Workshopserie “Van gelijk hebben naar gelijk krijgen”
Nederland is een land dat vele kansen biedt voor persoonlijke ontwikkeling, tegelijkertijd is er op dagelijkse basis sprake van obstakels waardoor de burger- en mensenrechten van mensen niet worden gerespecteerd. Elke dag worden er door de politie landgenoten staande gehouden omdat ze een zwarte huidskleur hebben. Op basis van hun achternaam worden jongeren niet uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Kinderen scoren in Nederland relatief slecht op het terrein van kennis over burgerschap, mensenrechten en rechtsstaat. De ongelijkheid in het onderwijs loopt op en op de arbeidsmarkt blijft het hardnekkig voortbestaan.

Ook in Nederland zijn mensenrechten niet altijd even vanzelfsprekend. De Nederlandse overheid zou mensenrechten serieuzer moeten nemen in plaats van achterover te leunen. Maar hoe dwing je echte aandacht af? Hoe overtuig je ambtenaren en politici van je standpunten? Hoe schrijf je een effectieve brief aan een minister? Wanneer zet je een lobby-actie op touw en hoe zet je daarbij de media in?

Om verandering teweeg te brengen zijn lobbyvaardigheden en politieke skills essentieel. NUC, OCAN en de nieuwe burgerrechtenorganisatie Kompass organiseren daarom een serie interactieve workshops. Lobbyspecialisten leren je de fijne kneepjes van het vak. Samen maken we een lobbystrategie gericht op gelijke kansen in het onderwijs en aandacht voor het slavernijverleden. Er zijn maximaal 10 plaatsen. Grijp deze kans en schrijf je nu in voor deze serie! In de aanloop naar de aankomende Tweede Kamerverkiezingen zijn mensenrechten misschien wel belangrijker dan ooit.Wat?: Workshopserie “Van gelijk hebben naar gelijk krijgen”
Wanneer? 23 januari, 30 januari, 13 februari, 27 februari en 11 maart.
Aanmelden? Mail je cv en motivatie voor 30 december 2016 naar info@nucnet.nl

Voor deelname heb je nodig:
• HBO of Universitair denk- en/of werkniveau
• Goede communicatieve vaardigheden in het Nederlands op alle niveaus
• (Aantoonbare) betrokkenheid bij de thema’s mensenrechten, slavernijverleden en/of gelijke toegang tot onderwijs
• Passie om zich in te zetten voor mensenrechten en beschikken over overtuigingskracht
• Interesse in politiek en lobby strategieën om invloed uit te oefenen op beleid, wet- en regelgeving


Waarom?
De training draagt bij aan een goede lobby op het belangrijke thema onderwijs en racisme en bereid deelnemers voor op participatie in het politieke proces en de consultancy wereld. De deelnemers eindigen met een concrete lobbystrategie en een lijst met suggesties (demands) voor het regeerakkoord.

Over Kompass
Kompass gelooft nog steeds in de politiek en laat dagelijks zien dat een effectieve lobby politieke verandering mogelijk maakt. Onze mensen hebben veel ervaring in de politiek en lobbywereld en willen die graag delen. Dat doen we op een enthousiaste en interactieve manier en in de vorm van workshops. We helpen deelnemers van gelijk hebben naar gelijk krijgen. Hoe kun je het onmogelijke mogelijk maken, zonder te marchanderen met mensenrechten?

Email address *
Naam
Your answer
Motivatie (Schrijf je motivatie en stuur je cv naar info@nucnet.nl)
Your answer
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google.