SPORT21 - Apel pentru Asociații și Cluburi sportive
La fel ca literatura, teatrul sau cinematografia, sportul este creator de mituri, de legende și eroi. Performanța sportivului este o formă de creație, iar sportul nu este doar o simplă manifestare, ci un fenomen cultural ce pune în mișcare imaginația și fantezia. Sportul face parte din cultura comunității și, din acest motiv, am decis că merită o secțiune proprie în programul cultural al viitoarei capitale culturale a Europei.

Anul 2019 marchează începutul primului program de cultură și sport din România. Ne propunem să atingem laturi mai puțin exploatate ale sportului, îl vom aborda din unghiuri noi și ne vom concentra atenția și pe secțiuni cărora nu li se dă importanța cuvenită în societate sau chiar sunt trecute cu vederea. Ne interesează componenta socială a sportului, cea educațională, dar și felul în care sportul e reflectat prin diferite modalități de exprimare artistică.

Personalități sportive a căror viață e legată de cultură, dar și personalități culturale practicante sau iubitoare de sport se vor întâlni între ele și cu publicul, la Timișoara. Competițiile și activitățile rezervate copiilor și amatorilor vor fi completate de expoziții, dezbateri și proiecții ce vor aborda tematica sportului, ca fenomen socio-cultural.

Patru secțiuni vor da viață evenimentului: literatură, arte vizuale, artele spectacolului și sport.

Pentru un sfârșit de săptămână (31 august – 1 septembrie), vom transforma o parte din centrul istoric al Timișoarei într-o arenă a sporturilor, un loc în care localnici și turiști deopotrivă să se întâlnească cu eroii lor de pe stadioane și săli de sport, să își împărtășească experiențe și să deprindă chiar de la ei tainele practicării sporturilor favorite. Am pregătit o serie de spectacole, expoziții, dezbateri și proiecții cu tematică sportivă, cu invitați al căror nume e recunoscut la nivel național și internațional.

Și pentru că ne dorim ca Sport21 să fie o sărbătoare a întregii mișcări din Timișoara și județul Timiș, vom oferi o platformă în care cluburile sportive din județ să aibă posibilitatea să se facă cunoscute în rândul localnicilor și turiștilor, să interacționeze cu ei, prin diferite activități de inițiere sau demonstrații.

De aceea, dacă reprezentați un club sau o asociație sportivă și doriți să vă contribuiți la punerea în scenă a primului program de cultură și sport din România, lăsați-ne un mesaj până în 19 iulie. La finalul acestei perioade, vă vom contacta și vom stabili prin ce modalitate vom promova, împreună, disciplinele sportive practicate. Totul, pentru a atrage cât mai mulți doritori, din partea publicului larg, spre sport în general și spre anumite discipline, în particular, pe ideea unei legături între sportul de masă, spre cel practicat în mod organizat.
Sign in to Google to save your progress. Learn more
Email *
Next
Clear form
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy