Εγγραφές παλιών ενηλίκων 2020 χορευτικού τμήματος
Ξεκίνησαν από Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2020 οι εγγραφές των ΠΑΛΙΩΝ ΜΕΛΩΝ του Χορευτικού Τμήματος του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Πάτρας και θα διαρκέσουν έως και την Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2020 και θα γίνουν αποκλειστικά ηλεκτρονικά και μέσα από τη σελίδα του Χορευτικού Τμήματος www.xoreutiko-dimou-patras.gr.

Στο πεδίο αυτό εγγράφονται μόνο αυτοί που έρχονταν πέρυσι (χορευτική χρονιά 2019 -2020). Λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που μας διέπουν λόγω covid 19 κανείς δεν μπορεί να συμμετάσχει στην χορευτική εκπαιδευτική διαδικασία αν δεν έχει προηγηθεί η εγγραφή του. Όλοι έχουν δικαίωμα εγγραφής μόνο σε ένα τμήμα. Αν κάποιοι γραφτούν σε παραπάνω τμήματα θα γίνεται διαγραφή από τους υπεύθυνους και θα μπορούν να συμμετάσχουν σε ένα τμήμα που θα καθοριστεί ανάλογα τις ανάγκες του προγράμματος. Στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα υπάρχουν τμήματα παιδικά – εντατικά – ψυχαγωγίας.

Τα παιδικά εγγράφονται ανάλογα τα χρόνια που έρχονται στο χορευτικό (χορευτική εμπειρία) και την ηλικία τους (σε ποια τάξη πηγαίνουν).

Στο εντατικό εφηβικό εγγράφονται όσα παιδιά συμμετείχαν στις καλοκαιρινές πρόβες.
Εντατικά τμήματα ενηλίκων υπάρχουν μεσαίων και παλιών ανάλογα με την χορευτική τους εμπειρία. Οι συμμετέχοντες σ΄ αυτά είναι υποχρεωμένοι στην συμμετοχή τους σε παραστάσεις. Διαγράφονται με δύο συνεχόμενες απουσίες και πέντε συνολικά – πρόβα δύο φορές την βδομάδα. Η άσκηση στα εντατικά τμήματα είναι έντονη και επίπονη. Άτομα τα οποία έχουν προβλήματα – γόνατα – αρθρώσεις – φυσικής κατάστασης ή επιβαρυμένο ιατρικό ιστορικό δεν μπορούν να συμμετάσχουν σ΄ αυτά τα τμήματα γιατί οι απαιτήσεις είναι μεγάλες.

Ψυχαγωγίας ενηλίκων. Είναι χωρισμένα ανάλογα τα χρόνια χορευτικής εμπειρίας. Στα τμήματα αυτά ακολουθείται χορευτικό πρόγραμμα που μπορεί να παρακολουθήσει ο μέσος άνθρωπος. Η άσκηση είναι ήπιας μορφής και δίνεται ιδιαίτερη βάση στην λαογραφική ανάλυση της κάθε περιοχής και στον ψυχαγωγικό χαρακτήρα του λαϊκού μας χορού. Διαφοροποιείται και γίνεται ποιο απαιτητικό στα τμήματα με πάνω από 5 χρόνια χορευτική εμπειρία. Αυτό δεν σημαίνει ότι στα άλλα τμήματα το μάθημα είναι χαλαρό Διαγράφεται κάποιος με δύο συνεχόμενες απουσίες και πέντε συνολικά – πρόβα μία φορά την βδομάδα)

Η διδασκαλία των νέων τμημάτων θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2020 και έπειτα, σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα προβών του χορευτικού τμήματος για τις αίθουσες στο λιμάνι και στην Ταραμπούρα.
Η διδασκαλία και γενικότερα η συμμετοχή στις δραστηριότητες του Χορευτικού Τμήματος είναι δωρεάν (στο Χορευτικό Τμήμα του Δήμου Πάτρας δεν πληρώνει και δεν πληρώνεται κανείς - τόσο για τους διδασκόμενους όσο και για τους δασκάλους).

Όλα τα τμήματα θα είναι 20μελή και θα ενημερωθείτε κατά την εγγραφή σας για τους ακριβείς κανόνες λειτουργίας εκτός των επιβεβλημένων υγειονομικών κανόνων που αναγράφονται

Κανόνες λειτουργίας :
1. Η είσοδος στην αίθουσα στο λιμάνι θα γίνεται από το πίσω μέρος που είναι το υπόστεγο.
2. Αν κάποιος νοιώθει αδιαθεσία ή έχει κάποιο από τα συμπτώματα (πυρετό – βήχα – καταρροή – κούραση – πονόλαιμο κ.λπ.) δεν προσέρχεται στο χώρο.
3. Για τα παιδικά τμήματα οι γονείς θερμομετρούν τα παιδιά στο σπίτι πριν έρθουν στο χώρο και ελέγχουν για τυχόν συμπτώματα (διάρροια, εμετοί, βήχας, καταρροή, αδιαθεσία – κούραση, πονόλαιμο κ.λπ.) ώστε το παιδί να μείνει σπίτι.
4. Όλοι προσέρχονται φορώντας μάσκα.
5. Για τα παιδικά τμήματα οι γονείς αφήνουν τα παιδιά στην καγκελόπορτα φορώντας μάσκα.
6. Θερμομέτρηση πριν την είσοδο στην αίθουσα στο προαύλιο.
7. Με την είσοδο στην αίθουσα απολυμαίνουν τα χέρια τους και ακολουθούν την διαγράμμιση που οδηγεί στα ερμάρια για να αφήσουν τα προσωπικά τους αντικείμενα. Η είσοδος στην αίθουσα θα γίνεται το πολύ 10 λεπτά νωρίτερα.
8. Στην αίθουσα είναι διαγραμμισμένοι 24 κύκλοι με διάμετρο 2m και το σήμα του Χορευτικού στο κέντρο έτσι ώστε να εξασφαλίζονται οι αποστάσεις.
9. Στο μάθημα με παιδικά τμήματα θα βρίσκονται στην αίθουσα δύο δάσκαλοι, στων ενηλίκων μπορεί να είναι και ένας.
10. Στην αίθουσα δεν μπαίνει κανείς άλλος για οιονδήποτε λόγω εκτός των δασκάλων ή στελεχών και αυτοί φορώντας μάσκα και κάθονται στο γραφείο έως τρία άτομα χωρίς να περιφέρονται στην αίθουσα.
11. Σε περίπτωση που κάποιο παιδί παρουσιάσει κάποιο από τα συμπτώματα του covid 19 ή και απλή αδιαθεσία με ψυχραιμία ζητάμε αμέσως να φορέσει την μάσκα του ειδοποιώντας τους γονείς ή κηδεμόνες να έρθουν να το πάρουν. Ειδοποιούμε τον υγειονομικό υπεύθυνο του Δήμου για τις παραπέρα ενέργειες και ακολουθούμε τις υποδείξεις του.
12. Σε περίπτωση ενηλίκου του ζητάμε να φορέσει την μάσκα του τον οδηγούμε στο χώρο αναμονής αν χρειάζεται. Ειδοποιούμε κάποιον δικό του σε συνεννόηση μαζί του για να τον συνοδεύσει αν δεν μπορεί να φύγει μόνος και ειδοποιούμε τον υγειονομικό υπεύθυνο του Δήμου για τις παραπέρα ενέργειες και ακολουθούμε τις υποδείξεις του.

Πρέπει να τονίσουμε ότι όποιος – α δεν συμφωνεί με τους κανόνες δεν μπορεί να συμμετάσχει στις δραστηριότητες του τμήματος.
Email address *
Δηλώνω υπεύθυνα ότι έχοντας ενημερωθεί για τον τρόπο λειτουργίας του Χορευτικού Τμήματος του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Πάτρας με δική μου ευθύνη και γνωρίζοντας όλες τις παραμέτρους (το ιατρικό ιστορικό μου κ.λ.π.) συμμετέχω στην χορευτική εκπαιδευτική διαδικασία και στις δραστηριότητες του τμήματος. *
Required
Next
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy