European Solidarity Corps - lansare proiect pilot
Ai auzit despre Corpul European de Solidaritate?

European Solidarity Corps sau Corpul European de Solidaritate este noua inițiativă a Uniunii Europene care le oferă tinerilor șansa de a face voluntariat sau de a-şi găsi locuri de muncă în propria țară sau în străinătate, pentru a ajuta comunități și oameni din toată Europa.

Programul urmărește să construiască o societate mai inclusivă, să sprijine persoanele vulnerabile și să caute soluții la provocările cu care se confruntă comunitățile. În acest sens, reunește tineri care vor să învețe, să ajute și să se dezvolte.

Dacă ai între 18 şi 30 de ani, vrei să fii voluntar european, stagiar sau cauţi un job în domeniul solidarităţii, atunci cu siguranţă programul este sau va fi de interes pentru tine!

Pentru a face din această iniţiativă una de success, Uniunea Europeană o va integra într-o strategie mai amplă pentru crearea unui mediu propice voluntariatului şi a încurajării joburilor din domeniul solidarităţii. Această strategie include creşterea sustenabilităţii financiare a organizaţiilor care mobilizează voluntari, precum şi a organizaţiilor de support precum centrele de voluntariat. Totodată, se are în vedere alinierea tuturor actorilor publici şi privaţi în ceea ce priveşte oportunităţile de angajare în rândul tinerilor.

Federaţia VOLUM - parte din proiectul pilot al European Solidarity Corps pentru România

Proiectul are ca scop pilotarea şi implemetarea unei scheme de mobilitate focusată pe creşterea şi îmbunăţăţirea mobilitatea job-urilor dedicate tinerilor în căutare de locuri de muncă în Europa din domeniul solidarităţii şi incluziunii sociale.

Proiectul pilot îşi propune să implementeze o schemă de mobilitate de locuri de muncă dedicate tinerilor în domeniul solidarităţii, inovaţiei sociale şi a incluziunii sociale, răspunzând nevoilor angajatorilor din domeniu. Principalul obiectiv este de al proiectului este de a oferi suport tinerilor în obţinerea primului lor job în domeniul solidarităţii, în dezvoltarea profesională şi în construirea carierei pe care şi-o doresc.

Totodată, această schemă numită “Occupational Strand” are şi rolul de a creşte participarea tinerilor în zona solidarităţii, cu respect pentru drepturile omului, demnitatea umană şi accesul egal la oportunităţi şi resurse

Federaţia VOLUM face parte dintr-un consorţiu de 32 de organizaţii şi instituţii publice din Italia, Spania, Belgia, Bulgaria şi Slovenia şi îşi propune în cadrul proiectului să valorifice experienţa sa de promotor al iniţiativei de recunoaştere a voluntariatului ca experienţă profesională şi de corelare a voluntariatului cu piaţa muncii, aducând experienţa sa în cadrul acestei initiative. Federaţia VOLUM este singurul ONG din România implicat în pilotul acestui program european.

Lansarea proiectului va avea loc miercuri, 13 iunie 2018, în intervalul orar 14:00-17:30 la Phoenicia Grand Hotel în Bucureşti (Bd Aerogării nr 87).

Înscrierea la eveniment se realizează exclusiv utilizând ACEST FORMULAR de înscriere. Termenul limită pentru înscrieri este luni, 11 iunie 2018 ora 16:00.

Agendă:

14:00- 14:30 – Primirea invitatilor si pauza de cafea

14:30-16:00 – Panel de lansare: Despre Corpul European de Solidaritate – programul Comisiei Europene şi priectul pilot din România - Federaţia VOLUM şi A.N.P.C.D.E.F.P.

(Panelul include o sesiune dedicate întrebărilor şi răspunsurilor cu privier la programul ESC)

16:00-16:15 - Pauza de cafea

16:15 - 17:15 – Sesiune de tip Open Space: Corpul European de Solidaritate - provocări, soluţii şi planuri de viitor


Acest eveniment este realizat împreună cu Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale din România.

Numele şi prenumele persoanei care participă: *
Your answer
Numele organizaţiei/companiei (daca este cazul):
Your answer
Adresa de email a persoanei care participă: *
Your answer
Numărul de telefon al persoanei care participă la eveniment: *
Your answer
De ce vă interesează programul European Solidarity Corps (Corpul European de Solidaritate)? *
Your answer
Alte menţiuni sau observaţii:
Your answer
Sunt de acord să utilizaţi datele mele de identificare completate mai sus (nume şi prenume, număr de telefon şi adresă de email) pentru noutăţi cu privire la eveniment *
Required
Sunt de acord să utilizaţi datele mele de identificare completate mai sus (nume şi prenume, număr de telefon şi adresă de email) pentru noutăţi cu privire la evenimente şi informări din domeniul voluntariatului transmise exclusiv de Federaţia VOLUM *
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Additional Terms