Kerststallenzoektocht
ZOEKTOCHT NAAR KERSTSTALLEN
In navolging van de “berenzoektocht” in de lente organiseert de pastorale zone Alsemberg een “kerststallenzoektocht” van begin december tot Driekoningen. In die periode van het jaar zien we ze dan overal: thuis, op pleinen, in kerken, in voortuintjes. In alle vormen en materialen, grote en kleine, al dan niet verlicht en hier en daar zelfs een “levende kerststal”.
Kerststallen behoren tot ons cultureel religieus erfgoed en elke generatie wordt uitgenodigd dit patrimonium door te geven aan de volgende…aan de kinderen! Wist u dat we de kerststal te danken hebben aan Franciscus van Assisi? Hij organiseerde voor de eerste keer in de 13e eeuw een levende kerststal en zo is de traditie begonnen.

U kan ook meedoen

Door aan uw venster, in uw voortuin, aan uw voordeur uw kerststal of kerstaffiche goed zichtbaar te plaatsen. Registreer jullie adres vlug op https://forms.gle/c6MAQkqmYXHVrXwV6 of via kerststallenzoektocht@gmail.com. Kerstaffiches van Kerk en Nood zullen ter beschikking liggen in de kerken tijdens het gebruikelijk uur van de vieringen.
Ga dan met uw familie tijdens deze winterse dagen op kerststallentocht in de straten van Sint-Genesius-Rode, Groot Beersel, Drogenbos en Linkebeek. Raadpleeg voor jullie vertrekken Google Maps https://www.google.com/maps/d/viewer?mid=1xg3P00oD28Y-NzWu2WOqRg7GWf75FIQA&usp=sharing om de reeds aangemelde locaties te lezen.
De sterrenhemel zal jullie begeleiden.
Email address *
uw naam + voornaam *
postcode + woonplaats *
straat + huisnummer *
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
reCAPTCHA
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy