Biovrt - Javni poziv za besplatna vrtlarska predavanja 2019.
Udruga Biovrt – u skladu s prirodom kreće s organizacijom seta proljetnih predavanja 2019.

Posjetiti ćemo nekoliko mjesta/gradova u Hrvatskoj i održati besplatna predavanja na jednu od tema:

1. PREDAVANJE  "Sjeme kao zalog naše budućnosti”.

Na predavanju će predavačica Silvija Kolar-Fodor prezentirati zbog čega je sjeme veliki faktor u održivosti i neovisnosti svake obitelji, kao i zajednice u cjelini. Saznati ćete zbog čega je važno skupljati sjeme biljaka koje uzgajamo, kako skupiti sjeme glavnih povrtnih vrsti, kako ih čuvati i kako skupiti sjeme u godinama s vremenskim izazovima – kojima sve češće svjedočimo. Silvija će također pokazati načine izdvajanja i skupljanja sjemena. Svaki sudionik/ca predavanja dobiva na poklon sjeme povrća iz biovrta.

2- PREDAVANJE I PREDSTAVLJANJE KNJIGE "Vrtlarenje u skladu s prirodom"

Za zainteresirane knjižnice i ostale organizatore predavanja koje nismo posjetili prošle godine ostavljamo mogućnost na izbor temu predavanja "Vrtlarenje u skladu s prirodom" uz predstavljanje istoimene knjige autorice Silvije Kolar-Fodor. Kao i prošle godine, organizatori predstavljanja dobivaju na poklon po 1 primjerak knjige za svoju knjižnicu.Otvaramo poziv organizatorima predavanja (udruge, knjižnice, institucije i sl) za mjesta/gradove u kojima ćemo održati predavanja.

Ukoliko želite ugostiti naše predavanje, evo nekoliko uputa za prijavu:

- Predavanja će se održavati tijekom mjeseca veljače i ožujka 2019.
- Ovaj poziv otvoren je za područje cijele Republike Hrvatske
- Predavanje treba biti organizirano na javnom mjestu i otvoreno za javnost (sudjelovanje javnosti na predavanju mora biti besplatno).
- Organizator se obvezuje organizirati prostor, obavijestiti medije i javnost o održavanju predavanja, osigurava laptop i projektor za održavanje predavanja.
- Predavanje traje sat vremena (1 h) nakon čega je moguće organizirati razmjenu sjemena. Predavačica može donijeti višak sjemena iz biovrta, ovisno o sezonskom višku.
- nakon predavanja predavačica će ukratko predstaviti svoju knjigu "Vrtlarenje u skladu s prirodom" . Za zainteresirane knjižnice koje nismo posjetili prošle godine ostavljamo mogućnost na izbor temu predavanja "Vrtlarenje u skladu s prirodom" uz predstavljanje knjige
- Udruga Biovrt osigurava poklon za sve sudionike predavanja – 1 vrećicu sjemenja “Salata zimska mix” po osobi.
- Predavanje je besplatno, pokrivaju se jedino troškovi puta predavačici (da li ih plaća organizator ili se skupljaju u vidu donacija od sudionika odluka je organizatora).
- Dolazak u udaljenije dijelove RH razmatramo ukoliko se prijavi više zainteresiranih s nekog područja, pa to onda spajamo u malu turneju. U tom slučaju organizatori dijele trošak puta predavačice (npr. prošle godine imali smo "istarsku turneju" gdje smo spojili dolazak u Umag, Pulu, Labin i Rijeku u 4 dana).

Zainteresirani?
Prijave se zaprimaju od 22.1-5.2.2019.

www.biovrt.com
Ime i prezime *
Organizator predavanja - organizacija/institucija u čije se ime prijavljujete *
Mjesto/grad u kojem bi organizirali predavanja *
Tema predavanja (mogući je odabir 1 teme predavanja): *
Kontakt e-mail *
Kontakt broj mobitela *
Napišite nam zbog čega bi i za koga željeli organizirati ovo predavanje *
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy