Bezoek Geshes 9-11 juni 2017
Op dit moment zijn twee Geshes vanuit het Dagpo Shedrup Ling klooster in India, te weten Geshe Gyaltsen Senge en Geshe Lobsang Tendar, op bezoek bij eerwaarde Dagpo Rinpochee in Frankrijk. Zij zijn naar Europa gekomen om onder andere deel te nemen aan de Lamrim retraite die begin april is gehouden. De komende periode zullen zij benutten om bij de diverse centra van Rinpochee in Europa op bezoek te gaan.

Van 9-11 juni 2017 zullen zij in ons centrum in Haarlem aanwezig zijn. Het doel van het bezoek is het creëren van de mogelijkheid dat zij kennis kunnen maken met ons centrum en dat wij kennis kunnen maken met deze twee Geshes. Het is in principe een redelijk informeel bezoek. Wij zijn blij dat Hans van den Bogaert in het weekend aanwezig zal zijn als vertaler.

Op de volgende pagina staat het programma zoals het nu bekend is. Het is mogelijk dat er nog wijzigingen zullen plaatsvinden. Iedereen die aanwezig wil zijn wordt derhalve verzocht zich op te geven zodat ze bij eventuele veranderingen in het programma per email op de hoogte gebracht kunnen worden.

Wij hebben het verzoek gekregen van een van de leden om bij een van de geshes de lekengeloften te nemen. Indien u ook geïnteresseerd bent om de lekengeloften te willen nemen, verzoeken wij u om dit te mailen naar kadamcholing@gmail.com. Wij zullen dan een gepaste tijd zoeken waarop dit kan worden gegeven.

Wij kijken uit naar het bezoek van de twee Geshes.

Liang Tjoa
Namens het bestuur van Kadam Chöling

Geshe Gyaltsen Senge (L) en Geshe Lobsang Tendar (R)
Biografie Geshe Gyaltsen Senge
Geshe Gyaltsen Senge is in 1973 in Tibet geboren in de Dagpo streek, vlak bij het Dagpo Dratsang klooster. Op dertienjarige leeftijd trad hij tot het klooster toe alwaar hij het traditionele studieprogramma volgde en voor de eerste keer het Geshe examen deed.
In 1997, op 24 jarige leeftijd, vertrok hij naar India om zijn studie te vervolgen in de grote kloosteruniversiteit van Drepung Gomang. Aldaar werd hij verkozen tot voorzanger, een functie die hij tot 2008 heeft vervuld naast het continueren van zijn studie. In 2008 werd Geshela gevraagd om het secretariaat en de administratie van het nieuwe Dagpo Dratsang klooster op zich te nemen in Kaïs. Nadat hij deze taken in 2016 heeft overgedragen, kon Geshela zich weer focussen op zijn studie en eind 2016 slaagde hij opnieuw voor zijn Geshe examen, ditmaal in Drepung Gomang. Geshela is momenteel een van de adviseurs van het klooster en is onder andere bezig een boek te schrijven over de geschiedenis van het Dagpo Dratsang klooster en in bijzonder de vele leraren die daar verbleven.
Biografie Geshe Lobsang Tendar
Geshe Lobsang Tendar werd in 1972 in India geboren, in een plek genaamd Bomdila in de provincie Arunchal Pradesh. Op jonge leeftijd kreeg hij de mogelijkheid om eerwaarde Dagpo Rinpochee te ontmoeten. Een paar jaar later trad hij op zevenjarige leeftijd toe tot het Dagpo Dratsang klooster, dat in India eerst was heropgericht in Bomdila en later in 1981 verhuisde naar Mainpat. In 1986 trad hij vervolgens toe tot de kloosteruniversiteit van Drepung Gomang, waar hij tot 2001 studeerde. Daarna ging hij zich samen met een paar andere monniken bezighouden met de bouw van het Dagpo Dratsang klooster in Kaïs. Het klooster werd in mei 2005 geopend, waarna Geshela terugkeerde naar Drepung Gomang om daar uiteindelijk succesvol zijn Geshe examen te volbrengen. In 2006 werd Geshela gevraagd verantwoordelijk te zijn voor de financiën van het Dagpo Dratsang klooster. Deze functie vervulde hij tot 2016. Op dit moment is Geshela een van de adviseurs van het klooster. Geshela was een professor in de Tibetaanse taal in de kloosteruniversiteit van Drepung Gomang en is gespecialiseerd in grammatica.
Next
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Additional Terms