Poziv za učešće na školi ,,Pamćenje i odgovornost''
Organizovanje škole Pamćenje i odgovornost (Memory and responsibility) ima za cilj da stvori novu generaciju mladih aktivista/kinja koji će kroz program edukacije steći nova znanja o tranzicionoj pravdi, feminističkom pristupu pravdi i iskustvu Žena u crnom tokom i nakon 90-ih u pružanju otpora nacionalizmu, militarizmu i klerikalizmu. Alternativni obrazovni program pruža mogućnost razvijanja kulture sećanja, dekonstrukciju istorijskih narativa i upoznavanje sa činjenicama utvrđenim pred Međunarodnim krivičnim sudom za bivšu Jugoslaviju.

Program kroz edukativni proces i aktivnosti umrežavanja treba da ojača aktivizam mladih u Srbiji u prevazilaženju konflikata nastalih ratovima 90 tih. Škola se sastoji od teorijskog i praktičnog dela, kao i studentskog putovanja. U sklopu ovog programa učesnici i učesnice će imati priliku da posete mesta ratnih zločina tokom raspada Jugoslavije. Osim poseta, biće organizovane i posebne projekcije filmova i tematske diskusije. Između teorijskog i praktičnog dela učesnici i učesnice će napisati eseje o relevantnim političko – istorijskim događajima koji uključuju teme obrađene u teorijskom delu. Praktični deo škole će omogućiti mladim studentima i studentkinjama da kroz zajednički rad steknu veštine organizovanja i osmišljavanja novih modela političkog delanja.

Teme koje će se obrađivati na školi ,,Pamćenje i odgovornost'':

• Tradicija narodnjaštva i kolektivizma;
• Otpor nacizmu i kolaboracija tokom II svetskog rata;
• Ideološka upotreba mita
• Političke okolnosti koje su stvorile osnovu za raspad Jugoslavije;
• Otpor Žena u crnom tokom 90-tih;
• Sudski utvrđene činjenice pred Haškim tribunalom.

Teorijski deo škole će se održati 23, 24 i 25. februara, a praktični deo u aprilu u skladu sa dogovorom sa učesnicima.

Svi zainteresovani mogu se prijaviti popunjavanje prijave do 10. februara do 00 h. Za sva pitanja i dodatne informacije možete pisati na stefanmilosavljevic1997@gmail.com

Ime i prezime
Your answer
Godina rođenja
Your answer
Grad
Your answer
E-mail
Your answer
Broj telefona
Your answer
Obrazovanje/ Škola
Your answer
Opišite vašu motivaciju za učešće na programu (do 300 karaktera):
Your answer
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Additional Terms