Assistansen och arbetslivet
Den här undersökningen vänder sig till personer som

– har haft assistansersättning från Försäkringskassan, men som förlorat denna ersättning.
– nekats assistans vid sin första ansökan.
– har kvar sin assistansersättning från Försäkringskassan men fått ett minskat antal timmar.

Syftet med undersökningen är att ta reda på hur personer med funktionsnedsättning och deras anhöriga påverkas av graden av stödinsatser genom lagarna LSS och SoL, med särskilt fokus på hur det påverkar möjligheterna i arbetslivet. Syftet är också att i viss utsträckning ta reda på om den senaste tidens förändringar i assistansen har påverkat attityder gentemot vissa partier eller myndigheter. Observera att vi skiljer på statlig och kommunal assistans i undersökningen.

Svaren kommer att användas till en C-uppsats i statsvetenskap vid Uppsala universitet. Du som deltar garanteras anonymitet och svaren kommer inte att användas till något annat än uppsatsen. Ingen annan än författaren kommer att ha tillgång till svaren.

Om undersökningen ska kunna säga något betydelsefullt om assistansersättningens roll i samhället är det viktigt att många svarar på frågorna. Jag är därför tacksam om du vill bidra med din tid. Undersökningen beräknas ta cirka 10 minuter att göra. Om en fråga inte berör just din situation, så kan du bara hoppa över den. Frågor? Mejla: malinbeeck@gmail.com

Vänliga hälsningar
Malin Beeck

Next
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service