Közgazdasági Diákolimpia - 2020/21
Kedves Érdeklődő Diákok!

A Magyar Közgazdasági Társaság a szervező partnereivel - a cseh INEV-vel, a Magyar Nemzeti Bankkal, a Budapesti Corvinus Egyetem MNB Intézetével, a Pénzmúzeummal, a Pénziránytű Alapítvánnyal és a Budapest Institute of Banking Zrt.-vel karöltve - a 2020-21-es tanévben is megrendezi a Közgazdasági Diákolimpiát. A versenyre a középfokú oktatási intézményekben tanuló diákok jelentkezését várjuk az ország minden pontjáról, valamint Erdélyből, a Felvidékről és a Vajdaságból is.

A verseny 2021 februárjában egy írásbeli, online fordulóval veszi kezdetét, március végén, április elején pedig egy kétfordulós - írásbeli és szóbeli - országos döntőben mérik össze közgazdasági tudásukat a legjobbak, a pandémiára tekintettel ugyancsak online formában. Az országos döntő legeredményesebb diákjai pedig várhatóan 2021 szeptemberében egy angol nyelvű nemzetközi döntőn mérkőzhetnek meg cseh, lengyel és szlovák társaikkal - sőt: a cseh szervező partnerek ígérete szerint a résztvevő nemzetek köre még tovább bővül! Az országos és a nemzetközi döntő legjobbjai természetesen értékes nyereményekkel gazdagodnak. A rendezvény rangját jelzi, hogy a 2020-as nemzetközi döntő fővédnöke Tom Sargent Nobel-díjas közgazdász volt, aki külön videóüzenetben köszöntötte a versenyzőket.

Figyelem! A 661/2020. (XII. 24.) Korm. rendelet 15. § m) pontja értelmében a felvételiző diákok az Institut ekonomického vzdělávání által alapított, Magyarország, Csehország, Lengyelország és Szlovákia Közgazdasági Társaságai által támogatott és Magyarországon a Magyar Közgazdasági Társaság által szervezett Közgazdasági Diákolimpia nemzetközi döntőjén elért 1–3. helyezésért - ha gazdaságtudományok képzési területre jelentkeznek - 30 többletpontra lesznek jogosultak.

A versenyről, a tematikáról, a feladatokról és persze a 2020. évi országos és nemzetközi döntőről minden információt megtaláltok a vetélkedő honlapján (https://kozgazdasagiolimpia.hu) és Facebook-oldalán (https://www.facebook.com/kozgazdasagiolimpia), valamint a Magyar Közgazdasági Társaság weboldalán (www.mkt.hu).

Amennyiben a verseny felkeltette az érdeklődéseteket - vagy a társaitoktól csupa jót hallottatok az előző évi vetélkedőről -, és kipróbálnátok magatokat, kérjük, regisztráljatok az alábbi űrlap kitöltésével! A jelentkezési határidő 2021. január 31.

Az itt megadott adataitokat természetesen zártan kezeljük, és csak a versennyel kapcsolatos kommunikációhoz használjuk fel. A Magyar Közgazdasági Társaság adatkezelési szabályzata a https://www.mkt.hu/hu/adatkezelesi-szabalyzat-es-tajekoztato/ oldalon olvasható.
Nevem: *
E-mail-címem: *
Telefonszámom: *
Felkészítő tanárom neve:
Felkészítő tanárom e-mail-címe:
Iskolám neve: *
Iskolám címe (település): *
Iskolám címe (utca, házszám): *
Iskolám címe (irányítószám): *
Évfolyamom: *
Tanulok-e valamilyen gazdaságismereti tárgyat? *
Kijelentem, hogy jelentkezem a Közgazdasági Diákolimpiára a 2020-21-es tanévben, egyúttal hozzájárulok a versennyel kapcsolatban az adataim kezeléséhez és elfogadom az MKT adatkezelési szabályzatát. *
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy