Okoskapu - Kedvcsináló Feladatsor
Az alábbiakban olyan feladatokat olvashatsz és oldhatsz meg, amilyenekkel az Okoskapu programban is találkozhatsz. Ha válaszolsz a feladatok kérdéseire és megadsz egy email-címet, akkor néhány napon belül vissza fogunk jelezni Neked a válaszaid helyességéről. Ha tetszettek a feladatok, szívesen küldünk neked emailben további feladatokat is. Bármilyen kérdéssel bátran fordulhatsz hozzánk az okoskapu@gmail.com emailcímen.
Név *
Kérjük, a teljes neved add meg!
Email cím
Ha szeretnél visszajelzést kapni a teljesítményedről, kérjük adj meg egy emailcímet!
1. feladat
Az x és y pozitív egészek, egyikük sem osztható 10-zel. Szorzatuk 10 000. Mennyi az összegük?
2. feladat
Egy virágbolt vázákat is árusítani kezd, ezért a kirakatára egy nagy piros váza-rajzot szeretné felfesteni. A rajzhoz a képen látható tervet tervet készítették (ami a vonalon belülre esik, azt fogják pirosra festeni). Mekkora területű lesz a pirossal fedett terület a kirakat ablakán, ha a tervrajzon egy kiskocka a kirakaton egy 10 cm oldalú négyzetként fog megjelenni? (Az ábrán minden görbe vonal egy negyedkör vagy egy félkör).
3. feladat
Egy tíz lapos kártyapakliban 1-től 10-ig vannak számozva a kártyák. Öt ember között szétosztottuk a kártyákat, mindenkinek két lap jutott. Az első négy ember elárulta, mennyi a náluk levő lapokon a számok összege: 5, 10, 12, 12. Mennyi az ötödik embernél levő számok szorzata?
4. feladat
Marika néni kétféle tojást árul a piacon: tyúktojást és kacsatojást. Összesen 6 kosara van, egy kosárba csak azonos fajta tojást tesz. A kosarakban a tojások száma a következő: 6, 4, 12, 13, 22, 29. Dürer megveszi az egyik kosárból az összes tojást, erre a néni felkiált: most kétszer annyi tyúk tojásom van, mint kacsa! Hány tyúktojása van Marika néninek Dürer vásárlása után?
5. feladat
A lovagok és lókötők szigetén a lovagok mindig igazat mondanak, a lókötők mindig hazudnak, míg az ingatag emberekről nem lehet biztosat tudni: néha igazat mondanak, néha hazudnak. 3 ember a következőket mondta: A: Ingatag vagyok, B: Amit A állít, az igaz. C: Nem vagyok ingatag. Ha azt is tudjuk, hogy mindhárman különböző csoporthoz tartoznak, akkor melyikük a lókötő?
Clear selection
6. feladat
ABCD egy konvex négyszög, melynek területe 60 négyzetcentiméter. AB felezőpontját kössük össze D-vel, CD felezőpontját B-vel. Hány négyzetcentiméter a két behúzott szakasz által a négyszögből kimetszett rész területe?
7. feladat
Peti gondolt egy természetes számot. Felírta a jegyeit fordított sorrendbe, és kivonta a nagyobbikból a kisebbiket. A különbséget megszorozta egy tetszőleges, 0-tól különböző számmal. A kapott számból letörölt egy számjegyet, és így éppen a születési dátumát kapta: 19990714. Milyen számjegyet törölt le Peti?
8. feladat
Legfeljebb hány rácspontot választhatunk ki a síkon úgy, hogy semelyik két kiválasztott rácspont által meghatározott szakasz felezőpontja ne essen rácspontra?
Melyik városban élsz? *
Évfolyamod *
Iskola
Kérünk, add meg iskolád nevét és városát
Matektanárod neve
akár több nevet is beírhatsz
Melyik feladat tetszett a legjobban?
Clear selection
Kérdések, hozzáfűznivalók, vélemények a feldatokról
Ha van kedved, itt leírhatod a véleményed a feladatokról vagy kérdezhetsz bármit a kitűzőktől.
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy