Kirjoituspohja Hengen ja Tiedon messujen esiintyjille
Ole ystävällinen ja lue nämä ohjeet.  Näin helpotat Hengen ja Tiedon messujen messuorganisaation työtä messujulkaisujen toimittamisessa. Tämän kirjoituspohjan tiedot voi täyttää myös verkkokaupan kassalla sijaitsevalla tilauslomakkeella kun tilaat ohjelma-aikaa messuilta tai ilmoituskampanjan messuosastolla järjestettävän ohjelman esiintyjälle. Voit myös pyytää kirjoituspohjan Word-muodossa.

LOMAKKEEN TARKOITUS. Tällä lomakkeella voit lähettää tiedot Hengen ja Tiedon messuille tulevasta ohjelmasta ja ohjelman esittäjästä (yleensä itsestäsi, mutta voit täyttää lomakkeen myös toisen henkilön puolesta).
YLEISINFORMAATIO: Käytäthän tätä kirjoituspohjaa ja ohjeita, jotta lähettämälläsi aineistolla on messulehteä ja esiintyjägalleriaa varten sopiva rakenne, muoto, pituus ja sisältö. Tietoja hyödynnetään Hengen ja Tiedon messujen ohjelmakartassa sekä messujulkaisujen ohjelmaesittelyissä ja esiintyjäluettelossa. Messulehti on 4-värinen ja se julkaistaan myös internet-sivuillamme http://www.rajatieto.fi. Painetussa lehdessä julkaistaan vain esiintyjien lyhyet kuvaukset ja esitysten perustiedot. Messujen verkkosivuilla julkaistavassa näytteilleasettajagallerian tapaan toimivassa esiintyjägalleriassa julkaistaan esitykseen ja esiintyjiin liittyviä sisältöjä kattavammin. Esiintyjägallerian lisäksi messujen ohjelmatietoja voidaan julkaista muualla verkkosivuilla. Tiedot voivat jäädä saataville julkaisuihin messujen päätyttyäkin, ellei muuta ole sovittu.
KIRJOITUSOHJEET: Kirjoita tekstit niille varattuihin kenttiin. Kunkin kentän kohdalla kuvaillaan siihen sopiva sisältö ja se miten sisältöä on tarkoitus käyttää.
VALOKUVA: Tarvitsemme julkaisuihimme värillisen valokuvan, joka esittää Sinua tai edustamaasi esiintyjää henkilönä. Kuvan tulisi olla mahdollisimman hyvällä resoluutiolla (resoluution suositus 300 dpi ja kuvan tulisi olla leveyssuunnassa hieman suurempi kuin korkeussuunnassa, mittasuhteiltaan 800x1100-1500px). Voit lähettää kuvan erillisenä liitteenä sähköpostitse osoitteeseen jani.lassila(at)rajatieto.fi (korvaa osoitteen at -kohta @-merkillä), linkkinä tässä sähköisessä lomakkeessa tai verkkokaupan kassalla tilauslomakkeella enintään 3MB tiedostona jos olet ohjelma-ajan/promokampanjan tilaaja tai olet saanut meiltä sähköpostitse ilmaiskoodin ja ohjeet promokampanjaan (ks. messu/verkkokaupastamme ilmoituskampanjat). Ohjelma-aikojen ja promokampanjoiden tilaajilta voimme veloittaa 10 euron käsittelymaksun kuvan muokkaamisesta, mikäli julkaistavaksi tarkoitetun kuvan mittasuhteet eivät vastaa edellä vaadittua kuvasuhdetta ja jos kuvaa ei pystytä poikkeavista mittasuhteista johtuen hyödyntämään sellaisenaan.
TIETOJEN TÄYDENTÄMINEN: Suosittelemme lähettämään kaikki tiedot kerralla. Jos kuitenkin jätät osan tiedoista ilmoitettavaksi myöhemmin, voit pyytää messutoimistoa lähettämään kirjoituspohjasta täytettävän version sähköpostin liitetiedostona, jolloin sinun ei tarvitse täyttää lomakkeen pakollisia kohtia uudelleen täydentäessäsi aiemmin vastaanottamiamme tietoja. Messutoimiston yhteystiedot löytyvät tämän ohjeen lopusta.
MÄÄRÄAJAT: Jos haluat tietosi messulehteen, täytä kirjoituspohja ja lähetä kuva 31.7.2022 mennessä (jos olet messujen kutsuttuna esiintyjänä 30.6.2022 mennessä, johon voit saada 2 viikkoa lisäaikaa). Kaksi viikkoa ennen messuja lähetettävät tiedot ehtivät vielä messujen verkkosivuille.

Jos ohjelmanumerossa useita esittäjiä, jokaisen esiintyjän tulisi mieluiten täyttää erikseen kirjoituspohja (em. määräaikojen puitteissa). Tällöin kaikki osuudessa mukana olevat esiintyjät saavat tasapuolisesti oman esittelyn verkkosivuille ja messulehteen, ohjelmatietojen lisäksi (pidätämme kuitenkin oikeuden rajoittaa painetussa messulehdessä esiteltävien esiintyjien määrää, ellei ole etukäteen sovittu että kaikki ryhmän jäsenet esitellään lehdessä). Laajemmat ohjelmien esittelyt julkaistaan vain verkossa, joista messuorganisaatio poimii messulehdessä julkaistavat aineistot.

Jos ette halua esitellä kaikkia ryhmän jäseniä erikseen, voitte vaihtoehtoisesti myös mainita/kuvata pääesiintyjän tai pääesiintyjien esittelyartikkelin yhteydessä lyhyesti muut mukana olevat esiintyjät (esittelytiedoissa on myös oma kohta myös esiintyjän edustamalle ryhmälle). Jos taas esiinnytte pelkästään ryhmänä nostamatta esille ketään yksittäistä esiintyjää, voitte lähettää myös vain lähettää näytteilleasettajille tarkoitetun ilmoitusaineiston ja käytämme sitten sitä ryhmän esittelemiseksi (esiintyjien sijaan). Näytteilleasettajan ilmoitusaineiston lähettämiseen tarkoitettu lomake löytyy täältä: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSemA9qjivJry-GQVbysAPwKGLGVPK7vYvO44rWK3PLq8qi3Yw/viewform

Jos esim. esityksen kellonajat ovat vielä auki, odotathan mieluiten niiden varmistumista ennen lomakkeen täyttämistä edellä mainittujen määräaikojen puitteissa. Huomaathan, että vain vähintään 2 tuntia kestävään työpajaan/ohjelmaan on lupa myydä pääsylippuja, muissa ohjelmissa mahdollinen maksu on aina vapaaehtoinen.

Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia vastata. Kirjoituspohjan lomake on jaettu neljään osioon, joissa kuvattujen tarkempien täyttöohjeiden seuraaminen on tärkeää. Helpointa on aloittaa täyttäminen pakollisista kentistä ja täyttää sen jälkeen valitsemasi vapaavalinnaiset kentät.

Lisätietoja Hengen ja Tiedon messuista sekä tästä kirjoituspohjasta antaa Rajatiedon Yhteistyön messutoimisto osoitteessa Luutnantinpolku 7, 00410 Helsinki tai 044 979 2544 (avoinna ke-pe 12-18 ja la 12-14). Lämmin kiitos ajastasi!
Sign in to Google to save your progress. Learn more
Email *
Henkilöesittely
Kirjoita alle henkilöesittely itsestäsi (tai edustamastasi esiintyjästä, jos esiintyjä ei kirjoita esittelyä henkilökohtaisesti), sisältäen nimen ja tittelit, esiintyjän mahdollisen ryhmän, kasvokuvan/kuvituskuvan, lyhyen introtekstin yhteenvetoja varten sekä laajemman henkilökuva-artikkelin, julkaisuluettelon ja mahdollisen videoesittelyn. Lopuksi voit ilmoittaa mahdolliset palveluajat sekä yhteystietoja.

Tekstin tarkoitus on esitellä Sinut henkilönä ja herättää samalla kiinnostusta esitykseesi sekä yleisesti työtäsi (myös mahdollista messuosastoasi) kohtaan. Ethän kirjoita ohjelman esittely sisään oman esittelysi yhteyteen, jonka voit kirjoittaa omassa osiossaan tämän lomakkeen lopussa.

Tähdellä merkityt kohdat ovat pakollisia, muut tiedot voit ilmoittaa messujulkaisuihin halutessasi.
Ohjelman esittäjä / esiintyjän nimi *
Kirjoita tähän etu- ja sukunimi tai ”taitelijanimi”, kuten se messujulkaisuihin merkitään. Nimi julkaistaan otsikkotason ohjelmakartoissa ja ohjelmien kuvauksissa, esiintyjäluetteloissa, mahdollisissa esiintyjää koskevissa nostoissa sekä esiintyjägallerian esittelysivulla (enintään 60 merkkiä)
Esiintyjän titteli(t)/ammattinimikkeet
Kirjoita tähän esiintyjän ammatti tai arvo, jos tahdot sen lehteen ja verkkosivuille. Julkaistaan eri paikoissa nimen alla (enintään 80 merkkiä).
Nimen vaihtoehtoinen kirjoitusasu
Voit ilmoittaa tässä nimen mahdollisen vaihtoehtoisen kirjoitusasun, jonka voimme ottaa huomioon esiintyjien aakkosellisessa luettelossa, jossa esiintyjät ovat löydettävissä eri kirjoitusasujen perusteella (enintään 80 merkkiä)
Mahdollinen aikaisempi (suku)nimi
Voit halutessasi ilmoittaa esiintyjägalleriaa ja aakkosellista esiintyjäluetteloa varten myös mahdollisen vanhan nimen, mikäli esiintyjää haetaan usein myös tällä vanhalla nimellä (enintään 80 merkkiä)
Taustaryhmä
Kirjoita tähän mahdollisen esityksen taustalla tai osana olevan ryhmän nimi, tai mahdollinen esiintyjän edustama ryhmä, jos tahdot sen lehteen ja verkkosivuille (enintään 80 merkkiä).
Mahdollisen taustaryhmän WWW-osoite
Käytetään esiintyjägalleriassa taustaryhmän nimen kohdalla linkkinä, jonka avulla ohjataan halutessasi kävijöitä edellä ilmoittamasi organisaation sivuille. Tämän kohdan vastauksen tulee olla täydellinen www-osoite.
Linkki kasvokuvaan / henkilöesittelyn otsikkokuvaan
Tarvitsemme julkaisuihimme värillisen valokuvan, joka esittää Sinua tai edustamaasi esiintyjää henkilönä. Kuvan tulisi olla mahdollisimman hyvällä resoluutiolla (resoluution suositus 300 dpi ja kuvan tulisi olla leveyssuunnassa hieman suurempi kuin korkeussuunnassa, mittasuhteiltaan 800x1100-1500px). Valokuvaa hyödynnetään ainakin esiintyjägalleriassa ja esiintyjähakemistossa verkkosivuilla. Huomaathan, että vastauksen tähän kohtaan tulee olla linkki. Voit myös lähettää kuvatiedoston osoitteeseen jani.lassila(at)rajatieto.fi (korvaa sähköpostiosoitteen (at)-sana @-merkillä).
Noin 10 sanan intro esiintyjästä *
Tähän kenttään tulevan tekstin tarkoitus on esitellä Sinut tai edustamasi esiintyjä henkilönä mahdollisimman ytimekkäästi noin 10 sanalla, lukijan kiinnostuksen herättävällä tavalla. Lyhyt esittelyteksti näkyy lehdessä nimesi ja mahdollisesti yhteystietojen alla. Verkkosivuilla tämä teksti voi näkyä introna erilaisissa esiintyjäluetteloissa (enintään 150 merkkiä)
Ingressi/johdate
Ole hyvä ja kirjoita halutessasi muutaman lauseen houkutteleva johdatusteksti, joka julkaistaan vahvennetulla fontilla esiintyjägallerian henkilökuva-artikkelin yläpuolella, jonka kautta lukijat usein päättävät tarkemmasta tutustumisesta juttuun ja Teihin. Voit halutessasi käyttää henkilökuvan ingressinä samaa tekstiä kuin introssakin yllä (tekstin pituus enintään 500 merkkiä)
Henkilökuva-artikkeli esiintyjägalleriaan *
Ole hyvä ja kirjoita tähän haluamaasi laajuinen, vähintään 300 ja enintään 6000 merkin artikkeli, joka käsittelee sinua tai edustamaasi esiintyjää henkilönä, palveluitasi tai toimintaasi ja asioita, joita haluat nostaa henkilökuvaan liittyen esille. Kirjoituksen olisi hyvä olla laajuudeltaan ainakin 800 merkkiä, noin 7-10 virkettä. Tähän kenttään tulevan tekstin tarkoitus on tarjota houkutteleva ja kiinnostava esittely, joka saa ihmiset saapumaan messulle kuuntelemaan esitystä ja tutustumaan siihen, mitä esiintyjillä on tarjottavana. Tarinallisuus, helppolukuisuus ja samaistuttavuus ovat hyvän artikkelin tunnusmerkkejä. Artikkeli pysyy sivuilla messujen jälkeenkin, ellei asiasta ole sovittu mitään muuta. Henkilökuva-artikkeli lisätään esiintyjägallerian runkotekstiksi otsikkotietojen alapuolelle, ennen mahdollista sivuille upotettavaa esittelyvideota ja kotisivuillesi johtavaa painiketta. Voit valita, kirjoitatko artikkelin ensimmäisessä vai kolmannessa persoonassa. Jos esitykseen osallistuu muitakin esittäjiä, voit myös lyhyesti mainita ja kuvata heidät esittelyssä heidän luvallaan. Kerralla hyvin tehty esittely voi olla hyödynnettävissä myös jatkossa, jos osallistut messuille esiintyjänä jatkossakin. Jos haluat artikkeliin mukaan lisäkuvitusta, lisää näihin kohtiin hakasulkeisiin linkki kyseiseen kuvaan ja harkitsemme tämän lisäkuvituksen lisäämistä artikkelin yhteyteen, mikäli kuva siihen luonteeltaan ja kooltaan sopii.
Englanninkielinen esittely
Voit halutessasi kirjoittaa verkkosivujen esiintyjägalleriaan henkilökuva-artikkelin loppuun tulevan lyhyen enintään 1000 merkin englanninkielisen esittelyn itsestäsi, jos koet tarpeelliseksi viestiä myös muille kuin suomea puhuville lukijoille.
Mahdollinen julkaisuluettelo
Ole hyvä ja luettele tässä halutessasi esiintyjän luomat mahdolliset taiteelliset tai kirjalliset julkaisut verkkosivuille lisättäväksi henkilökuva-artikkelin alle.
Mahdollisen videoesittelyn linkki
Jos haluat videoesittelyn / -haastattelun näkyville esiintyjägalleriassa, lisää tähän linkki mahdolliseen tähän videoon niin upotamme sen esittelysivuillesi  henkilökuva-artikkelin ja mahdollisen julkaisuluettelon alle. Vain Youtube-videot käyvät toistaiseksi tähän, vastauksen tähän kohtaan tulee olla (videon) WWW-osoite.
WWW-sivu *
Kirjoita tähän kotisivun osoite, Facebook-sivu tms, joka ohjaa kävijät esiintyjägalleriaan sijoitettavan lisätietopainikkeen kautta hankkimaan lisätietoja sinusta. Antamasi WWW-osoite julkaistaan myös messulehden lyhyen esittelyn yhteydessä linkkinä. Myös sähköpostiosoite käy tähän jos muuta ei löydy.
Mahdolliset palveluajat
Kirjoita tähän esiintyjägalleriassa (ja mahdollisesti messulehden esiintyjähakemistossa) julkaistavaksi mahdolliset palvelu-/aukioloajat, jos olet tavoitettavissa säännöllisinä kellonaikoina - mahdollisen toimipaikan osoitteen voit ilmoittaa hieman alempana (enintään 100 merkkiä)
Palveluajat tarpeen mukaan
Voit ilmoittaa tässä jos sinulla tai edustamallasi esiintyjällä ei ole säännöllisiä palveluaikoja
Mahdollinen yhteysosoite tai käyntiosoite
Ole hyvä ja ilmoita tähän mahdollinen käynti- tai yhteysosoite (esim. toimipaikan osoite), jos haluat sen julkaistavaksi esiintyjägalleriassa ja mahdollisesti messulehden esittelyssä (enintään 100 merkkiä)
Yhteydenotot puhelimitse
Kerro mihin haluat yhteydenotot puhelimitse (esim. palvelunumeroon), jos tahdot tiedon lehteen ja/tai verkkosivuille
Mahdollisen verkkokaupan WWW-osoite
Voit lisätä tähän halutessasi verkkosivujen esiintyjägalleriassa julkaistavaksi sen verkkokaupan / ostospaikan linkin, josta esiintyjän tarjontaan liittyviä tuotteita tai palveluita voi ostaa
Mahdollinen Facebook-sivu
Julkaistaan verkkosivujen esiintyjägalleriassa linkkinä tämän somepalvelun logosta, samalla rivillä muiden somepalveluiden logojen ja mahdollisen verkkokaupan linkin kanssa. Vastauksen tähän kohtaan on oltava WWW-osoite.
Mahdollinen Instagram-sivu
Julkaistaan verkkosivujen esiintyjägalleriassa linkkinä tämän somepalvelun logosta, samalla rivillä muiden somepalveluiden logojen ja mahdollisen verkkokaupan linkin kanssa. Vastauksen tähän kohtaan on oltava WWW-osoite.
Mahdollinen Twitter-tili
Julkaistaan verkkosivujen esiintyjägalleriassa linkkinä tämän somepalvelun logosta, samalla rivillä muiden somepalveluiden logojen ja mahdollisen verkkokaupan linkin kanssa
Mahdollinen Youtube-kanava
Julkaistaan verkkosivujen esiintyjägalleriassa linkkinä tämän somepalvelun logosta, samalla rivillä muiden somepalveluiden logojen ja mahdollisen verkkokaupan linkin kanssa
Esittelyn luokittelua koskevat tiedot
Täytä tarvittavat esittelysi luokittelua koskevat termit tai kategoriat, jotka auttavat kävijöiden tiedonhakua. Pakollisia tietoja ovat toimialaluokitus ja hakutermeinä käytettävät viralliset asiasanat, joihin tietojen haettavuus sivustoltamme ennen kaikkea pohjautuu.  Asiasanoja on hyvä etsiä valmiiksi jo ennalta.

Asiasanoina tulee käyttää rajatiedon asiasanaluettelosta (tai Kansalliskirjaston Finto-palvelusta) löytyviä hakutermejä, jotta niiden avulla luokitellut tiedot pysyvät mahdollisimman yhtenäisinä, samanmuotoisina ja selkeinä eli mahdollisimman käyttökelpoisina esittelyjen hakemiseen ja luokittelemiseen.

Rajatiedon asiasanaluettelo alaa koskeville asiasanoille: https://www.rajatieto.fi/studio-rajatieto/asiasanaluettelo/
Kansalliskirjaston asiasanapalvelu Finto luettelosta puuttuvien asiasanojen löytämiseksi: https://finto.fi/fi/
Syntymävuosi
Voit halutessasi merkitä syntymävuotesi esiintyjägalleriaan. Esiintyjän syntymävuosi tägätään näytteilleasettajagalleriaan omaan kategoriaansa, josta voi hakea henkilöitä syntymävuoden perusteella. Vuosiluku on kirjoitettava nelinumeroisena (lomake hyväksyy vain vuosiluvut vuoden 1900 jälkeen)
Esiintyjän toimiala *
Ole hyvä ja valitse yksi tai useampi julkaistava toimiala, jotka kuvaavat esiintyjän toimintaa ja tarjontaa. Verkkosivuilta voi hakea esiintyjiä näin toimialan perusteella (toimialaa klikkaamalla tulee näkyville luettelo toimialalla toimivista esiintyjistä). Varaamme mahdollisuuden julkaista myös toimialakohtaisia luetteloita esiintyjistä.
Required
Noin 4-80 asiasanaa *
Merkitse pilkulla erotettuna noin 4-80 asiasanaa, jotka kuvaavat ohjelmaa sekä esiintyjän muuta toimintaa ja palvelua. Asiasanoja on hyvä etsiä valmiiksi jo ennalta. Asiasanoina tulee käyttää rajatiedon asiasanaluettelosta tai Kansalliskirjaston Finto-palvelusta löytyviä hakutermejä, jotta hakutulokset pysyvät yhtenäisinä ja vertailukelpoisina. Linkit käytettävissä oleviin asiasanoihin löydät yläpuolelta tämän osion kuvauksesta. Asiasanat lisätään verkkosivuille asiasanakategorian tägeinä, josta esiintyjiä voi sitten hakea eri asiasanojen perusteella. Oikeanlaiset hakusanat ovat omiaan edistämään sivunne näkyvyyttä myös Googlen kaltaisten hakupalveluiden sivuilla, joidenkin asiasanojen avulla Google yhdistää hakuosumat myös karttapalveluunsa, tuottaen listan lähialueelta löytyvistä palveluista ja niiden aukioloajoista. Voisi sanoa, mitä monipuolisemmin käytät hakusanoja, sitä parempi - kunhan ne kuvaavat esiintyjän tarjontaa ja toimintaanne. Tekstin pituus voi olla enintään 1600 merkkiä.
Kielitaito tai palvelukielet
Luettele tässä (suomen kielen lisäksi) ) esiintyjän edustamat mahdolliset palvelukielet tai kielitaidon, pilkulla erotettuna. Mahdollisia muita kieliä käytetään omina tägeinään, joiden perusteella kävijät voivat etsiä sivuiltamme esiintyjiä palvelukielen perusteella.
Ohjelman aika ja paikka
Ilmoita tähän osioon ohjelmasi alkamis- ja päättymisaika sekä tila, jossa esitys/ohjelma tapahtuu. Voit ilmoittaa erikseen lauantain ja sunnuntain ohjelman tiedot + mahdollisen samana päivänä tapahtuvan lisäohjelman (esim. työpajan) tiedot. Tarkemman kuvauksen esityksen/ohjelman sisällöstä voit ilmoittaa seuraavassa osiossa tämän osion jälkeen.

Vastaa myös kohtaan, jossa kysytään ohjelman mahdollista pääsymaksua. Huomaathan, että voit pyytää pääsymaksua vain vähintään 2 tunnin mittaisista työpajoista, ellet ole sopinut järjestäjien pääsymaksusta lyhyemmässä ohjelmassa. Mikäli keräät vapaaehtoisia lahjoituksia osallistujilta, vastuullasi on varmistaa, että tarvittavat luvat ovat kunnossa. Huomaathan, että sinun tulee itse huolehtia kaikesta rahaliikenteestä. Ohjelman maksullisuudesta tulee kuitenkin ilmoittaa Rajatiedon Yhteistyölle, jotta osaamme laittaa oikeat tiedot julkaisuihimme messuvieraiden tiedoksi.

Jos et tiedä vielä kellonaikoja tai esityspaikkoja, odotathan mieluiten niiden varmistumista ennen lomakkeen täyttämistä, mikäli mahdollista.

Kiitos jo etukäteen tietojen ilmoittamisesta!
Lauantain mahdollisen (ensimmäisen) esityksen/ohjelman esitystila *
Required
Mahdollisen (ensimmäisen) esityksen / ohjelman alkamisaika lauantaina
Time
:
Mahdollisen (ensimmäisen) esityksen / ohjelman päättymisaika lauantaina
Time
:
Lauantain mahdollisen esityksen / ohjelman hinta euroina (jos maksullinen)
Lauantain mahdollisen lisäohjelman (esim. työpajan) esitystila
Mahdollisen lisäohjelman (esim. työpajan) alkamisaika lauantaina
Time
:
Mahdollisen lisäohjelman (esim. työpajan) päättymisaika lauantaina
Time
:
Lauantain lisäohjelman (esim. työpajan) mahdollinen hinta euroina
Sunnuntain mahdollisen (ensimmäisen) esityksen/ohjelman esitystila *
Required
Mahdollisen (ensimmäisen) esityksen / ohjelman alkamisaika sunnuntaina
Time
:
Mahdollisen (ensimmäisen) esityksen / ohjelman päättymisaika sunnuntaina
Time
:
Sunnuntain mahdollisen esityksen / ohjelman hinta euroina (jos maksullinen)
Sunnuntain mahdollisen lisäohjelman (esim. työpajan) esitystila
Lisäohjelman (esim. työpajan) alkamisaika sunnuntaina
Time
:
Lisäohjelman (esim. työpajan) päättymisaika sunnuntaina
Time
:
Sunnuntain lisäohjelman (esim. työpajan) mahdollinen hinta euroina
Ohjelman otsikko ja kuvaus
Kirjoita alla oleviin kenttiin kirjoituksellesi sopiva otsikko, joka vastaa kiinnostavalla tavalla esityksen aihetta. Lisää sen jälkeen 2 - 3 tarkoin mietityn virkkeen pituinen ingressiteksti, jossa kiteytetään ohjelman sisältö. Otsikon ja ingressin perusteella useimmat lukijat päättävät lukevatko he juttusi.

Lisää seuraavaksi ohjelmaasi käsittelevä noin 5-12 kappaleen artikkeli. Artikkelin tarkoitus olisi houkutella ihmiset tulemaan messuille ja kuuntelemaan esitystä. Tekstin tulisi vastata otsikkoa ja ingressiä.

Lopuksi sinua pyydetään lisäämään linkin, josta ohjelmasta kiinnostunut henkilö löytää lisätietoja ja/tai voi ostaa ennakkolippuja tai varata paikat esitykseen.

Vastaa myös kohtaan, jossa kysytään ohjelman tyyppiä, ohjelmatietojen luokittelemiseksi.

Lauantain ja sunnuntain ohjelmalle voi ilmoittaa omat erilliset otsikot, ingressit, esittelyartikkelit sekä tyyppi- ja maksullisuustiedot, jotta voit ilmoittaa kummatkin samalla lomakkeella jos esiinnyt kumpanakin päivänä. Lisäksi voit ilmoittaa mahdollisen samana päivänä järjestettävän toisen lisäohjelman (yleensä työpaja, jos pääohjelma on luento) ilmoittamalla sille lyhyen otsikon ja kuvauksen lauantaille ja/tai sunnuntaille.

Tämän osuuden tarkoitus on esitellä ytimekkäästi ja houkuttelevasti se asia, josta aiot messuilla puhua. Henkilöesittelyn voit kirjoittaa tämän kirjoituspohjan alussa.

Kiitos paljon Sinulle, että luit nämä ohjeet!  Tämä helpottaa merkittävästi meidän työtämme ja näin saamme messujulkaisuistamme entistä parempia.
Lauantain esitystä / ohjelmaa kuvaava otsikko *
Ole hyvä ja kirjoita tähän kenttään ohjelmaesittelylle sopiva otsikko, sama kuin esityksen aihe. Tieto julkaistaan ohjelmakartan ja ohjelmien esittelyjen otsikkotiedoissa. Lisää alle "ei ohjelmaa" jos ohjelmaa on vain sunnuntaina. Tarvittaessa alempaa löytyy lisäkenttiä, jos lauantaina on muitakin esityksiä / lisäohjelmaa. Otsikon pituus enintään 100 merkkiä.
Ingressiteksti mahdolliselle lauantain esitykselle/ohjelmalle
Ole hyvä ja kirjoita lyhyt 2-4 virkkeen teksti mahdolliselle lauantain esitykselle/ohjelmalle, joka on omiaan kiteytetysti houkuttelemaan lukijan tekemään päätöksen tutustua asiaan tarkemmin. Tekstin sisältö muodostaa ingressin eli johdantokappaleen verkkosivuilla julkaistavalle ohjelmaa kuvaavalle artikkelille / esittelylle (seuraavassa kentässä). Lisäksi laadukasta testiä voidaan hyödyntää messulehden lyhyenä ohjelmakuvauksena. TÄMÄ KOHTA ON PAKOLLINEN KUTSUTUILLE ESIINTYJILLE. Tekstin pituus voi olla enintään 300 merkkiä.
Artikkeli mahdollisesta lauantain esityksestä / ohjelmasta
Kirjoita tähän kenttään halutessasi ohjelman laajempi esittelyteksti, joka täydentää ja syventää edellä pyydettyä lyhyttä ingressiä / alustustekstiä sekä otsikkoa. Artikkelien tarkoitus olisi houkutella ihmiset tulemaan messuille ja kuuntelemaan esityksiä. Muodosta 5-12 kappaleen artikkeli mahdollisesta lauantain esityksestä / ohjelmasta (enintään 2800 merkkiä)
Linkki lauantain mahdollisen esityksen / ohjelman ennakkolipunmyyntiin, paikkavarauksiin tai lisätietosivulle
Lauantain esityksen / ohjelman tyyppi *
Lauantain mahdollisen lisäohjelman (esim. työpajan) otsikko
Ole hyvä ja kirjoita tähän kenttään ohjelmaesittelylle sopiva otsikko, sama kuin esityksen aihe. Tieto julkaistaan ohjelmakartan ja ohjelmien esittelyjen otsikkotiedoissa. Otsikon pituus enintään 100 merkkiä.
Lauantain mahdollisen lisäohjelman (esim. työpajan) lyhyt kuvaus
Mitä työpajasi tai muu lisäohjelmasi sisältää? Pyrithän tekemään ohjelmastasi niin kiinnostava kuin mahdollista! Pituus enintään 500 merkkiä ja tekstin pituutta voidaan tarvittaessa lyhentää 300 merkkiin lyhyempiä kuvauksia varten.
Linkki lauantain mahdollisen lisäohjelman ennakkolipunmyyntiin, paikkavarauksiin tai lisätietosivulle
Lauantain mahdollisen lisäohjelman tyyppi
Clear selection
Lauantain esitysten avainsanat
Lisää tapahtumasivulle enintään noin 10 avainsanaa (max 120 merkkiä)
Sunnuntain esitystä / ohjelmaa kuvaava otsikko *
Ole hyvä ja kirjoita tähän kenttään ohjelmaesittelylle sopiva otsikko, sama kuin esityksen aihe. Tieto julkaistaan ohjelmakartan ja ohjelmien esittelyjen otsikkotiedoissa. Lisää alle "ei ohjelmaa" jos ohjelmaa on vain lauantaina. Tarvittaessa alempaa löytyy lisäkenttiä, jos sunnuntaina on muitakin esityksiä / lisäohjelmaa. Otsikon pituus enintään 100 merkkiä.
Ingressiteksti mahdolliselle sunnuntain esitykselle / ohjelmalle
Ole hyvä ja kirjoita lyhyt 2-4 virkkeen teksti mahdolliselle sunnuntain esitykselle/ohjelmalle, joka on omiaan kiteytetysti houkuttelemaan lukijan tekemään päätöksen tutustua asiaan tarkemmin. Tekstin sisältö muodostaa ingressin eli johdantokappaleen verkkosivuilla julkaistavalle ohjelmaa kuvaavalle artikkelille / esittelylle (seuraavassa kentässä). Lisäksi laadukasta testiä voidaan hyödyntää messulehden lyhyenä ohjelmakuvauksena. TÄMÄ KOHTA ON PAKOLLINEN KUTSUTUILLE ESIINTYJILLE. Tekstin pituus voi olla enintään 300 merkkiä.
Artikkeli mahdollisesta sunnuntain esityksestä / ohjelmasta
Kirjoita tähän kenttään halutessasi ohjelman laajempi esittelyteksti, joka täydentää ja syventää edellä pyydettyä lyhyttä ingressiä / alustustekstiä sekä otsikkoa. Artikkelien tarkoitus olisi houkutella ihmiset tulemaan messuille ja kuuntelemaan esityksiä. Muodosta 5-12 kappaleen artikkeli mahdollisesta lauantain esityksestä / ohjelmasta (enintään 2800 merkkiä)
Linkki sunnuntain mahdollisen esityksen / ohjelman ennakkolipunmyyntiin, paikkavarauksiin tai lisätietosivulle
Sunnuntain esityksen/ohjelman tyyppi *
Sunnuntain mahdollisen lisäohjelman (esim. työpajan) otsikko
Ole hyvä ja kirjoita tähän kenttään ohjelmaesittelylle sopiva otsikko, sama kuin esityksen aihe. Tieto julkaistaan ohjelmakartan ja ohjelmien esittelyjen otsikkotiedoissa. Otsikon pituus enintään 100 merkkiä.
Sunnuntain mahdollisen lisäohjelman (esim. työpajan) lyhyt kuvaus
Mitä työpajasi tai muu lisäohjelmasi sisältää? Pyrithän tekemään ohjelmastasi niin kiinnostava kuin mahdollista! Pituus enintään 500 merkkiä ja tekstin pituutta voidaan tarvittaessa lyhentää 300 merkkiin lyhyempiä kuvauksia varten.
Linkki sunnuntain mahdollisen lisäohjelman ennakkolipunmyyntiin, paikkavarauksiin tai lisätietosivulle
Sunnuntain mahdollisen lisäohjelman tyyppi
Clear selection
Sunnuntain esitysten avainsanat
Lisää tapahtumasivulle enintään noin 10 avainsanaa (max 120 merkkiä)
Lisätiedot ohjelmatarjonnasta
Voit linkittää halutessasi esityksiä kuvaavan kuvatiedoston, jota käytetään tapahtumakalenterissa. Jos kuvaa ei linkitetä niin käytetään esittelyosiossa kysyttyä kasvokuvaa.

Kerro lisäksi alla ohjelman mahdollinen järjestäjä sekä mahdollisen messuosaston numeron/tunnuksen - merkitse järjestäjäksi itsesi, jos erillistä järjestäjää ei ole. Ilmoita myös, jos johonkin esitykseen on pakollinen ennakkoilmoittautuminen, mahdolliset tarjoamasi maksutavat sekä lupa esityksen tallentamiselle. Maksutavoissa on hyvä muistaa, että kaikki virallinen messuohjelmisto työpajoja ja miniseminaareja lukuun ottamatta sekä alle 2 tuntia kestävät omat ohjelmat ovat aina maksuttomia, ellei muuta ole sovittu. Ohjelman maksullisuudesta tulee myös ilmoittaa aina Rajatiedon Yhteistyölle, jotta osaamme saattaa tiedot messuvieraille.
Linkki mahdolliseen esityksiä kuvaavaan kuvatiedostoon
Voit halutessasi liittää kuvituskuvan esityksen yhteyteen tapahtumasivulle (muun kuin kasvokuvan). Mahdollisen kuvan koko tulisi olla enintään 1MB. Voit myös lähettää kuvan osoitteeseen info(at)rajatieto.fi (korvaa at @-merkillä). Vastaus tähän kohtaan on annettava WWW-osoitteena.
Esitysten / ohjelman järjestäjä (esim. Rajatiedon Yhteistyö) *
Kirjoita tähän edellä ilmoittamiesi ohjelmanumeroiden tai ohjelmanumeron järjestäjän nimi (enintään 90 merkkiä)
Lyhyt intro järjestäjästä
Kirjoita tarvittaessa noin 10 sanan kuvaus järjestäjästä tapahtumakalenteria varten, jos järjestäjällä ei ole omaa messuosastoa johon tämä kuvaus jo sisältyy (enintään 150 merkkiä)
Mahdollisen messuosaston paikkanumero/tunnus
Ilmoita tähän messuosastosi pöytäpaikkojen tai luokkatilan tunnus, tai tunnukset jos olet varannut useita paikkoja (esim. "157-162" tai "hoitoluokka 3A1-3")
Esitykseen on pakollinen ennakkoilmoittautuminen / ovien sulkeminen
Ilmoita tässä jos maksulliset esitykset ovat vain ennakkoon ilmoittautuneille tai jos maksullisen esityksen ajaksi suljetaan tilan ovet. Huomaathan, että tämä kohta koskee vain ilmoittamiasi maksullisia esityksiä, maksuttomaan ohjelmaan ovien sulkeminen ei ole mahdollista ellei erikseen messujärjestäjän kanssa ole asiasta sovittu.
Mahdollisesti tarjoamanne maksutavat
Ilmoita ne maksutavat, joita kävijät/asiakkaat voivat käyttää maksaessaan sisäänpääsystä ohjelmaanne (+ mahdollisesti palveluistanne tai tuotteistanne). Huomaathan, että mikäli olet sopinut messujärjestäjien kanssa maksullisen työpajan vetämisestä, sinun tulee itse huolehtia kaikesta rahaliikenteestä. Rajatiedon Yhteistyö ei toimi maksullisessa ohjelmassa välikätenä tai järjestäjänä, ja näin ollen ohjelman pitäjä saa myös asiakkailta kerätyt maksut kokonaan itselleen. Ohjelman maksullisuudesta tulee kuitenkin ilmoittaa Rajatiedon Yhteistyölle, jotta osaamme saattaa tiedot messuvieraille.
Esityksen tallentaminen *
Pienikokoisemmista esitystiloista ei yleensä tallenneta esityksiä messujärjestäjän toimesta. Esitykset tallennetaan messuhenkilöstön toimesta pääasiassa hallituksen sisäiseen käyttöön, mutta niitä voidaan myös julkaista. Jos tallenteita myytäisiin tai julkaistaisiin, siitä keskusteltaisiin vielä erikseen.
Required
Yleisölle tarjottavat lisämahdollisuudet
Rajatiedon Yhteistyön postituslistoille liittyminen
Tilinumero mahdollisia palautuksia varten
Tämä nopeuttaa mahdollisten hyvitysten saamista rahallisten suoritusten kautta
Y-tunnus
Ilmoita tähän mahdollisen yrityksen/toiminimen Y-tunnus
Submit
Clear form
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy