Pismo budućem Predsjedništvu BiH
Dragi članovi Predsjedništva naše zemlje!


Mladi Bosne i Hercegovine vam srdačno čestitaju izbor na najviše mjesto sa kojega se odlučuje o našoj sudbini. Mnogi od nas su glasali za vas, mnogi nisu, ali svi zajedno želimo dobar život u zemlji na čijem ste čelu i želimo vas vidjeti kako zajedno radite za naše zajedničko dobro.

Naši vršnjaci u drugim zemljama Europe imaju brojne mogućnosti koje mi nemamo, njihov položaj je daleko bolji od našeg i na vama je da u iduće četiri godine učinite sve da se razlike između njih i nas smanje. Dužni ste to nama, svojoj djeci koja zaslužuju bolje obrazovanje, veće šanse za zaposlenje, bolje uslove za zasnivanje porodice, povoljnije uslove za stanovanje, kvalitetniju infrastrukturu i socijalnu sigurnost.

Mladi odlaze iz ove zemlje ne zato što je ne vole, nego zbog nedostataka u njenom sistemu obrazovanja, tržištu rada, zdravstvu, zbog osjećaja nesigurnosti, zbog atmosfere straha od stalnih kriza i prijetnji, zbog svega onoga u čemu u nekom dijelu i vi ili vaše političke stranke učestvujete. Zato od vas tražimo i očekujemo četiri godine obilježene saradnjom, produktivnošću, konstruktivnim rješenjima i pozitivnom atmosferom.

Krajnje je vrijeme da nam ponudite moderno i depolitizirano školstvo, humano i efikasno zdravstvo, poticajnu i dinamičnu privredu, kvalitetnu infrastrukturu, pošten i djelotvoran sistem socijalne zaštite, a naročito pozitivnu i motivirajuću atmosferu u društvu, bez ohrabrivanja konflikata i bespotrebnih prijetnji sukobima. Vrijeme kriza i konflikata moramo ostaviti iza nas i od vas očekujemo da u tome budete bolji od vaših prethodnika.

Ova zemlja ima toliko neiskorištenog potencijala koji bi, samo kada bismo ga koristili u pravom smjeru, doveo do poboljšanja kvaliteta života u našoj državi. Nisu to samo prirodni resursi, naš potencijal je u našim ljudima i njihovim različitostima, koliko god nam to pokušavali predstaviti kao problem. Kada bismo svi svoje posebnosti usmjerili ka zajedničkom cilju stvorili bismo bolju državu i kreirali bolju budućnost za sve nje državljane.

Hajde da zajedno spasimo ono što imamo prije nego što bez toga ostanemo. Ovo je zemlja olimpijskih planina, krasnog komada mora, najljepših rijeka... Stanite i pogledajte – od Sebilja, Starog mosta, Ferhadije, Međugorja, Perućice, Une, Drine, kraljevskih gradova, manastira, stećaka... Želite da ostanemo ovdje? Pa hajde da se i mi i oni poslije nas sutra zajedno radujemo suncu iznad Igmana i Bjelašnice, mjesečini iznad Kozare i Majevice i oblacima nad Grmečom i Vlašićem. Sve što želimo je da sretno živimo pod nebom ponosnim a našim bosanskohercegovačkim.

Čestitamo vam na izboru i želimo vam ugodne ali i produktivne četiri godine u Predsjedništvu naše zemlje!

Ime i prezime *
Ukoliko se slažete sa pismom ostavite svoje ime i prezime.
Your answer
Grad *
Your answer
RECI šta te TIšti?
Ukoliko želite nešto dodati ili mijenjati postojeće ostavite komentar ovdje.
Your answer
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Additional Terms