Uitnodiging miniconferentie

AANMELDEN voor Miniconferentie – De Toegevoegde Waarde van Groene Vrijwilligers

Vrijwilligers maken het verschil! Om het draagvlak voor het medebeheer van vrijwilligers in het groen te vergroten en de continuering ervan zeker te stellen, organiseert GroeneBuurten een dynamisch en interactief programma waarin Bahram Sadeghi als dagvoorzitter voor de rode draad zorgt. Praktijk en wetenschap worden dichter bij elkaar gebracht, en kennis en inzichten gedeeld.

TIJDSTIP
Maandag 24 juni van 14:30 – 19:00

ADRES
Vondelkerk - Vondelstraat 120a, 1054 GS Amsterdam (ingang t.o. Vondelpark).

PROGRAMMA
14:30 – 15:00 Inloop / Registratie
15:00 – 16:10 Plenair programma deel I
• Maja van Vlerken – actief vrijwilligster en natuurgids in het Vondelpark
• Yvonne Meekes – Kansenkaart Vondelpark, Gemeente Amsterdam
• Philine van Overbeeke – Junior Onderzoeker Business-Society Management, Erasmus Universiteit)
• Hans Pijls - initiator en begeleider sociale groenprojecten, Stichting de Wending en Food for Good
16:10 – 17:00 Rondetafelsessies
17:00 – 17:30 Plenair Programma deel II
• Opstellen Manifest van aanbevelingen
17:30 – 18:30 Borrel

Meer informatie over de sprekers via https://groenebuurten.nl/agenda-item/miniconferentie-groen-vrijwilligerswerk/

THEMA'S RONDETAFELSESSIES
In vier rondetafelsessies kunt u onder leiding van ervaren tafelvoorzitters in gesprek over actuele thema’s en stellingen rondom de toegevoegde waarde van vrijwilligersbeheer.

RONDETAFELSESSIE 1: Wat motiveert je om mee te werken in het groen?
Het aantal mensen dat vrijwilligerswerk doet is al jaren stabiel, maar het aantal uren dat men vrijwilligerswerk doet neemt af. Vrijwilligers binden zich steeds minder voor langere tijd aan één organisatie. Op welke manier kunnen vrijwilligers gemotiveerd worden om zich in te zetten voor het Vondelpark of andere openbare ruimtes in de stad? Wat doet het met je als je je inzet voor een groene omgeving? Wat geef je de maatschappij daarvoor terug? In deze rondetafelsessie gaat u in gesprek over de beleving van het vrijwilligerswerk voor de vrijwilligers zelf, en de uitdagingen die dit met zich mee brengt.

RONDETAFELSESSIE 2: De uitdagingen van vrijwilligers en medebeheer voor gemeente
Medewerkers van de Gemeente zetten zich in om het medebeheer van onder andere het Vondelpark door vrijwilligers te ondersteunen. Maar niet altijd is dat even gemakkelijk; er zijn beleidsgrenzen aan wat mogelijk is en budget speelt ook een beperkende rol. Hoe kan de samenwerking tussen Gemeente en vrijwilligers geoptimaliseerd worden zodat de krachten gebundeld worden.

RONDETAFELSESSIE 3: Sociaal groenbeheer in de praktijk
Wat is beheer door vrijwilligers, maatschappelijk gezien, meer waard dan beheer door professionals en gemeente? En waar moet men op letten om dit gedurende langere tijd voort te zetten? Welke instrumenten kun je inzetten om dat te bewerkstelligen? Deze en andere interessante vragen komen aan bod tijdens deze rondetafelsessie, waar duurzame ervaringen uit de praktijk centraal staan.

RONDETAFELSESSIE 4: De waarde van vrijwilligers voor organisaties
Wetenschappelijke onderzoeken bekijken vrijwilligerswerk vaak vanuit economisch perspectief; wat levert het werken met vrijwilligers bijvoorbeeld op voor de maatschappij, of voor de organisatie. Ook kijkt men naar de waarde van vrijwilligers voor de ontvangers. Maar heeft vrijwilligerswerk nog een andere toegevoegde waarde voor een organisatie, indien beschikbaarheid en kosten niet meegenomen worden? In deze rondetafelsessie gaat u in gesprek over de verschillende waarden en hoe u deze kunt inzetten voor uw organisatie.

INSCHRIJVEN
U kunt zich hieronder aanmelden.
Graag ook aankruisen welke rondetafelsessie uw voorkeur geniet. Wij zullen ons best doen om iedereen zoveel mogelijk bij het thema naar voorkeur in te delen.
Email address *
Organisatie
functie
Voornaam *
Achternaam *
Uw voorkeur voor de Rondetafelsessie
A copy of your responses will be emailed to the address you provided.
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
reCAPTCHA
This form was created inside of Stichting SOOZ. Report Abuse