over de collectieve inkoop van woning-isolatie per straat.
Dakisolatie, Buitenpepersdreef 194
Elektrische deelauto’s in De Buitenpepers → laadpaal Tweede Buitenpepers
Tijdens de Buurtsafari kun je ook een kleine autorit maken in een elektrische auto van het samenwerkingsband van 073elektrisch en De Mobiele Brigade. Jaap Klink geeft uitleg over de aanpak: duurzaam, sociaal en betaalbaar. Ook vertelt hij je over het initiatief om buurtbewoners te werven, die als vrijwilliger voor senioren en andere mindere mobiele bewoners in onze buurt autoritten verzorgen in de stad of regio. Je kunt kennismaken met elektrisch autorijden: een Renault Zoë staat klaar voor een proefrit!
Elektrische deelauto's, Tweede Buitenpepers
Behoud regenwater en gebruik regentonnen → Vierde Buitenpepers 28
Door de brandgang van de Vereniging van Eigenaren ‘Vier op Dreef’, tussen de Buitenpepersdreef en het westelijk deel van de Vierde Buitenpepers kom je bij de achtertuin van Machteld Terlingen en Ferd Sauter. Hier krijg je informatie over het waterbehoud in hun tuin, de aanschaf van regentonnen en het effect van het gebruik van de drie tonnen in hun tuin.
Regentonnen en waterbehoud, Vierde Buitenpepers 28
Collectieve inkoop van zonnepanelen → Zevende Buitenpepers 6
In samenwerking met BT Duurzame Installatietechniek BV uit Rosmalen startten twee buren, Hennie Eerhart en Ed Andriessen dit voorjaar met de collectieve inkoop van zonnepanelen in onze buurt. Hennie en Ed tonen je de zonnepanelen, vertellen over hun ervaringen met de kosten en opbrengsten en geven informatie over de verschillende soorten zonnepanelen.
Zonnepanelen, collectieve inkoop, Zevende Buitenpepers 6
Oude Tennisballen.com → Garage Derde Buitenpepers 1
Stefan Niesten is misschien de meest duurzame kleine ondernemer in onze buurt. Zijn onderneming is gespecialiseerd in de handel in oude tennis- en padelballen. Bovendien tracht Stefan tennisballen circulair te maken en meer duurzaamheid te creëren in de tennis- en padelsport. In zijn garagebox ligt een deel van zijn producten; Stefan is een prachtige verteller over zijn ambities en zijn samenwerking met tennisclubs en scholen.
Oude Tennisballen, garage Derde Buitenpepers 1
Controleer of je maximaal 4 informatiepunten hebt gekozen!
Napraten en ontmoeten
Nápraten en ontmoeten → op grasveld Vierde Buitenpepers
• Na afloop kun je nog napraten met alle deelnemers, vanaf pakweg 16.30 tot 17.30 uur.
• Er zijn soep, broodjes en mooie verhalen!
• Siegfried Willems en Gabbie van der Kroef trakteren nog op een kort extraatje: twaalf aanbevelingen om van de Buitenpepers een meer leefbare buurt te maken! Je krijgt ze ter plekke overhandigd.
• Hoogstwaarschijnlijk zorgen de organisatoren ook voor een portie live muziek!
Kom je na afloop naar de centrale ontmoeting? *
Ruimte voor eventuele opmerkingen
Disclaimer
Je gegevens worden alleen voor dit evenement gebruikt en niet verder verspreid.
A copy of your responses will be emailed to the address you provided.
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
reCAPTCHA
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy