FC: Staged Reality Workshop with Jasper Hokken, IDFA 

Var går gränsen mellan iscensatt och dokumentär? Hur skulle vi kunna blanda teater, film och verklighet?

Det är några av de frågorna som är inspirationen bakom Staged Reality - en workshop med Jasper Hokken, programläggare vid International Documentary Film Festival Amsterdam, IDFA, världens ledande institution för dokumentärfilm och nya medier, som syftar till att utforska gränslandet mellan dokumentärt filmskapande och teater/performance. Det är en möjlighet för svenska filmskapare att få guidning i att skapa verk som kan ställas ut internationellt och även övervägas för IDFAs särskilda sektion IDFA On Stage.

Som medlem i FilmCentrum har du möjligheten att ansöka med en kort dokumentärfilm (max 30 min, rough cut) och en idé om ett live-event som du vill utveckla och som ska gå hand-i-hand med din film för att skapa en gemensam film- och live performance upplevelse som blir en helhet. Här kan ni läsa mer om IDFA On Stage och bli inspirerade av den typ av verk som tidigare ställts ut där.

När: Anpassas efter dina tider 
Var: Online
Deadline för att ansöka: 29 maj 

Jasper Hokken är programläggare vid International Documentary Film Festival Amsterdam (IDFA) och ansvarig för IDFA:s Short Documentary Competition. Han är också kurator för IDFA on Stage, där det presenteras unika live-evenemang som utforskar utrymmet emellan dokumentärfilm, nya medier och scenkonst. Utöver detta är han ansvarig för festivalens video-on-demand filmsamling online, som för närvarande erbjuder en samlad online-katalog med fler än 1000 IDFA-utvalda dokumentärfilmer och nya medier-projekt. Som en del av IDFA Meets-teamet organiserar han en serie specialevenemang som kureras i samarbete med olika partners i Amsterdam och riktar sig till en yngre publik (18-35 år). Innan Hokken började arbeta på IDFA 2011 studerade han Media & Culture Studies vid University of Amsterdam. År 2012 fick han sin magisterexamen i Preservation and Presentation of the Moving Image, med en specialisering mot filmdistribution online.

För frågor om workshopen, kontakta Anna Nevander, initiativtagare till och projektledare för Filmcentrums internationella satsning FC Opens the Doors, anna.nevander@filmcentrum.se

Du som vill delta i workshopen, men inte är medlem i FilmCentrum kan ansöka om att bli det via denna länk: BLI MEDLEM. I samband med din anmälan måste du betala in din medlemsavgift. Medlemskap kostar 300 kr det första året, därefter 200 kr/år. Förutom ovanstående workshop ingår massor med spännande kurser, workshops och intressanta event kring film och filmskapande.
Sign in to Google to save your progress. Learn more
Email *
Namn *
Mailadress:  *
Telefonnummer *
Postaddress  *
Födelsedatum *
MM
/
DD
/
YYYY
Kön *
Medlem i FilmCentrum? *
Länk till min kortdokumentär (max 30 min) samt ev lösenord (kan vara rough cut eller färdig film). OBS! Filmen måste vara textad på engelska! 

*
Kort synopsis av min film - OBS! Synopsis ska vara på engelska!  *
Kort beskrivning av min live performance idé som kan ackompanjera min film:  *
Kort bio om mig på engelska: 

*
GDPR
*
Required
Övrigt 
A copy of your responses will be emailed to the address you provided.
Submit
Clear form
Never submit passwords through Google Forms.
reCAPTCHA
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy