Istraživanje spremnosti za uvodjenje servisa pametnog grada
Pametan grad je sistem koji koristi informacione tehnologije da zadovolji potrebe svojih građana i unapredi efikasnost gradskih usluga. Takođe, smanjuje troškove i potrošnju energije, što stvara čistiju okolinu i podiže životni standard stanovnika.
Anonimna anketa koja se nalazi u nastavku kreirana je sa ciljem da se istraži spremnost građana za uvođenje mobilnih web servisa za informisanje na teritoriji grada Beograda.
Rezultati ankete koristiće se u istraživačke svrhe.
Hvala na saradnji!
1. Koliko imate godina?
2. Pol
3. Opština na kojoj stanujete?
Your answer
4. Nivo obrazovanja:
5. Da li znate da postoji sajt elektronske uprave Republike Srbije (www.euprava.gov.rs)?
6. Da li ste koristili servise na sajtu elektronske uprave Republike Srbije?
7. Da li ste koristili sajt grada Beograda (www.beograd.rs)?
8. Da li ste čuli za Beokom servis na sajtu grada Beograda?
9. Ako ste čuli, da li ste koristili Beokom servis na sajtu grada Beograda?
10. Da li ste koristili usluge elektronske dopune kartice na sajtu Bus Plusa?
11. Da li ste zadovoljni informisanjem o funkcionisanju gradskih servisa, radu lokalne uprave i kvalitetu života u Beogradu?
12. Da li se slažete da bi kreiranje dodatnih elektronskih usluga poboljšao stepen informisanja građana o radu gradskih servisa, radu lokalne uprave i kvalitetu života?
13. Da li ste spremni da instalirate program u Vaš mobilni telefon koji meri nivo buke u Vašem naselju i podatke automatski šalje sajtu grada?
14. Da li ste spremni da svakoga dana izdvojite deset minuta radi deljenja informacija na sajtu o kvalitetu vazduha u vašem naselju koje ste izmerili pomoću mobilnog uređaja?
15. Da li ste spremni da donirate sto dinara za postavljanje solarnog punjača mobilnih telefona u parku u Vašem naselju?
16. Hodate ulicom i primećujete vozilo koje vrši zaprašivanje naselja protiv komaraca. Da li ste spremni da informaciju o tom događaju putem mobilne aplikacije podelite sa drugim građanima?
17. Da li ste spremni da instalirate program u Vaš mobilni telefon koji meri temperaturu i vazdušni pritisak u Vašem naselju i podatke automatski šalje sajtu grada?
18. Da li ste spremni da na sajtu putem mobilnog telefona podelite informaciju sa građanima o intenzitetu saobraćaja u određenom delu grada?
19. Da li ste spremni da na sajtu putem mobilnog telefona podelite informaciju sa građanima o oštećenju kolovoza u gradu i da isto dokumentujete fotografijom?
20. Da li ste spremni da uključite opciju u Vašem mobilnom telefonu koja prati kretanje i podatke o Vašoj lokaciji automatski šalje sajtu?
21. Da li ste spremni da donirate sto dinara za postavljanje ekrana na početku Vaše ulice, koji će pokazivati koliko ima slobodnih parking mesta?
22. Da li ste spremni da na osnovu dogovora putem sajta povezete nepoznatu osobu na određenu destinaciju?
23. Da li ste spremni da na sajtu grada podelite informaciju sa građanima o epidemiji gripa u Vašem naselju?
24. Ako nemate video nadzor u Vašoj zgradi, da li ste spremni da donirate za nabavku i ugradnju istog?
25. Da li ste spremni da preko Interneta date glas za ugradnju vodomera u domaćinstvu koji omogućava očitavanje potrošnje vode putem Internet infrastrukture, umesto klasičnog?
26. Da li ste spremni da preko Interneta glasate da se u Vašem naselju postavi javna rasveta koja se bazira na solarnim panelima i štedljivim sijalicama?
27. Da li ste spremni da preko Interneta učestvujete u diskusiji o pokretanju novih elektronskih usluga u Beogradu?
28. Da li ste spremni da preko Interneta glasate o novim elektronskim uslugama koje bi bile implementirane na sajtu e-uprave?
29. Navedite koje bi se akcije mogle preduzeti u saradnji sa komšijama, kako bi se poboljšao kvalitet života i zaštita okoline u Vašem naselju.
Your answer
30. Predložite uslugu u nadležnosti gradske uprave koju biste želeli da obavite putem Interneta.
Your answer
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Additional Terms