Színházi lecke (17)
A közösségi „színházcsinálás” lehetőségei
(és lehetetlenségei?)
Budapest, Marczibányi Téri Művelődési Központ, 2020. február 8.
A SZÍNHÁZI LECKE a Marczibányi Téri Művelődési Központ és a Magyar Drámapedagógiai Társaság közös rendezvénye.
A tizenhetedik alkalommal megrendezésre kerülő módszertani napot gyermek- és diákszínjátszó csoportvezetőknek, -rendezőknek, drámatanároknak, színházi neveléssel foglalkozóknak, független színházi műhelyek munkatársainak, színház- és drámaszakos hallgatóknak, művészeti iskolák tanárainak, színi stúdiók tanulóinak, közművelődési szakembereknek, szakmabeli és szakmán kívüli érdeklődőknek egyaránt ajánljuk.

A 2020-as SZÍNHÁZI LECKE a közösségi alkotás lehetőségeivel, stratégiáival és/vagy technikáival foglalkozik. A színház mindig is közösségi művészeti ág volt. Itt és most főként (de nem kizárólagosan) az érdekel bennünket, amikor az alkotói folyamat a kezdeteitől, már a darab létrehozásának első fázisaitól közösségi. És ebben a tekintetben mindegy, hogy maga a folyamat, a közösségi színház létrehozása gyerekekkel, diákokkal vagy felnőttekkel történik.
Olyan szakmai vendégeket hívtunk erre a napra, akiknek a fentiekkel legfeljebb csak jelezhető, bekeretezhető, de egészen pontosan nem megadható közösségi alkotói folyamatról mondandójuk, megosztható tudásuk van, (variációk következnek) akik abban részt vettek / azzal foglalkoztak / azt fontosnak tartották / azt fontosnak tartják.
Szeretnénk ezen a szakmai napon tapasztalatokat felmutatni, inspirálni, elgondolkodtatni. Mindezt azzal a bevallott, sőt, reklámozott céllal tesszük, hogy ebből a hazai gyermekszínjátszó, diákszínjátszó és felnőtt csoportjaink minél többet profitálhassanak.

Információ: orszagos.talalkozo@gmail.com +3670 335 3959

RÉSZVÉTELI DÍJ: 2500 Ft
(a Magyar Drámapedagógiai Társaság tagjainak: 1250 Ft)

A fizetés módja: a részvételi díj fizethető átutalással (február 3-ig)
vagy a rendezvény napján 8 órától.

Online díjfizetéshez bankszámlaszám:
II. Kerületi Kulturális Közhasznú Nonprofit Kft., 12001008-01351837-00100005 Raiffeisen Bank
Kérjük, tüntesse fel, hogy Színházi lecke, és adja meg a résztvevő nevét.
A számla a helyszínen átvehető, amihez számlázási adatokat kérünk: küldjék el az utalás napján a matitkar@marczi.hu e-mail címre a számlázási adatokat (név/cím). Amennyiben a számlázási adatokat nem kapjuk meg, úgy a számla a résztvevő nevére lesz kiállítva. Számlázással kapcsolatos utólagos reklamációt nem áll módunkban elfogadni.

Támogató: Nemzeti Kulturális Alap Közművelődés Kollégiuma, II. Kerületi Önkormányzat

Email address *
Regisztráló adatai
*
Required
Név: *
Your answer
Telefonszám: *
Your answer
e-mail cím: *
Your answer
Számlázási név és cím: *
Your answer
Tagja a Magyar Drámapedagógiai Társaságnak? (A tagság feltétele az elmúlt egy évben befizetett éves tagdíj. A tagság meghosszabbításának módjáról, illetve a tagságba történő belépésről bővebb információ itt található: https://drama.hu/magyar-dramapedagogiai-tarsasag/) *
Kér igazolást a rendezvényen való részvételről? *
Kérjük, ne felejtsen el a "küldés" vagy "submit" gombra kattintani!
Szeretettel várjuk rendezvényünkön!
A copy of your responses will be emailed to the address you provided.
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
reCAPTCHA
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy