Terapia de substituție hormonală
Asociația ACCEPT vă invită la un atelier destinat medicilor endocrinologi pe tema tranziției medicale realizate prin terapie de substituție hormonală. Atelierul este prezentat de Patrick Brăila, activist pentru drepurile persoanelor transgender și Co-Președinte al Asociației ACCEPT, și Adriana Gogoi, medic specialist endocrinolog. Evenimentul are loc luni, 3 iunie, ora 19:00 la Centrul Ceh, Str. Ion Ghica nr. 10, București.

În cadrul atelierului vom discuta despre situația actuală a comunității transgender din România în ceea ce privește accesul la servicii medicale aferente tranziției. Asociația ACCEPT estimează că în România există minim 60 000 de persoane transgender, ale căror nevoi sunt adresate de sistemul medical în mică măsură. În consecință, Adriana Gogoi, medic specialist endocrinolog care suține un număr important de persoane transgender în realizarea terapiei de substituție hormonală, va prezenta pașii concreți ai tratamentului. De asemenea, vom adresa și considerentele etice care fac parte din relaționarea dintre doctor și pacient, precum respectarea principiului autodeterminării pentru persoane transgender, depatologizarea identității de gen transgender, asigurarea confidențialității și asigurarea consimțământului avizat.


Acest eveniment este organizat în cadrul proiectului ”Mobilizăm comunități pentru egalitate: drepturile persoanelor transgender și persoanelor intersex = drepturi ale omului”, realizat cu sprijinul financiar al Fondului pentru Inovare Civică, program dezvoltat de Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile în parteneriat cu Romanian-American Foundation și sprijinit de Enel România.


Pentru înscrieri vă rugăm să completați acest formular:
Nume și prenume *
Specializare *
Adresă de email *
Nr. de telefon
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This form was created inside of Accept Romania. Report Abuse