XVII GODINA - Poziv za nominaciju za GODIŠNJU NAGRADU ZA VOLONTERIZAM

Nacionalni Volonterski Centar, Asocijacija za demoktatski prosperitet - Zid, sedamnaestu godinu za redom raspisuje konkurs povodom dodjele Godišnje nagrade za volonterizam. Volontiranje pruža jačanje zajedničkih vrijednosti i solidarnosti prema zajednici, povezuje ljude različitih statusa, pruža mogućnost stvaranja boljeg i inkluzivnijeg društva.

Svi pojedinci, organizacije, kompanije, institucije ili medijske kuće koji su bili jedni od ključnih nosioca doprinosu razvoja kulturi volontiranja na nacionalnom nivou, imaju priliku za nominacijom Godišnje nagrade za vlonterizam za 2023. godinu.

Godišnja nagrada se dodjeljuje u dvije kategorije i to:

I - Nagrada za volontera/ku godine;

II - Godišnja nagrada za volonterizam

Godišnju nagradu za volonterizam dodjeljujemo da bi svaki doprinos zajednici kroz razvoj i afirmaciju volontiranja bio prepoznat kao nosioc pozitivnih promjena u društvu, kao i da su svi pojedinačno svojim zalaganjem uticali na razvoj volontiranja u Crnoj Gori.

U proces selekcije ući će svi koji budu imali potpunu ispunjenu prijavu isključivo sa aktivnostima koje su realizovane tokom 2023. godine.

Za dodjelu Godišnje nagrade za volonterizam ne postoji starosno ograničenje.

Kandidati (pojedinac/ka, organizacija civilnog društva, institucija, ustanova kompanija, udruženje) mogu biti kandidovani samo za jednu od kategorija, a jedna osoba može kandidovati maksimum po jednog kandidata u svakoj od kategorija.

Rok za podonošenje nominacija za Godišnju nagradu za volonterizam je 20. novembar 2023. godine.

Prijave pristigle nakon roka, neće se razmatarti.

Nagrade će biti uručene, tradicionalno 05. decembra 2023. godine.

Za sva dodatna pitanja ili informacije možete nas kontaktirati putem telefona na broj 067 210 848 ili putem e-mail adrese info@zid.org.me

Sign in to Google to save your progress. Learn more
Next
Clear form
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy