ОНЛАЈН ПРИЈАВНА АПЛИКАЦИЈА ЗА СТИПЕНДИЈУ ВРЦД-а
О ПРОЈЕКТУ:
Војвођански ромски центар за демократију је партнерска организација Ромског образовног фонда из Будимпештe (РЕФ) која спроводи програм Ромаверситас у Србији и као таква је именована да ради на регионалном пројекту “Повећање могућности образовања за ромске студенте и ромску омладину на Западном Балкану и Турској”, који финансира Европска Унија. Општи циљ региналног пројекта је да се заустави јаз између Рома и не-Рома, да се Ромима омогући приступ квалитетном образовању у свим фазама и да се обезбеди транзиција од образовања ка запошљавању, која ће промовисати трајну систематску промену на Западном Балкану и у Турској.
ОПИС ПРОГРАМА:
Ово је академска стипендија за школску 2019/2020 годину, заснована на заслузи за ромскe студентe који су грађани Републике Србије. Кандидати морају да похађају студије на акредитованом универзитету у Републици Србији.

Одабраним кандидатима ће бити пружена прилика да учествују у саветовању о развоју каријере,
менторству, обуци усавршавања вештина, могућностима стажирања и подршку приступу тржишту рада.

Напомена: Стипендија Војвођанског ромског центра за демократију је упућена искључиво особама ромске националности!
КРИТЕРИЈУМИ:
Кандидати морају испуњавати следеће услове да би били квалификовани у конкурсу Војвођанског ромског центра за демократију :
• Да се отворено изјашњавају као Роми;
• Да су тренутно студенти, за стицање дипломе на акредитованом универзитету, у академској години 2019-2020. Земља порекла или земља пребивалишта је Република Србија;
• Учење на даљину, ванредне студије или програми који нису акредитовани нису прихватљиви;
• Показана мотивација за запошљење у области студија
• Период који универзитети дозвољавају студентима да припремају завршни рад (који не захтева обавезно похађање семинара / колоквијума, курсева, предавања, обавезне праксе или испита) није подобан за стипендирање;
• Само поднесени, комплетни и усаглашени пријавни формулар се сматра прихватљивим.
• Студентима којима је одобрена стипендија од Министарства просвете, науке и технолошког развоја или Ромског образовног фонда нису подобни за разматрање у овом стипендијском конурсу.

Како би се подстакло образовање међу ромским девојкама, предност ће бити дата кандидаткињама.
Такође, желимо да напоменемо да ће предност при рангирању имати студенти завршних година студијама.

Важно: Апликације које не испуњавају ове критеријуме нису подобне за даље разматрање у конкурсу за стипендирање. Војвођански ромски центар за демократију ће након завршетка поступка провере подобности кандидата који су аплицирали обавестити неподобне кандидате.
Рок за аплицирање је 07.11.2019.
Војвођански ромски центар за демократију ће основати независну комисију за селекцију која ће прегледати пријаве и направити избор студената на основу горе наведених критеријума. Комисија за одабир ће водити евиденцију о свим донесеним одлукама и припремиће извештај који описује процес одабира и проблеме с којима су се сусрели током процеса. Уз извештај ће прилoжити списак потенцијалних корисника. На основу извештаја, Војвођански ромски центар за демократију ће послати писма условно одобреним и одбијеним апликантима.
Rок за пријаву преко онлајн пријавне апликације за стипендију je 07.11.2019. године. Након наведеног датума условно прихваћени апликанти/киње ће бити позвани на интервју. Након бодовања интрвјуа прихваћени апликанти/апликанткиње ће потписати Уговор о стипендирању и доставити потребну документацију за сачињавање истог.
Сваки кандидат има право жалбе која се подноси у року од 7 дана од дана објављивања резултата путем и-мејла на : vrcd.rv.stipendije.rs@gmail.com. Жалба мора бити благовремена и оправдана, јер у супротном се неће разматрати.
Са одобреним студентима апликантима/кињама биће потписан уговор који ће обухватити обавезе и права програма, потписан од стране председника Војвођанског ромског центара за демократију и студента корисника стипендије.
Корисници овог програма престају са учешћем у програму у случају презентације неважећих докумената, лажних информација и ако прималац не покаже напредак у току студија и / или у случају напуштања студија / универзитета.
За више информација можете нас контактирати путем и-мејла:
vrcd.rv.stipendije.rs@gmail.com

ИД број
Потребно је да сачекате да вам на вашу и - мејл адресу пристигне ИД број (идентификациони број).
Рок за пристизање и- мејла са ИД бројем је 3 радна дана од тренутка када сте попунили и послали онлајн пријаву. У случају да вам непристигне ИД број контакт особа вам је Бранислав Николић: vrcd.rv.stipendije.rs@gmail.com
Шта је ИД број и чему он служи?
*ИД број је ваш лични идентификациони број који ће вам рачунар доделити и његова сврха јесте да убрза процес прегледа, претраге и сакупљања података о вама.
*ИД број је битан и ради друге фазе онлајн аплицирања, а то је корак број два у ком доказујете изнете тврдње у апликацији.
Неопходна документација, њена форма, формат и начин обележавања:
1) Лична карта:
Ако је лк. без чипа потребно је да је скенирате са обе стране
Ако је лк. са чипом потребно је да је очитате и скенирате
2) Потврда са факултета да сте у школској академској 2019/2020 редован студент. На потврди би требало да постоје информације: о времену колико семестара/година трају ваше студије, који пут уписујете годину и коју годину (нпр.: уписан први пут на четврту годину студија), обавезно добро видљив печат и потпис референта студентске службе.
3) Препис оцена
4) Доказни материјал који потврђује изнете тврдње за први есеј: "Да ли сте икада учествовали у активностима које су везане за Роме". Предлажемо да документ креирате у ворду и да изнад сваког линка, фотографије, видеа са фејсбука, јутјуба, инстаграма, телевизије, радија, новина, ваших приватних фотографија које доказују да сте учествовали у активностима везаним за Роме дате кратак опис активности. Поред описа активности и постигнутих резултата треба да стоји и назив активности, време одржавања и место.
5) Мотивационо писмо: "Зашто баш ја" ваш задатак приликом писања овог писма јесте да нас убедите и да нам дате довољан број аргумената зашто да изаберемо баш вас.
6) Препорука професора са факултета мора бити написана на следећем обрасцу који можете преузети кликом на линк: https://drive.google.com/file/d/1tsRp8ysfRF6UV_PnnV6qOaRq_ooCHthv/view?usp=sharing
7) Препорука ромске нво мора бити написана на следећем обрасцу који можете преузети кликом на линк: https://drive.google.com/file/d/1tsRp8ysfRF6UV_PnnV6qOaRq_ooCHthv/view?usp=sharing
8)Молимо вас да наведене специфичне информације које сматрате релевантним за вашу апликацију у колико је потребно у посебном документу који ћете послати путем и-мејла. Учешће на семинарима, едукацијама, формалном и неформалном виду образовања, реализације пројектних активности које сте спроводили, постигнути резултати итд. Не заборавите да је и у овом документу неопхоно да доставите доказни материјал као што је наведено под тачком 4. У овом документу имате прилику да изнесете додатна појашњења која су у вези са вашом апликацијом.
9) Скенирану банковну картицу (није обавезно, могуће је послати и након интервјуа) заједно са потписаним уговором о стипендирању.
Неопходно је да сву документацију шаљете у ПДФ формату, са редоследом и нумерацијом као што је изнад наведено. При слању и - мејла у обавези сте да га шаљете у следећој форми:
коме: vrcd.rv.stipendije.rs@gmail.com
наслов: ваш ИД број - ваше име и презиме ( нпр.: ИД - 999 Петар Петровић)
тело и - мејла:
датотеке које качите треба да буду назване:
1. ваш ИД - број лична карта ваше име и презиме (нпр.: ИД - 999 лична карта - Петар Петровић)
2. ваш ИД - број потврда са факултета ваше име и презиме итд.
Упутства за попуњавање апликације:
Када једном покренете апликацију немојте излазити из ње, јер вам унете информације неће остати меморисане. Есеје пишите у ворду како бисте имали увид у број речи и резервну копију есеја у случају да вам рачунар закочи услед слабе интернет конекције и дисконектује са апликације или услед нестанка напајања.
Апликацију попуњавајте сами својим речима, јер услед сличности или плагирања са интернета бићете дисквалификовани из даљег разматрања.
Кликом на дугме испод сагласни сте са тим да сте прочитали изнад написано и сагласни сте да ВРЦД може да користи ваше податке у сврху стипендијског рангирања. *
Стипендија војвођанског ромског центра за демократију је награда која намењена најбољим ромским студентима у Републици Србији.
.
Next
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy