Kandidera/nominera till nämndeman i Förvaltningsrätten i Malmö
OBS OBS Pga högt söktryck så är det VÄLDIGT viktigt att ni svara detaljerad på frågorna då det är inte säkert att vi kommer att ha möjlighet och intervjua alla sökande! OBS OBS OBS

Tag chansen, bli nämndeman i Förvaltningsrätten!

Nu finns det möjlighet att kandidera till det ansvarsfulla, stimulerande och utvecklande uppdraget som nämndeman i Förvaltningsrätten i Malmö! Det finns ett vakans plats.
Förvaltningsrätten dömer i tvister mellan enskilda personer och myndigheter inom stat och kommun. Man får erfarenheter av viktiga samhällsfrågor och inblickar i enskilda människoöden.
Det är en schemalagd tjänstgöring på ca 10-20 dagar/år. Ersättning utgår för förlorad lön och andra utgifter i samband med uppdraget. Nya nämndemän får en obligatorisk introduktionsutbildning.
Då uppdraget är opolitiskt (men endast nomineras av politiska partier) kan du även leta kandidater bland släkt, vänner och kollegor. Det finns en målsättning att tillsätta 50% av platserna med politiskt oberoende personer.
Du måste vara myndig, svensk medborgare och folkbokförd i den aktuella domstolens domkrets, i det här fallet Skåne län. Du får inte vara ställd under förvaltarskap eller försatt i konkurs. Du bör också vara en allmänt skötsam och ansvarsfull person. Du får inte vara anställd i något myndighet.
Tag chansen att bli en viktig del av vårt rättssystem!

Sista nomineringstiden är 1:a mars 2018

Har du frågor gällande formuläret? Kontakta Valberedningen på VB.skane@mp.se eller ring Rifad Saberg, Tf sammankallande på 0737629329.

Jag vill...
Välj huruvida du vill kandidera själv eller nominera någon annan
Next
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Additional Terms