IPA III Program podrške civilnom društvu i medijima (CSF) 2024-2025 u Bosni i HercegoviniOn-line pismene konsultacije (rok: petak, 03.mart 2023)

Za potrebe Delegacije Evropske unije u Bosni i Hercegovini, EU TACSO 3 projekat organizuje on-line konsultacije u vezi za IPA III Programom podrške civilnom društvu i medijima (CSF) 2024-2025. 

Cilj ovih konsultacija sa civilnim društvom, kao i drugim akterima zainteresovanim za razvoj Programa, jeste da dobijemo vaše stavove o prioritetima za programiranje CSF 2024-2025.

U upitniku su navedena glavna pitanja oko kojih želimo da se konsultujemo sa vama (možete odgovoriti na dio njih ili na sva). Rok za dostavljanje odgovora je petak, 03.mart 2023.godine u 16:00 sati. 

Unaprijed se zahvaljujemo na doprinosu!

Sign in to Google to save your progress. Learn more
Naziv organizacije koju predstavljate
Kontakt email

1. Koji su to prioritetni sektori koji bi trebali biti uključeni u programiranje CSF-a 2024 – 2025. koji nisu finansirani ili su nedovoljno finansirani od strane drugih donatora?

2. Koji su to sektori koji se zanemaruju u kojima civilno društvo treba ojačati u cilju podrške procesu pristupanja EU, i zašto? Molimo da obrazložite dodatnu vrijednost/ulogu civilnog društva u rješavanju nekih tema.

3. Prema vašem mišljenju, koji bi trebao biti minimalni i maksimalni budžet da bi projekat odobren kroz CSF postigao rezultate i imao utjecaj?

4. Koliko bi trebalo da bude minimalno trajanje da bi odobreni projekat postigao rezultate i imao utjecaj?

5. Koji je najbolji način za podršku manjim organizacijama civilnog društva?

6. Prema vašem mišljenju, treba li finansijska podrška trećim stranama (program re-grantinga) biti uključena u program? Ako ne – molimo vas obrazložite.  Ako da - koje su veličine grantova ili finansijske podrške trećim stranama koje biste željeli da budu uključeni u Program? 

7. Ako ste već učestvovali u Pozivu i dobili sub-grant koji su dodjeljivali drugi korisnici, kakvo je vaše iskustvo? Šta bi trebalo poboljšati?

8. Da li je, po vama, civilno društvo dobro ciljano u okviru CSF-a? Imate li nekih razmišljanja ili preporuka za poboljšanje?

Hvala na izdvojenom vremenu! Ukoliko želite još nešto da navedete, možete u ovom dijelu. Kako biste snimili odgovore, molimo vas da kliknete na "Podnesi".
Submit
Clear form
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy