Evaluatie van het verenigingswerk
Deze vragenlijst is bedoeld voor vzw’s, feitelijke verenigingen en overheidsinstellingen die een beroep (willen) doen op verenigingswerkers. Elke organisatie wordt verzocht slechts één formulier in te vullen.

Het verenigingswerk werd ingevoerd bij de wet van 18 juli 2018 betreffende de economische relance en de versterking van de sociale cohesie. Deze wet laat onder bepaalde voorwaarden toe dat verenigingswerkers tot ongeveer 6000 euro verdienen, vrijgesteld van belastingen en sociale bijdragen. Verenigingswerk kan enkel worden uitgevoerd voor bepaalde in de wet vermelde activiteiten in de niet-commerciële sector.

De wet van 18 juli 2018 (hierna Relancewet) voorziet in een evaluatie één jaar na de inwerkingtreding ervan. Ter aanvulling van deze evaluatie wenst de FOD Sociale Zekerheid de reacties van het terrein te analyseren. In dit kader bevraagt de FOD alle betrokken actoren en administraties.

Dit formulier is uitsluitend bedoeld voor het verenigingswerk en niet voor de andere activiteiten vermeld in de wet van 18 juli 2018 (occasionele diensten tussen burgers en deeleconomie).

De gegevens die de verenigingen overmaken, zullen door de FOD Sociale Zekerheid geanonimiseerd worden behandeld, uitsluitend in het kader van de evaluatie van verenigingswerk.

Gelieve deze vragenlijst (alleen online) voor 30 september 2019 in te vullen.

Voor verdere vragen over dit formulier kunt u terecht bij mathilde.henkinbrant@minsoc.fed.be

Dank u voor uw medewerking

Ik aanvaard de behandeling door de FOD Sociale Zekerheid van de gegevens vermeld in dit formulier, uitsluitend in het kader van de Relancewet. *
Mijn organisatie is *
Mijn organisatie vult slechts één vragenlijst in *
Mijn organisatie is hoofdzakelijk actief in de volgende sectoren: *
Your answer
Aantal loontrekkenden in mijn organisatie *
Your answer
Aantal verenigingswerker(s) in mijn organisatie *
Your answer
Aantal vrijwilligers in mijn organisatie *
Mijn organisatie *
Next
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service