Prvi hrvatski studij pripovijedanja - UPIS 5. generacije (2023./2024.)
Poštovani,
otvaramo upis u 5. generaciju PRVOG HRVATSKOG STUDIJA PRIPOVIJEDANJA (dalje u tekstu: Studij), s tradicijom od 2019., utemeljenom na iskustvima do sada održanih 7 Konferencija o pripovijedanju (od 2017.) te mnogih pripovjedačkih praksi okupljenih u Društvo hrvatskih pripovjedača (osnovano 2021.) koji u svojim životopisima imaju bogate reference svojega stručnoga i predanoga rada.

Studij je ustrojen kao dio cjeloživotnoga obrazovanja, kao stručna edukacija.
Iako dijeli sličnosti s ustrojem sličnih studija/edukacija/škola u Belgiji i Grčkoj, kurikul Studija je autorski rad naše udruge.
Također, prema riječima FEST-a (Federation for European Storytelling), europske mreže pripovjedača, po mnogočemu je jedinstven (FEST ONLINE FORUM #5 - Storytelling Performance: How to build your career and Nurture the Art Form, 3. 9. 2020.)

Studij traje ČETIRI godine, od čega PRVA godina pruža elementarnu edukaciju i daje široku podršku primjene pripovijedanja (storytellinga).

Više godine (2., 3. i 4. godina) su fakultativne te organizirane tako da pružaju podršku u usavršavanju u jednom od užih, specijaliziranih područja rada (polaznik se za to odlučuje najkasnije tijekom III. semestra):
* kreativno pripovijedanje za djecu i mlade 
* kreativno pripovijedanje za odrasle;
* pripovijedanje terapeutskih priča
* pripovijedanje narodnih priča,
* poslovno pripovijedanje,
* biblioterapijski pristup pripovijedanju,
* primjena pripovijedanja u odgoju i obrazovanju,
* marketing u pripovijedanju i kulturi,
* pripovijedanje slavenskih priča i mitova itd.
Više o studiju pročitajte na: http://www.studij.pripovijedanja.kreativnistudio-logos.hr

Sesije se održavaju obično jednom mjesečno, u Varaždinu, od rujna 2023. do početka travnja 2024.
Nastava uključuje i dva intenziva (subota i nedjelja), uz obavezno sudjelovanje u Konferenciji.

Nastava počinje 16. rujna s uvodnim predavanjem (Zoom) te se nastavlja sudjelovanjem na 7. Konferenciji o pripovijedanju (Varaždin, 22. - 24. 9. 2023.) čije je pohađanje obavezno za polaznike Studija.
Svi termini edukacije:
16. 9. 2023. uvod za 1. godinu
22., 23. i 24. 9. 2023. (Konferencija)
14. 10. 2023.
11. 11. 2023.
16. 12. 2023.
20. i 21. 1. 2024. (intenziv)
10. 2. 2024.
1. 2. i 3. 3. 2024. (intenziv)
23. 3. 2024.


Nastavu održavamo hibridno: uživo i putem aplikacije Zoom, te putem portala za učenje na daljinu.

Sesije se sastoje od:
- stručnih predavanja izlagača: sveučilišnih profesora (antropologije, etnologije, usmene književnosti, pedagogije, dramske pedagogije i dr.) i stručnjaka s bogatim iskustvom, te profesionalnih i amaterskih pripovjedača... s kojima surađujemo već 4 godine
- vježbi
- samostalnih radova te
- učenja na daljinu (portali za "online" učenje).


Nakon završenoga studija (I. godine) polaznici dobivaju diplomu (certifikat), tj. uvjerenje udruge o stečenim kompetencijama te broju odslušanih sati sa specifikacijama te naslov "majstor pripovjedač / majstorica pripovjedačica", a nakon druge godine, naslovu se pridružuje specijalizirano područje, npr. "majstorica pripovjedačica narodnih priča" itd.

PRVA SESIJA prve godine (5. generacija) započinje 16. rujna 2023. uz prethodnu obavijest.
U rujnu se zaključuju upisi, čemu prethode motivacijski razgovori te zajednički alumni susret s prethodnim generacijama kada odgovaramo na sva vaša pitanja.

O školarini
Školarina (godišnja) iznosi 850 € (6404.33 kn).
U iznos školarine uključena je kotizacija za Konferenciju, što znači da polaznici Studija ne plaćaju dodatne troškove kotizacije za Konferenciju.
 
POPUST na školarinu - više opcija: 
Školarinu je moguće uplatiti u cijelosti (uz -5 % popusta što iznosi 807,50 € (6084.11 kn) ili u 8 rata (mjesečno 106.25 €  (800.54 kn)).

Članovi udruge imaju popust -15 % za plaćanje u cijelosti (722,50 € / 5443.68 kn) ili -5 % za plaćanje u 8 rata (mjesečno 100,94 € / 760.53 kn).
Informirajte se kako postati naš član ovdje: https://forms.gle/WAAmw6ZG9jhGBpKP8)

Prilikom upisa uplaćuje se upisnina u iznosu od 13 eura/97.95 kn (do 15. 9. 2023.)
Upisnine su oslobođeni članovi udruge.

Školarina se uplaćuje na žiro račun udruge Kreativni studio "Logos", A. Štera 19, Varaždin, najkasnije do 20. u mjesecu (za obročne uplate) na IBAN HR4223900011101001689.
Poziv na broj: 20092023
Opis plaćanja: "studij pripovijedanja - 5. generacija"


Za dodatna pitanja stojimo na raspolaganju na: udruga.ks.logos@gmail.com


Napomena:
Kreativni studio „Logos“ kao voditelj obrade, u okviru organizacije 5. generacije Prvoga hrvatskog studija pripovijedanja prikuplja Vaše podatke u svrhe evidentiranja prijave sudionika i u svrhu praćenja, kontrole, izvještavanja i revizije programa Studija, a prikupljeni podaci zadržat će se na rok od godinu dana sukladno svrhama obrade. Kao voditelj obrade Vaših osobnih podataka osiguravamo Vaša prava na pristup svojim osobnim podacima, izmjene i brisanje istih, ograničavanje obrade podataka i pravo na podnošenje prigovora na obradu Vaših osobnih podataka putem elektroničke pošte udruga.ks.logos@gmail.com.
U slučaju da smatrate da se krše Vaša prava na zaštitu osobnih podataka, imate pravo podnijeti prigovor Agenciji za zaštitu osobnih podataka (AZOP) www.azop.hr.
Rok zadržavanja evidencija sudionika je godinu dana, a nakon godinu dana bit će izbrisani/uništeni.Sign in to Google to save your progress. Learn more
Ime i prezime polaznika *
Adresa *
Broj mobitela *
E-pošta *
Zanimanje/zvanje polaznika i radno iskustvo *
Motivacijsko pismo (u najviše 250 riječi opišite zašto biste voljeli pohađati Prvi hrvatski studij pripovijedanja) *
Izaberite način plaćanja školarine.  *
Stavljajući oznaku u donje polje potvrđujem da sam suglasan/suglasna da se moji podaci prikupljaju u svrhu praćenja, kontrole, izvještavanja i revizije programa naše udruge te se u druge svrhe ne mogu upotrijebiti, a obrađivat će se i koristiti samo u svrhu za koju su prikupljeni te se neće prosljeđivati trećim osobama. *
Required
Napomena ili pitanje za nas...
Submit
Clear form
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy