Angažovanost zaposlenih kao pokretač inovacija u modernom poslovanju
Šta jeste, a šta nije angažovanost zaposlenih i kako angažovanost zaposlenih utiče na inovativnost i poslovne rezultate kompanije? Koje su posledice ukoliko se kompanije ne bave angažovanošću i kako povećati inovativnosti u timu uz pomoć strategija angažovanja zaposlenih?

Ukoliko želite da saznate odgovore na ova pitanja, prijavite se za radionicu koja se održava 23.oktobra sa početkom u 18h, na dobro poznatoj adresi - ICT Hub Playground, Kralja Milana 10.

U današnje vreme, kompanije često nemaju jasno razumevanje koncepta angažovanosti i često mešaju angažovanost sa zadovoljstvom zaposlenih. Samim tim, svi napori da se angažovanost izmeri i unapredi ne dovode do više produktivnosti i boljeg performansa. Konsultantska kompanija 'Gallup' u isto vreme u svojim istraživanjima tvrdi da je angažovanost zaposlenih u istočnoj Evropi 11%, te je jasno da je bavljenje ovom temom više nego neophodno.

Marija Mitić i Milica Bojić, konsultanti kompanije Rokada Ecosystems, vodiće ovu radionicu i postaraće se da teme
u fokusu budu različiti pogledi na angažovanost i čemu ona služi, potom veza između angažovanosti, inovativnosti, profita i rezultata, kao i strategije i praktični alati za povećanje angažovanosti zaposlenih.

Marija i Milica su obe posvećene ljudskoj strani transformacija i strateškom razvoju ljudi i inovacija u kompanijama, a njihova kompanija - Rokada Ecosystems (www.rokadaecosystems.com) - pomaže organizacijama da povećaju angažovanost zaposlenih i da rastu i razvijaju se kroz transformacije, a takođe donosi i stručnost, iskustvo i inovacije u strateškom planiranju i implementaciji razvoja ljudskog kapitala.

Dođite 23.oktobra da podelimo sa njima iskustva na ovu temu! :)

Ime i prezime: *
Your answer
E-mail: *
Your answer
Organizacija: *
Your answer
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This form was created inside of ICT Hub. Report Abuse - Terms of Service