НАТПРЕВАР ЗА НАЈДОБРА БИЗНИС ИДЕЈА ОД ОБЛАСТА НА СОЦИЈАЛНО ПРЕТПРИЕМНИШТВО
Име на бизнисот / претпријатието *
Your answer
Град (општина) *
Your answer
e-mail адреса на еден член од тимот *
Your answer
Телефонски број за контакт на еден член од тимот *
Your answer
1. Член на тимот *
Име и презиме
Your answer
2. Член на тимот
Име и презиме
Your answer
3. Член на тимот
Име и презиме
Your answer
4. Член на тимот
Име и презиме
Your answer
5. Член на тимот
Име и презиме
Your answer
ВОВЕД *
Објаснете го на кратко вашиот бизнис. Кој проблем го решавате? - Каков производ/услуга нудите? - Зошто би започнале со овој бизнис?
Your answer
ЗА ТИМОТ *
Што го прави вашиот тим посебен? - Какво искуство има вашиот тим? - Зошто вашиот тим е подобар од другите?
Your answer
БИЗНИС МОДЕЛ И ПАЗАР *
Објаснете го вашиот бизнис, бизнис моделот кој го користите и пазарот на кој настапувате. Дали имате конкуренција, на кој начин сте вие подобри од конкурентските компании? Каква маркетинг сратегија имате, како ќе го освоите пазарот?
Your answer
ДОСТИГНУВАЊА *
Објаснете што е постигнато до сега од страна на членовите на тимот. Може да опфати: индивидуални искуства на членовите, учество на други натпревари, учество во проектни задачи или други практични активности. Ако членовите имаат освоено некои награди, ова е право време да се споменат.
Your answer
СОЦИЈАЛНА ВРЕДНОСТ *
Какво влијание ќе има вашиот бизнис во заедницата? За која целна категорија ќе има одредена социјална придобивка? Кој социјален проблем или предизвик делумно или целосно ќе биде решен со вашата бизнис идеја?
Your answer
ФИНАНСИИ И ИНВЕСТИЦИСКИ ПРЕДЛОГ *
Објаснете што ви е потребно за развој на бизнисот? (инвестиции, клиенти, партнери, итн.) - Колкава инвестиција ви е потребна? - Колкав дел од сопственоста на компанијата нудите за бараната инвестиција? - Проекција: Каде ја замислувате вашата компанија после 3 или 5 години?
Your answer
Какви ресурси ви се потребни за да го развиете бизнисот? *
Required
Капитал *
Внесете ја сумата која ја барате од инвеститорите.
Your answer
Еквити (процент од сопственоста) *
Внесете го процентот на сопственост (сопственички удел, делот од Вашата компанија кој ќе го посседуваат инвеститорите ) кој сте подготвени да ги понудите на инвеститорите (Внесете вредност помеѓу 0 и 100).
Your answer
Каков вид на експертиза (знаење) ви е потребно? *
Пример: сметководител, правник
Your answer
Која е вашата целна група? *
Пример: млади лица на возраст од 18-36 години, лица постари од 50 години, лица со посебни потреби
Your answer
Какви работни простории ви се потребни? *
Пример: магацински простор, канцелариски простор, комора за ладење
Your answer
Се согласувам да учествувам на натпреварот за бизнис идеја од областа на социјалното претприемништво со оваа бизнис идеја. *
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service