Steget Före 2021
Klimatkommunernas tävling Steget före instiftades i samband med föreningens tioårsjubileum och utlyses 2021 för tredje gången. Med tävlingen vill vi uppmärksamma de stordåd som utförs i landets kommuner och regioner för att Sverige ska klara klimatomställningen. I år är temat "Bästa åtgärd för färre bilar i centrum", alla kommuner är välkomna att delta med en genomförd åtgärd som gjort skillnad i deras kommun. 

Tävlingen är öppen för alla kommuner och regioner i Sverige, även de som inte är medlemmar i Klimatkommunerna.

Den nominerade åtgärden ska vara innovativ och ha bidragit till färre bilar i centrum. Den ska även ha lett till en betydande CO2-minskning och ha spridningspotential. Klimatåtgärden som nomineras ska vara genomförd. En jury utsedd av Klimatkommunernas styrelse korar det vinnande bidraget.

Tre finalister inbjuds att delta på Klimatkommunernas prisutdelning, där de får presentera sina bidrag. Det vinnande tävlingsbidraget presenteras sedan, och uppmärksammas på Klimatkommunernas webb och i vårt nyhetsbrev.

Var med i tävlingen genom att fylla i formuläret och skicka in er ansökan senast den 10 november.
Sign in to Google to save your progress. Learn more
Email *
Kommun/region *
Åtgärdens namn *
Beskrivning av åtgärden. Texten ska vara max 400 ord lång och ”populärvetenskapligt” skriven. Tänk att den är skriven för en klimatintresserad, bredare allmänhet. Beskriv klimatvinsterna med åtgärden utefter tävlingskriterierna samt vilka sidonyttor som åtgärden har medfört. *
Kortversion av den beskrivande texten (max 100 ord). *
CO2-minskning/besparing till följd av åtgärden. Och en kort beskrivning av hur detta beräknats/uppskattats. *
Skickat in 1-3 högupplösta bilder till kansliet@klimatkommunerna.se som illustrerar åtgärden och som Klimatkommunerna får tillgång till att använda i sin kommunikation kring tävlingen. *
Required
Kontaktperson (namn, e-post och telefonnummer) *
Submit
Clear form
Never submit passwords through Google Forms.
reCAPTCHA
This form was created inside of Klimatkommunerna. Report Abuse