Prijava na kolonijo - MODRO PERO - Kamp Menina
Slikarska kolonija: seznanitev z različnimi slikarskimi postopki in slikarskimi tehnikami (domišljijski motivi, portret, slikanje živali, narave, figure,...)
pričetek 6. 7. - 11. 7. 2021 - Slovenija - Kamp Menina
PREDSTAVITEV PROGRAMA
Dragi ljubitelji umetnosti!

Slikarske kolonije izvajamo že 9 leto zapored. Udeleženci s predhodnim znanjem ali brez predhodnega znanja, so vedno zelo uspešno zaključili program. V vsakem programu do sedaj so se lahko preizkusili v vseh slikarskih tehnikah (grafitni in barvni svinčniki, oglje, akvarel, akril na platno). V tem času nastane vsaj 5 ali več umetniških del.

Pred vami je magična priložnost, da preživite čas v prijetni družbi, s podobno čutečimi dušicami. V čudovitem naravnem okolju Zgornje Savinjske doline ali Konjeniškega parka v Starošincah. Toplo dobrodošli na ustvarjalne počitnice!

Gre za duhovno slikarski tabor, kjer se otroci povezujejo s svojimi živalskimi vodniki, program je obogaten s krajšimi meditacijami, kjer otroci prizemljujejo svoje notranje vizije. Skrbimo za dobro počutje in prijateljske vezi, srčno povezanost, prostor in otroke seznanjamo s kadili kot so sveti les, eteričnimi olji in ob prihodu vlečemo tarot karte. Celoten tabor spremlja tudi pasji prijatelj Akira, s katerim otroci navežejo stik in tako kot zelo povezana skupina preživimo en ustvarjalni tedeen s spiriti naravi.

Preko čutenja barv urejamo naša čustva, preko risbe se jasni naša misel. Slika sama je vedno refleksija našega notranjega ognja in sposobnosti zaznavanja ter prizemljevanja naših želja, hrepenenj, vizij.

Potopitev v globine vaših duš v čudovitem objemu narave, vam bo omogočila, da raziščete notranje pokrajine, prisluhnete svojim občutkom ter vam pomagala, da preko slikarskega procesa prizemljite svojo vizijo oz. refleksijo. Biti in postati čuječi in pozorni opazovalci je lahko ključ do mariskaterih vrat, ki se odpirajo v lepoto navzven ali navznoter. To je lahko ključ, da v svoje življenje privabimo tisto, kar si želimo in postanemo zavestni ustvarjalci in občudovalci lepote. Lepota je refleksija življenja v vseh svojih odtenkih.

Dragi mladi prijatelji, Slikarska šola Brine Torkar, vas ponovno vabi na poletne slikarske, ustvarjalne dneve v Savinjsko dolino. Naša ekipa toplo vabi, da se udeležite in sprostite tokrat v okolju čudovite narave v Kampu Menina.

Več o Kampu Menina na spletni strani Kamp Menina

Sam prostor bo mladini omogočil veliko izbiro igral, tako na umetnem jezeru in v vodi, kot tudi na prostem. Vsi ki bodo želeli, se bodo lahko udeležili tudi obiska adrenalinskega parka. Za ta obisk je potrebna dodatna prijava in plačilo 15 eur, ki niso vključeni v ceno programa.

V tednu aktivnega slikanja se bodo otroci v vseh slikarskih tehnikah (svinčnik, oglje, akvarel, akril na platno, kolaž).

Kolonija je primerna za otroke in mladino.

Skupaj bomo obravnavali naslednje teme:
– spoznavanje likovnega prostora, perspektive ter likovnih elementov
– tonsko slikanje z upoštevanjem prostora in volumna
– viziranje in oblikovanje kompozicije
– modeliranje in moduliranjem (svetlenje – temnenje, barvni prostorski ključ)
– mešanje barv z osnovnimi barvami
– barvni krog
– prostor in slikovna ploskev
– združitev vsega navedenega v slikanje, s povdarkom na povezanosti in harmoniji s celoto in detajli
– slikanje preprostega ter zahtevnega tihožitja, živali, portreta, figure
– oblikovanje kompozicije in izbor motiva
– spoznavanje slikarskih medijev in tehnik /akvarel, akrilne barve, barvice, svinčniki, barvni svinčniki in flumastri, geli in fluidne barve
Registracija, urniki, stroški
Izpolnite spodnji obrazec vključno z obveznimi polji.

Stroški delavnice znašajo 390,00 EUR.
Ob plačilu akontacije dopišite prosim slikarska kolonija MAVRIČNO PLEME SOUSTVARJA Z NARAVO - Kamp Menina.
Višina zneska je 150€ do 2. julija.

TRR RAČUN ZA NAKAZILO:
SI56 1010 0005 7611 884
Koprska banka - Intesa san paolo bank
Zavod Nova Zora
Šentjanž 70,
Rečica ob Savinji 3332

Delavnico vodi mag. um. in akad. slikarka Brina Torkar, FB stran: Slikarska šola Brina Torkar
https://www.facebook.com/Slikarska-%C5%A1ola-Brina-Torkar-150742908279877/

Za več informacij se obrnite na Brino:
Tel: +386 41 644 475
ali: novazorainfo@gmail.com

Slikarska kolonija je organizirana pod okriljem zavod za podporo razvoja umetnosti ter ozaveščanje in širjenje zavesti posameznika v odnosu do narave, osebnostne rasti in skrbi za sočloveka
Ime in Priimek *
Starost *
Datum rojstva *
MM
/
DD
/
YYYY
Št. osebne izkaznice ali potnega lista
Dieta/zdravila/posebne potrebe
Predznanje s področja jahanja in slikanja
Email staršev *
Telefon *
Kako ste izvedeli za nas?
Vodja - Brina Torkar
Rojena sem bila 8. marca 1978 na Jesenicah. Zaključila Srednjo šolo za oblikovanje in fotografijo v Ljubljani, smer grafični oblikovalec in se leta 2002 vpisala na Akademijo za likovno umetnost in oblikovanje, smer slikarstvo pri profesorju Emeriku Bernardu. Leta 2005 sem tri mesece študirala na National College of Art and Design v Dublinu na Irskem. četrti letnik sem zaključila leta 2006 pri prof. Hermanu Gvardjančiču. Diplomirala sem septembra 2007, na temo Slika kot prostor izmenjave piktoralnih in sodobnih reprodukcijskih postopkov, pod mentorstvom izred. prof. Sergej Kapusa. 2016 zaključila magisterski študij na ALUO pod mentorstvom Sergeja Kapusa, pod naslovom “Slika kot prostor interdisciplinarnega raziskovanja”
Slikarska šola deluje že 8 let. V vsem tem času delujem kot samostojna kulturna delavka, ustvarjam svojo produkcijo in poučujem slikanje in risanje tako skupine kot posameznike. Novembra 2016 kurirala z mag. um. Bredo Sturm največjo slikarsko razstavo 17-tih slovenskih slikarjev na azijskem trgu v Indiji, v Moderni Narodni Galeriji v New Delhiju, ob 25 obletnici neodvisnosti Slovenije, poimenovano Slovenindia. Pri tem nam je dal vso podporo tedanji indijski veleposlanik njegova exelenca Savajit Chakravarti.

Trenutno raziskujem in delam v Ljubljani kot vodja slikarke šole z asistentom in učiteljem Alojzijem Gričnikom.

Tema mojega razsikovanja je Nova Paradigma človeštva, slikarstvo ki govori o povezanosti vseh ljudi v ljubezni, medsebojnem spoštovanju, povezanosti z izvorom ter zdravljenju kolektivne duše človeštva in posredno naše matere Gaje.

Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy