5 Folk Festival - Miritza & Mertsi Ensemble - publikanmälan (begränsat antal platser)
fredag 17 september 20.00 (dörrar 19.30)
Stallet Världens Musik, Stallgatan 7, Stockholm

Internationell romsk musik när den är som bäst
Miritza & Mertsi Ensemble

Miritza Lundberg är en Helsingforsbaserad violinist och sångartist med rötter i såväl den traditionella romska musiken och klassisk musik. Hennes fiolspel har ofta beskrivits som ett virtuost, gnistrande och lekfullt uttryck av sitt eget slag. Miritza arbetar för närvarande på en doktorsexamen i musik vid Sibelius-akademin, hon undervisar i fiolspel och arbetar som forskare i ett projekt om judars och romers gemensamma musikaliska rötter.
Trots sin unga ålder har Miritzas barn Madiana och Miska visat sina talanger som tolkare av romsk musik.

Mertsi Lindgren är sångare, gitarrist och producent från Pihtipudas, vars musikaliska uttryck är rikt och virtuost. Mertsi växte upp med purfinska schlagermelodier, romsk musik och gospel och han har byggt upp sin karriär sedan 1996. Mertsi Lindgren tog examen som professionell musiker från det berömda Pop & Jazz Conservatory i Helsingfors. I dag leder han t.ex. Gypsy Music Orchestra, producerar konserter, och skapar musikläger. Mertsi uppträder aktivt med Orchestra Suora Lähetys och Samuli Edelman. "Mertsis tolkning av sånger mobiliserar känslorna till och med hos den kargaste lyssnaren ... Ingen hanterar gitarren som Mertsi, hans grepp är fjäderlätt, kolibrisnabbt med kirurgisk precision ..."

Pianistproducenten Tony Palm och basisten Antti Kivimäki kommer att uppträda på Fem folk-konserten med Miriza och Mertsi på Stallet i Stockholm.
Under konserten kommer ni att se och höra internationell romsk musik när den är som bäst, framförd med känslor och musikalisk skicklighet.

Detta är en del av 5 Folk Festival – en kulturfestival som kretsar kring Sveriges fem nationella minoriteter.
Jag vill komma och mitt namn är: *
Min mejladress:
Submit
Clear form
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. - Terms of Service - Privacy Policy