Svečano predstavljanje aktivacija recan Fondacije u 2018. godini i prezentacija „X-O“ magic boxa
Recikliranje postaje sve aktuelnija tema poslednjih godina, naročito kako se Srbija približava EU regulativi u oblasti zaštite životne sredine. Sortiranje i recikliranje otpada je moralna, ali sve više i pravna obaveza kako pojedinaca, tako i kompanija ali i festivala koji često generišu preveliku količinu otpada u samo par dana. Kampanja „Svaka limenka se računa“ i Solagro tim već duži niz godina pokušavaju da reciklažu učine atraktivnom i na taj način animiraju posetioce festivala i drugih događaja da aktivno učestvuju u reciklaži. Upravo iz tog razloga, Solagro tim je razvio najnoviji projekat XO MAGIC Box, koji je ujedno i super zanimljiva igrica koju svi znamo – XO, koji igrate reciklirajući limenke, a sa druge strane to je i kontejner za limenke. XO MAGIC Box je jedinstvena po tome što spaja zabavu i reciklažu, a to je najneophodnije na muzičkim Festivalima koji sve više žele da budu na strani zaštite životne sredine i učine što je više moguće aktivacija kako bi njihov festival imao što manji negativan uticaj na okruženje.

Pored predstavljanja XO Magic box-a na događaju ćemo predstaviti poslednji umetnički projekat recan Fondacije Pixelata – mural od šest metara gde svaka upotrebljena limenka čini jedan piksel u umetničkoj slici.

Agenda:
12:00 – registracija
12:30 – početak programa, govore: Jelena Kiš (Recan fondacija), Nemanja Komatović (Recan fondacija), Nemanja Janić (Solagro Team)
13:00 – posluženje, koktel, druženje, testiranje igrice

“recan” Fondacija je osnovana 2005. godine od strane Ball pakovanja Evropa kao neprofitna organizacija sa ciljem da promoviše značaj zaštite životne sredine, posebno među mlađom populacijom, da učvrsti svest o potrebi reciklaže limenki kod potrošača, kako bi postao naučen i konačno uobičajen model ponašanja.
Na preko 140 događaja promovisali smo reciklažu limenki za preko 3 miliona ljudi. Naša školska mreža broji preko 430 škola u Srbiji, i na kraju svake školske godine nagrađujemo najvrednije škole. Takođe pružamo i projekat besplatnog prikupljanja limenki u ugostiteljskim objektima, kancelarijama i domaćinstvima. Naša mreža obuhvata preko 700 lokacija. Do sada smo sakupili više od 55 tona limenki.

Solagro Tim je domaći startap se bavi stvaranjem i implementacijom novih rešenja u oblasti reciklaže ambalažnog otpada. Kroz inovativan pristup i „gejmifikaciju“ procesa reciklaže Solagro kreira sistem koji motiviše ljude da recikliraju čineći ga dostupnim za svakoga.

XO Magic Box
Ime i prezime *
Your answer
Email adresa *
Your answer
Vaša organizacija? *
Your answer
Želite li da primate naš newsletter? *
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service