Aanmeldformulier De Uitvinders
Beleef met de hele klas een nieuw avontuur van de Uitvinders en laat uw leerlingen zich ontwikkelen binnen een inspirerende belevingswereld!

Het programma van De Uitvinders draagt bij aan de ontwikkeling van 21st century skills door middel van onderzoekend en ontwerpend leren. Uitvoering kan tijdens techniek / wetenschap / taal / handvaardigheid en/of wereldoriëntatie lessen of in een speciale projectweek. U mag ZELF de planning van het project bepalen.

Op http://www.deuitvinders.com staat meer informatie en en de motivatie van leerkrachten om deel te nemen aan het project.


ER ZIJN 5 UITVINDERSAVONTUREN

Voor groep 3/4: ‘De Uitvinders en De Beestenbende’
Vier gemaskerde kinderen beleven avonturen in een heel bijzondere tuin. Samen vormen ze de Beestenbende. Als een van de leden moet verhuizen bouwen ze een huttenhuis. Alles dreigt door de regen letterlijk in het water te lopen. Maar de Beestenbende bedenkt een slimme oplossing. Een verhaal uit de natuur, dat gaat over samenwerken, hutten bouwen en techniek.

Voor groep 5: ‘De Uitvinders in Afrika’
Een meisje gaat met haar familie in Afrika wonen. Ze ontmoet een jongetje dat haar leert hoe je zelf speelgoed maakt. Een avontuur waarin de thema's vriendschap, Afrika, speelgoed, duurzaamheid en recycling centraal staan.

Voor groep 6: 'De Uitvinders en De Verdronken Rivier'
Een groep jongeren gaat op zoek naar de bron van de rivier, nadat die ineens is drooggevallen. Tijdens hun reis hebben ze al hun vindingrijkheid nodig! Een verhaal over teamwork, water en milieu.

Voor groep 7: ‘De Uitvinders en Het Verborgen Oog’
Een schip vol met uitvindingen gaat op weg naar de Wereldtentoonstelling in Sjanghai. De jonge avonturier Luuk is stiekem aan boord geklommen. Als het schip zinkt zorgen Luuk en zijn maatje Dolf de dolfijn dat ze weten te overleven op een verlaten eiland. Thema's als direnleed, zelfredzaamheid en het milieu komen aan bod.

Voor groep 8: ‘De Uitvinders en Het Zonnewiel’
De jonge uitvinder Sibrand gaat op zoek naar een groene energiebron voor zijn elektrische auto. Dankzij een bijzonder meisje uit het circus weet hij die uiteindelijk te vinden. Duurzaamheid en groene energie zijn de hoofdthema's.


KANT EN KLARE LESBRIEVEN MET DOE OPDRACHTEN
Alle verhalen met lesbrieven (samen ongeveer 9 uur lesstof + een open opdracht waaraan je zelf de te besteden tijd kunt bepalen) worden op uw aanvraag verstuurd. Ook kunt u kiezen voor bijbehorende materiaalpakketten (elk materiaalpakket is bedoeld voor een klas met maximaal 30 leerlingen en bevat de meeste benodigde materialen, met uitzondering van een aantal spullen die u zelf gemakkelijk kunt verzamelen) .

Deelname kost 75 Euro per klas. U ontvangt dan alle lesbrieven en de open opdracht waarmee u met de klas kunt deelnemen aan de Wedstrijd. Voor 75 euro extra per klas ontvangt u een doos met materialen zodat u die niet zelf hoeft te (,aten) verzamelen. Deelname aan de uitvinderswedstrijd alleen -dus zonder het lesprogramma- is helemaal gratis.


UITVINDERSEXCURSIE
Een Uitvindersexcursie is het hele jaar mogelijk op reservering in Breda en Eindhoven. Na het bekijken van de film van het Uitvindersavontuur dat ze in de klas beleven gaan ze aan de slag met workshops. Reserveren kan via de websites van De Ontdekfabriek (Eindhoven) of De Uitvindfabriek (Breda).


GASTLESSEN EN TEAMTRAINING
Wilt u ondersteuning bij het implementeren en/of uitvoeren van het Uitvindersproject op uw school? Wij kunnen u ondersteunen met een training voor het team en/of gastlessen.

Als u met uw school/klas wilt meedoen of meer informatie wilt, vult u dan onderstaand formulier in.

Naam school of andere instantie *
Your answer
Adres (straat en huisnummer) *
Your answer
Postcode en vestigingsplaats *
Your answer
Naam contactpersoon *
Your answer
Factuurgegevens (naam schoolbestuur) *
Your answer
Factuurgegevens (emailadres voor factuur) *
Your answer
Geslacht *
E-mailadres *
Your answer
Telefoonnummer *
Your answer
Rol contactpersoon *
Aantal groepen voor deelname BEESTENBENDE *
Advies: groep 3/4. Voor deze groep(en) ontvangt u De Uitvinders en De beestenbende
Aantal groepen voor deelname AFRIKA *
Advies: groep 5. Voor deze groep(en) ontvangt u De Uitvinders in Afrika
Aantal groepen voor deelname DE VERDRONKEN RIVIER *
Advies: groep 6. Voor deze groep(en) ontvangt u De Uitvinders en De Verdronken Rivier
Aantal groepen voor deelname HET VERBORGEN OOG *
Advies: groep 7. Voor deze groep(en) ontvangt u De Uitvinders en Het Verborgen Oog
Aantal groepen voor deelname HET ZONNEWIEL *
Advies: groep 8. Voor deze groep(en) ontvangt u De Uitvinders en Het Zonnewiel
Totaal aantal groepen *
Your answer
Indicatie totaal aantal leerlingen *
Your answer
Welk pakket wilt u afnemen? *
Indien u gebruik wilt maken van korting ivm Uitvindersexcursie graag hier aangeven WANNEER de excursie van uw school is gepland/geweest, met hoeveel klassen en op welke locatie
Your answer
Overige diensten/aanbiedingen
Meerdere vakjes aanvinken is mogelijk. Als u kiest voor gastlessen nemen wij contact met u op over de gewenste hoeveelheid.
Ruimte voor extra vragen of opmerkingen
Your answer
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Additional Terms