Gebruikersbevraging CEST
Beste,

Meemoo, Vlaams instituut voor het archief, nodigt je uit om deel te nemen aan een gebruikersbevraging over de Cultureel ErfgoedStandaarden Toolbox (CEST, www.projectcest.be). Deze bevraging maakt deel uit van een onderzoek over hoe meemoo zijn online kennisdeling verder kan optimaliseren.

CEST is een kennisplatform, beheerd door meemoo, waarop professionals uit de cultureelerfgoedsector hun expertise over standaarden en de duurzame creatie, beschrijving, bewaring van en toegang tot digitaal erfgoed delen. Het bestaat uit vijf onderdelen: richtlijnen, een standaardenregister, een softwareregister, publicaties en een glossarium.

Om samenwerking bij het delen van expertise aan te moedigen heeft CEST de vorm van een wiki, een online applicatie waarmee webdocumenten door meerdere redacteuren samen kunnen worden bewerkt. Dat is ook de reden waarom de opmaak van de CEST-pagina’s enige overeenkomst vertoond met bv. Wikipedia. Iedereen die een login voor CEST aanvraagt, kan er - onder toezicht van meemoo - nieuwe bijdragen toevoegen of bestaande bijdragen aanpassen.

Hieronder volgen 28 vragen en stellingen waarmee we polsen naar je verwachtingen en ervaringen m.b.t. CEST en online kennisdeling. We zouden het ten zeerste appreciëren als je deze survey invult tegen 30 november 2021. Het invullen duurt ongeveer 10 minuten.

Alvast bedankt voor je medewerking!

Lise Ruts (lise.ruts@meemoo.be)
Rony Vissers (rony.vissers@meemoo.be)
www.meemoo.be
Sign in to Google to save your progress. Learn more
Privacy van persoonsgegevens *
Required
Next
Clear form
Never submit passwords through Google Forms.
This form was created inside of meemoo. Report Abuse