MOVECO: Registracija na Međunarodni forum
Sve veći ekološki problemi današnjice leže u neodrživom iscrpljivanju prirodnih resursa te principu „uzmi-koristi-baci“. Velika količina iskorištenih resursa završava kao otpad na odlagalištima koji zagađuju okoliš toksičnim sastojcima koji se nalaze u proizvodima. Stoga je od izuzetne važnosti poštovati hijerarhiju gospodarenja otpadom te spriječiti njegov nastanak.

Budućnost leži u cirkularnoj ekonomiji koja koristi princip „uzmi-koristi-recikliraj-ponovno koristi“. Cirkularna ekonomija nova je uzdanica Europske unije za pametan, održiv i uključiv rast. Temeljne postavke takvog sustava obilježava težnja prema učinkovitom korištenju, uporabi, recikliranju i ponovnom korištenju resursa kako bi se ograničili negativni ekološki utisci europskog gospodarstva i smanjili troškovi u gospodarskim aktivnostima s ciljem gospodarskog rasta.

TERA Tehnopolis je partner u konzorciju projekta MOVECO koji odgovara na ove izazove te ima za cilj unaprjeđenje okvirnih uvjeta i instrumenata politike za poticanje eko-inovacija, primjenu cirkularne ekonomije, poticanje pametnog i održivog razvoja te smanjenje razlika u podunavskim regijama. Projektom se planira razviti međunarodna strategija za prijelaz na princip cirkularne ekonomije te korištenje načina za poticanje njezine primjene u različitim inovacijskim regijama ovog područja. Novim uslugama i alatima za eko-dizajn i eko-inovacije, MOVECO podržava novi poslovni model i istraživačke suradnje uz nove lance vrijednosti.

U sklopu projekta MOVECO će se 6. prosinca 2017. godine od 13:00 do 17:00 sati održati Međunarodni forum u konferencijskoj dvorani hotela Waldinger u Osijeku.

Glavne teme foruma su:
1. Koje su mogućnosti i izazovi pri prelasku na cirkularnu ekonomiju? Tko bi trebao ponuditi podršku i kome?
2. EPR i podrška za inovacije i nove poslovne modele u kružnoj ekonomiji.

Ime i prezime *
Your answer
Naziv organizacije/institucije/tvrtke *
Your answer
Adresa tvrtke *
Your answer
E-pošta *
Your answer
Broj telefona/mobitela *
Your answer
Ovim putem potvrđujem sudjelovanje na međunaronom forumu o cirkularnoj ekonomiji koji će se održati 6. prosinca 2017. godine u Osijeku. *
Required
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Additional Terms