Oppmelding til dåp i Metodistkirken
Email *
Velkommen til dåp!
Vi setter stor pris på du ønsker dåp i Metodistkirken! Foreldre og faddere er de viktigste medvandrerne for den døpte på troens vei gjennom livet. Vi i Metodistkirke ønsker også stå sammen med dere i denne oppgaven. På denne siden er det informasjon om dåp, oppmelding til dåp og forpliktelsen ved dåp.
En gave
Dåpen er en gave fra Gud der vi får del i fellesskapet med ham. Vi er skapt av Gud og tilhører ham. Barnet trenger hjelp til å bli kjent med Gud og hans grenseløse kjærlighet.
Trosopplæring er foreldrenes ansvar, men fadderen og Metodistkirken er viktige støttespillere.
Et ankerfeste
Det kan være vanskelig å uttrykke med egne ord hva dåpen betyr for oss. Det føles rett, sier noen. Det er en fin tradisjon, sier andre.

Tradisjoner er verdier og handlinger som overleveres fra en generasjon til den neste. Ved alle de store overgangene i livet tilbyr tradisjonene et ankerfeste og gir oss en sammenheng og en ramme å tolke livet vårt innenfor. Går vi inn i tradisjonene og gjør dem til våre. får vi hjelp til å se livet vårt i et videre perspektiv. Tradisjonene forteller oss hvem vi er og bekrefter at vi hører til et sted.

I dåpen blir ansvaret for barnet delt med flere.
I dåpen blir det bekreftet at barnet er en egen person, og det blir tatt imot som en fullverdig del av et større fellesskap.
Et valg og ansvar
Ved dåp av barn bekrefter foreldre et valg på vegne av dåpsbarnet.

Under dåpen blir det sagt:
Kjære foreldre/foresatte: NN (fornavn) bæres nå fram til den kristne dåp for å bli innviet til Gud og hans menighet.
Som foreldre/ foresatte er dere forbilder for henne/ham og har ansvar for at hun/han blir opplært i kristen tro. Etter
beste evne skal dere forsøke å lede henne/ham til å leve og vokse i den kristne tro.

Vil dere, på dette grunnlag, at NN (fornavn) skal døpes i Faderens og Sønnens og Den hellige ånds navn?
Informasjonsmøte om dåp
I forkant av dåp gjennomføres et møte med informasjon om dåpens innhold og forpliktelse. Dette møtet er obligatorisk i forkant av dåp i Metodistkirken. Besteforeldre og faddere er også velkommen til å delta på møtet. Møtet varer ca 1. time.

Informasjonsmøte om dåp er planlagt onsdag 8. september kl 10:00, Skriv i svar navn og telefonnr på de som ønsker delta på dette
Next
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy