Aanmelding wachtlijst huisartsen Blankenberge

Beste patiënt

Sinds enkele jaren hebben meerdere praktijken in Blankenberge een patiëntenstop doorgevoerd met de bedoeling om:

- Continuïteit van zorg te kunnen garanderen
- De wachttijden binnen de praktijk te beperken
- De kwaliteit van de zorg te kunnen bewaren

We merken helaas dat het hierdoor voor mensen zónder huisarts steeds moeilijker wordt om binnen Blankenberge nog een huisarts te vinden. Vaak moeten ze meerdere praktijken contacteren, botsen ze telkens opnieuw op deze patiëntenstop en worden ze telkens opnieuw doorverwezen. We begrijpen dat dit frustraties of zelfs wanhoop met zich mee kan brengen. 

We zijn ons als huisarts bewust van onze maatschappelijke verantwoordelijkheid en wensen hier in de mate van het mogelijke een oplossing voor te bieden.

1. Daarom willen we met deze bevraging in eerste instantie in kaart brengen hoeveel mensen in Blankenberge op zoek zijn naar een huisarts.

2. Daarna kan op basis van deze lijst ingeschat worden of het met het huidige aanbod aan huisartsen in Blankenberge mogelijk is om voor elke individuele patiënt een aanvaardbare uitkomst te voorzien.

Toch willen we van u ook enigszins begrip vragen. We bevinden ons in onze gemeente in een uitzonderlijke situatie. Een gemeente wordt als huisartsen-arm beschouwd vanaf minder dan 9 huisartsen per 10.000 inwoners. Dit betekent dat er in onze stad minstens 5 huisartsen te weinig zijn, zonder er rekening mee te houden dat ook veel tweedeverblijvers en toeristen vaak op onze zorgen beroep doen, en dat Blankenberge gemiddeld een oudere bevolking heeft. 

Op de volgende pagina’s vragen we:
- Persoonsgegevens en contactgegevens in te voeren
- Eventuele voorkeuren voor bepaalde praktijken in Blankenberge

Indien u in aanmerking komt om ingeschreven te worden in één van deze praktijken wordt u hiervoor persoonlijk gecontacteerd. Helaas kunnen wij u op dit ogenblik nog geen garanties bieden binnen welke termijn dit kan gebeuren. Deze bevraging heeft in eerste instantie als doel het aantal patiënten op zoek naar een huisarts in te schatten. 

Sign in to Google to save your progress. Learn more
Next
Clear form
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy