Chestionar valori profesionale
Prezentul chestionar, realizat în baza valorilor fundamentale ale profesiei identificate în cadrul proiectului POLMED, are ca obiectiv colectarea de informații care să ne ajute să înțelegem comportamentele profesionale ale asistenților medicali și moașelor din prisma valorilor cooperare, empatie și profesionalism.

Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România (O.A.M.G.M.A.M.R), în calitate de beneficiar, a implementat în perioada iunie 2018-octombrie 2019, proiectul “Servicii medicale îmbunătățite calitativ printr-o nouă politică publică privind valorile profesiilor de asistent medical și moașă – POLMED”.

Obiectivul principal al proiectului a constat în dezvoltarea unui set de valori profesionale fundamentale pentru asistenți medicali și moașe, în beneficiul relației personal medical-pacient. Obiectivele specifice ale acestuia urmăresc creșterea capacității organizației de a formula propuneri de politici publice în sectorul medical și derularea unui proces participativ de elaborare a unei propuneri de politică publică alternativă care face referire la profesiile de asistent medical și moașă.

„Inițiativa identificării valorilor profesiei urmărește o reformă de substanță în domeniu, orientată către performanță și având în centrul ei grija pentru pacient. Empatia, cooperarea și profesionalismul – aceste valori promovate vor susține și vor ghida comportamente adecvate în practica clinică, vor oferi un sistem de referință pentru autoevaluare și evaluare a calității serviciilor de îngrijire medicală.”, a declarat președintele OAMGMAMR, domnul Mircea Timofte.

Pentru o prezentare cât mai cuprinzătoare, invităm toți membrii OAMGMAMR să consulte toate materialele dezvoltate în cadrul proiectului, cât și politica publică privind valorile profesiilor de asistent medical și moașă, accesând https://www.oamr.ro/biblioteca-online/.

Sign in to Google to save your progress. Learn more
Profesie *
Required
Loc de muncă *
Required
Gen *
Required
Experiență profesională *
Required
I. Profesionalism
Cu care dintre aspectele menționate mai jos vă identificați cel mai mult? (bifați maxim 3 aspecte)
1. Profesionalismul, în profesia pe care o practicați, înseamnă: *
Required
2.Pe care dintre comportamentele de mai jos le considerați cel mai ușor de pus în practică?
(bifați maxim 3 comportamente)
Profesionalismul poate fi pus în practică prin următoarele comportamente profesionale: *
Required
3.Considerați că există și alte aspecte importante care ar trebui să fie luate în considerare atunci când ne referim la profesionalism? *
4.Relatați, pe scurt, o întâmplare/situație în care considerați că profesionalismul dumneavoastră a fost cel mai bine pus în valoare. *
II.Cooperarea poate fi pusă în practică prin următoarele comportamente profesionale:
(bifați maxim 3 comportamente)
1.Pe care dintre comportamentele de mai jos le considerați cel mai ușor de pus în practică?
111. Empatie
Empatia, în profesia pe care o practicați, înseamnă: (bifați maxim 3 aspecte)
1.Empatia, în profesia pe care o practicați, înseamnă: *
Required
2.Considerați că există și alte aspecte importante care ar trebui să fie luate în considerare atunci când ne referim la empatie?
3.Relatați, pe scurt, o întâmplare/situație în care considerați că ați reușit cel mai bine să dați dovadă de empatie în exercitarea profesiei.
Submit
Clear form
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy