Podijeli iskustvo i učestvuj u kreiranju ovogodišnje kampanje Bh. povorke ponosa

Ovaj upitnik ima za cilj da nam pomogne da dobijemo jasniju sliku o postojanju i prepoznavanju nasilja koje postoji nad LGBTIQ+ zajednicom u BiH. Vaši odgovori će nam pomoći da jasnije razumijemo probleme i potrebe sa kojima se suočavate u vašoj svakodnevnici, te da što autentičnije kreiramo ovogodišnju kampanju povorke.

Unaprijed vam se zahvaljujemo na učešću i otvorenom doprinosu, svjesni činjenice da ova tema može biti traumatizirajuća.

U nastavku se nalazi 14 pitanja o vašem iskustvu življenja LGBTIQ+ života.

Sign in to Google to save your progress. Learn more

Da li osjećate strah za vlastitu sigurnost?

*

Koja mjesta (u javnom prostoru ili privatnoj sferi) su najrizičnija po vas kada je u pitanju nasilje? Gdje se najviše plašite? Gdje se osjećate najmanje sigurno?

*

Za koju vrstu nasilja niste sigurni_e na šta se tačno odnosi i šta predstavlja? (možete označiti više odgovora)

*
Required

Da li ste doživjeli neku od sljedećih vrsta nasilja? (možete označiti više odgovora)

*
Required
Ako ste doživjeli nasilje, koja je bila najčešća vrsta nasilja koju ste doživljavali? (dopišite) 

Ako ste doživjele_i nasilje, jeste li ga prijavile_i policiji? Ako niste koji su razlozi za neprijavljivanje? Ako jeste, kakva je bila reakcija policije?

Kada čujete za partnersko nasilje, šta je to na šta pomislite? Po vašem mišljenju, koje su to vrste nasilja koje mogu postojati u partnerskim odnosima.

Prilagođavate li svoje ponašanje u javnom prostoru, tj. pokušavate li sakriti vaše rodno izražavanje? (Oblačenje, pokrete, glas, gestikulaciju, afektivnost i bliskost prema partneru_ici i slično)

*

Mislite li da će vaše autovanje dovesti ili pojačati nasilje? Ako da, kako?

*

Ukoliko vam je uredu, podijelite sa nama neku situaciju u kojoj ste doživjeli nasilje.  (Kada se to dogodilo, gdje, da li ste bili sami, ko vas je napao, na osnovu čega, kako je napad izgledao, s kim ste to podijeliti, kako se danas osjećate u vezi s tim događajem, da li ste nešto promijenili u svojoj svakodnevnici nakon toga?)

Ako želite, kratko opišite kako bi izgledao vaš dan bez osjećaja straha od nasilja? (budite slobodni_e da maštate)

Molimo Vas da nastavite/dopunite rečenicu: Volim da se ne bojim __________! (npr. Volim da se ne bojim držati partnera za ruku.)

*

Da li želite učestvovati u javnoj video kampanji Bh.povorke ponosa „Volim da se ne bojim“? Ove godine će nam biti potrebne LGBTIQ+ osobe koje bi bile spremne pričati pred kamerama. Ovom kampanjom želimo da poručimo, pored svega ostalog, da nasilje nad LGBTIQ+ osobama u Bosni i Hercegovini mora da prestane.

*
Next
Clear form
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy