Regisztráció - 50 éves a Stúdió "K" 6/2 - március 30. 19:30
KULTÚRA A MARGÓN KÍVÜL (A STÚDIÓ "K" VITAESTJEI) AVAGY A SZÍNHÁZ KÖZÉLETE

A beszélgetés résztvevői: Forgách András, Radnóti Sándor és Sándor Erzsi  
A beszélgetést vezeti: Fodor Tamás

Helyszín: Stúdió K Színház (1092 Budapest, Ráday utca 32.)
Időpont: 2022. március 30. szerda, 19:30

Az induló Stúdió „K”-ban (akkor még Orfeó Stúdióban) az előadásokat tartalmi vita követte. Ám a színház közönsége a produkcióktól függetlenül is igényelte, hogy találkozhasson az alkotókkal és a hozzájuk közelálló értelmiségi hátországgal. Ezeken a rendszeresen tartott művészeti, politikai vitaesteken (nyolcvanas évek), valamint a teaházban (kilencvenes évek) és a mai napig folytatott a pódiumbeszélgetéseken a magyar szellemi élet kimagasló képviselői voltak a vendégek. A valóság kérdéseit néhány progresszív színház ma újra kiemelten és közvetlenül emeli be tevékenységébe. De vajon mennyiben kell a színháznak direkten az őt körülvevő világgal foglalkoznia? És ha kell, akkor milyen lehetőségei vannak erre? Igénylik-e egyáltalán a színházba járó emberek ezt a közvetlen dialógust? Nem riadnak-e vissza a művészek a közpolitikai részvételtől?

A második alkalommal egyebek mellett erre keressük a választ a Stúdió „K” múltja alapján (amelyről részletesebben Sándor L. István: "Szabadságszigetek” című könyvében lehet olvasni) Forgách András íróval, Radnóti Sándor esztétával, valamint Sándor Erzsi újságíróval.

A JUBILEUMI RENDEZVÉNYSOROZATRÓL:

A hatrészes rendezvénysorozat nem emlékállítás az alkotócsoport és színház kivételesen izgalmas történetének, hanem – a színház szellemiségéhez méltóan – kritikusan elemzi a múltat, sőt, ha kell, vitába száll vele, ütközteti a jelennel. Minden alkalommal neves színházcsinálókat és kutatókat hívunk meg, hogy reflektáljanak a Stúdió K örökségére. A beszélgetéseket Sándor L. István színháztörténész, Darida Veronika esztéta, valamint Fodor Tamás a Stúdió "K" alapítója vezeti.

E-mail címem és nevem megadásával regisztrálok az eseményre. Hozzájárulok, hogy a Stúdió K Színház adataimat az eseménnyel kapcsolatosan kezelje és arról számomra információkat küldjön.
Sign in to Google to save your progress. Learn more
Email *
Vezetéknév *
Keresztnév *
Szeretne értesülni a Stúdió K rendezvényeiről és előadásairól? Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Bármikor leiratkozhat a hírlevélről, az emailek alján található, vonatkozó linkre kattintva. Adatait az adatvédelmi előírásoknak megfelelően kezeljük. Adatkezelési szabályzatunkról a honlapunkon tájékozódhat, a következő linken: http://www.studiokszinhaz.hu/adatkezeles/ Hozzájárulásával beleegyezik abba, hogy adatait a szabályzatunkban meghatározottak szerint kezeljük.
Submit
Clear form
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy