Het opleidingsaanbod van WeTechCare België
De missie van WeTechCare is via digitale inclusie mensen kansen te geven. We willen mensen in het werkveld ondersteunen om actie te ondernemen zodat we samen digitale inclusie op de kaart kunnen zetten.

👉 Wil je graag een opleiding op maat van jouw organisatie?

We bieden 4 online trainingen aan die je via deze weg kan aanvragen.
Boek nu de gratis online trainingen die dit najaar worden aangeboden dankzij de steun van de Koning Boudewijnstichting en de Stichting 4 Wings:

1) Laat je naam, e-mailadres en telefoonnummer achter. We nemen dan contact me je op om je vraag te
bespreken en te kijken welke sessie het best beantwoord aan jouw doelgroep en opleidingsnoden.

2) Indien mogelijk, geef al een korte omschrijving van wat jullie precies zoeken.

3) Geef aan welke sessie jou het meest interesseert en waarover je meer informatie wenst.

👉 Ben je als individu geïnteresseerd in ons open aanbod?
Laat dan je e-mailadres achter zodat we je op de hoogte kunnen houden wanneer ons open aanbod online staat.
We verklappen alvast dat we tijdens de week van Geletterdheid al onze sessies zullen programmeren online.
Email address *
Mogen we jou op dit e-mailadres up-to-date houden?
Hoe kunnen we je helpen? *
Naam + Voornaam *
Naam organisatie
Wat zijn jullie opleidingsnoden? (optioneel)
Telefoonnummer (optioneel)
Sessie 1: Uitdagingen en mogelijkheden van digitale inclusie in België (online sessie, 1u30)
Wat is digitale inclusie nu eigenlijk? We bekijken de huidige stand van zaken in België. En wat zijn de gevolgen van digitale transformatie van de maatschappij daarvan in het dagelijkse leven? Hoe kan ik een antwoord bieden op problemen die daardoor de kop opsteken in mijn organisatie? Zowel de voor- als nadelen worden besproken. Na deze sessie weet je wat de mogelijkheden zijn die digitale transformatie kan bieden en hoe je dit in je organisatie kan aanpakken.
Clear selection
Sessie 2: Het begrijpen en diagnose maken van digitale onzekerheid (online sessie, 2u30)
Hoe kun je iemand helpen om zijn eerste stappen in de digitale wereld te zetten? Het is vaak moeilijk om de juiste aanpak voor een bepaalde doelgroep te kiezen. We kijken naar welke doelgroepen het meest te maken hebben met digitale uitsluiting. Wat weerhoudt hen ervan om zelf de eerste stappen in de digitale technologie te zetten? Wat zijn de gevolgen van deze digitale transformatie voor mensen in sociaal precaire situaties? Op basis van praktijkgevallen en rollenspellen die dicht bij de situaties staan waarmee professionals dagelijks te maken krijgen, leer je om concrete digitale diagnose te maken en die in je begeleiding in te zetten.
Clear selection
Sessie 3: Maak kennis met het pedagogisch materiaal op 123digit.be en leer het inzetten in je vorming (online sessie, 3u)
Je bent op zoek om mensen beter te begeleiden in hun eerste digitale stapjes. Je hebt misschien zelf al eens een groep begeleid en wat pedagogisch materiaal gemaakt. In deze sessie staan we stil bij de basisprincipes van het leren. Waar moet je op letten als je met een groep aan de slag gaat en hoe creëer je een veilige leeromgeving? Daarnaast stellen we je het 123digit.be paltform voor en leer je hoe je op stapsgewijs parcours uitstippelt voor je deelnemer.
Clear selection
Sessie 4: Werk aan financiële geletterdheid via 123digit, Febelfin en itsme® (online sessie, 2u30)
Je bent pas digitaal inclusief als je niet alleen digitale basiscompetenties bezit maar ook weet hoe je van de verschillende digitale diensten kan gebruik maken zoals de app van je bank. De basishandelingen als inloggen, een saldo consulteren en een overschrijving maken zijn onontbeerlijk als je wil meedraaien in de maatschappij. 25% van de Belgische bevolking heeft daar nog steeds moeite mee. In deze sessie bekijken we hoe itsme® het eenvoudig maakt om gemakkelijker in te loggen op verschillende applicaties zoals je bank en hoe de module van Febelfin een antwoord biedt op deze basishandelingen. Na deze sessie heb je deze modules ontdekt en krijg je tips en tricks mee om met deze modules in jouw training aan de slag te gaan.
Clear selection
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
reCAPTCHA
This form was created inside of WeTechCare. Report Abuse