Ilmoittautuminen Kehitystön työpajoihin: tammi-maaliskuu 2016
HUOMIO: kaikki työpajat ovat nyt täynnä, joskin varasijoille voi vielä ilmoittautua.

Työpajat ovat ilmaisia, mutta niiden tila on rajoitettu, jonka vuoksi toivomme ennakkoilmoittautumista. Osallistujat otetaan ilmoittautumisjärjestyksessä.

Mikäli ilmoittaudut ja tulemisesi estyy, ilmoitathan siitä viimeistään edellisen päivän kello 13 mennessä, niin pystymme kutsumaan varasijoilla olevat. Ilmoittautumisen voi perua laittamalla sähköpostia osoitteeseen kehitysto@gmail.com .

Työpajat sijaitsevat Helsingissä keskustan alueella tai lähistöllä. Tarkempi sijainti ilmoitetaan mukaan päässeille sähköpostilla.

Sähköpostiosoitteesi *
Your answer
Työpajat
HYVÄÄ ELÄMÄÄ ETSIMÄSSÄ: Onko sinulla elämässä jotain, joka hiertää ja vaivaa? Mitkä ovat intohimosi? Missä haluaisit olla kymmenen vuoden päästä? Tiedätkö mitä haluat tehdä elämälläsi? Ovatko unelmasi kodissa ja perheessä, työssä ja kunniassa vai lomassa ja kumiankassa? Mikä on oman elämäsi päämäärä?

Työpaja tarjoaa lämpimässä yhteishengessä mietintähetken edellisten kaltaisten kysymysten hahmotukseen ja työkaluja toteutukseen omassa elämässä. Työpaja ammentaa empiirisen sosiaalipsykologian itseohjautuvuusteoriasta, jonka mukaan ihmisellä on kolme sisäisen motivaation perustarvetta: yhteisöllisyys, vapaaehtoisuus ja kyvykkyys. Toiseksi sen pohjalla on positiivisen psykologian perustajahahmo Martin Seligmanin good life, engaged life ja meaningful life kolmijako. Luvassa on tutkimustietoa aiheista, harjoitteita ja keskustelua.

LIITTOLAISUUTEEN TUNTEIDENSA KANSSA: Meillä on luontainen taipumus pyrkiä hallitsemaan tunteitamme. Monet pyrkivät kokemaan mahdollisimman paljon myönteisiä tunteita, ja välttämään kielteisiä. Samaan aikaan tunteita ja järkeä ajatellaan myös usein toistensa vihollisina. On vallitseva stereotypia, että ns. 'looginen', 'järjellinen' tai 'rationaalinen' toiminta vaatisi tunteiden tukahduttamista. Tässä työpajassa käsitellään sitä, miten niin myönteiset kuin kielteisetkin tunteet voivat ohjata meitä toimimaan paremmin, mikäli vain olemme valmiit kuuntelemaan niitä ja hyväksymään ne. Pyrkimyksenä on auttaa osallistujia kokemaan tunteensa enemmän liittolaisinaan kuin vihollisinaan.

SUUNNITTELE VUOTESI 2016: Vuoden vaihduttua on hyvä pysähtyä hetkeksi pohtimaan, miten edellinen vuosi meni. Mistä viime vuonna tapahtuneista asioista olet ylpeä, mitä olisi voinut olla enemmän ja mitä vähemmän, mitä olisi voinut tehdä toisin? Näiden asioiden pohjalta on sitten hyvä siirtyä miettimään, miten toteuttaa seuraava vuosi, ja asettaa itselleen konkreettisia tavoitteita. Tule miettimään, miten saisit vuodesta 2016 itsellesi mahdollisimman hyvän.

TAPOJEN MUODOSTAMINEN JA YLLÄPITÄMINEN: Hyvät rutiinit ovat yksi hyvän elämän kulmakivistä. Kun jostakin asiasta on saanut muodostettua tavan, tapahtuu se kuin itsestään. Enää sen eteen ei tarvitsee käyttää aktiivisesti vaivaa tai tahdonvoimaa. Mutta miten saada itsensä muodostamaan tapoja esimerkiksi liikuntaan, terveelliseen syömiseen, tai opiskeluun/työntekoon liittyen? Tai mitä tehdä katkaistakseen vanhat, haitalliset tavat? Näitä kysymyksiä käsitellään tässä työpajassa.

Mihin työpajoihin osallistut? *
Kaikkiin työpajoihin ei tarvitse ilmoittautua kerralla. Voit ilmoittautua nyt niihin työpajoihin joihin tiedät pääseväsi, ja muihin työpajoihin sitten kun tiedät varmemmin. Täytä silloin lomake uudestaan, ja merkitse ne työpajat joita et edellisellä kerralla merkinnyt.
Required
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service